הסבר בנושא השיוני הצפוי בהגירה

הסבר בנושא השיוני הצפוי בהגירה

להלן נוסח מאמר שלי שעתיד להתפרסם ב"שלום טורונטו" מחר. זרקור שבועי לענייני הגירה וקליטה והשבוע: שינוי גדול בחוקי ההגירה - בקרוב מאת סתו אדיבי לאחרונה הונחה על שולחן הפרלמנט הצעת חוק חדשה שתשנה את נהלי ההגירה לקנדה באופן משמעותי ועמוק: בעלי מקצועות נדרשים יופלו לטובה בתהליך ההגירה. מהות השינוי של הצעת החוק החדשה שכניראה תאושר תוך מספר חודשים על ידי הפרלמנט, הוא כי לשרת ההגירה תוענק הסמכות לפרסם תקנות שייאפשרו אפלייה בתהליך עיבוד בקשותיהם של המועמדים להגירה במסלול Skilled Worker - "עובד מיומן" שהוא מסלול ההגירה המרכזי לקנדה. הפרטים המלאים ייודעו רק לאחר שהשרה תפרסם באופן רשמי את התקנות עם סיום החקיקה , אבל העיקרון כבר ברור: השרה לאחר היוועצות עם מומחי משרד משאבי אנוש הקנדיים HRSDC, תהיה רשאית לפרסם רשימה של מקצועות שבהם יש מחסור בקנדה כגון אחיות, מהנדסי תוכנה ועוד מקצועות רבים. השרה תהייה רשאית להנחות את קציני ההגירה בקונסוליות של קנדה ברחבי העולם, למיין את בקשות ההגירה של המבקשים להגר, מיון ראשוני מייד עם קבלתן, וליצור שני מסלולי עיבוד לבקשות. ההערכה של מומחים בתחום ההגירה שבחנו את החקיקה המוצעת היא שבעלי המקצועות שברשימת המקצועות שבמחסור יוכלו להגיש תיק הגירה מלא ללא המתנה בתור, או להמתין בתור שיהיה קצר משמעותית מהתור ה"רגיל" שבישראל עומד היום על כשלוש שנים. מטרת השינוי היא כפולה: מצד אחד לזרז את הגעתם לקנדה של בעלי מקצועות מסויימים, שבהם יש משרות פנויות שלשוק העבודה המקומי קשה לאיישן, ומצד שני לקצץ את כמות המהגרים שיגיעו עם מקצועות שבהם יש איוש מלא של משרות. מומחים בתחום ההגירה מעריכים כי רשימת המקצועות שייזכו בתהליך הגירה מזורז, תהיה דומה בחלקה לרשימת המקצועות שבהן היום מוענק רישיון עבודה בהליך מהיר לעובדים זמניים. רשימת המקצועות הזו על פי פרובינציה זמינה היום לעיון באתר האינטרנט של משרד משאבי אנוש הקנדיים בכתובת : http://www.hrsdc.gc.ca/en/workplaceskills/foreign_workers/occunderpres.shtml השינוי לא יחול על מי שהגיש בקשה במסלול משפחה או הגירה פרובינציאלית, ולא על מי שהגיש את בקשתו לפני 28 בפברואר 2008 , ואלה יכולים להיות רגועים כי בקשתם תאושר בנהלים הישנים. מגישים חדשים שמקצועם יהיה ברשימה יוכלו להנות משיפור דרמטי במהירות העיבוד של בקשתם, ולגבי בעלי מקצועות טכניים ואקדמיים שאינם ברשימה, נצטרך להמתין במתח מספר חודשים עד פרסום התקנות החשות ואישור החקיקה. ניתן לקרוא את כל המאמרים הקודמים בסדרה, בפרק המאמרים בכתובת: http://forums.tapuz.co.il/movingcanada שם גם מצורפים קישורים לטפסים ולהוראות המילוי של הטפסים מהאתר הרשמי של ממשלת קנדה.

Len5

New member
אם אני מבינה נכון...

האם יכול להיווצר מצב כזה שאלה שיגישו אחרי 02.08 יטופלו לפנינו -(הגשנו את הבקשות לפני שנה), אפילו שהמקצועות שלנו נכנסות לרשימת מקצועות המועדפים? האם, לדעתך, נצטרך להגיש בקשה להתייחס לתיק שלנו בהתאם לנהלים החדשים? אני רק יכולה לנחש מהי תהיה כמות הבקשות שתשולח לקונסולית הקנדה במקרה כזה...

לא ברור מה יהיה, הכל יכול להיות

ההצהרה באתר ה CIC היא שבקשות שהתקבלו לפני פברואר, ובקשות של מועמדים שמקצועם אינו מבוקש שיוגשו אחרי פברואר יטופלו באופן אחראי שקוף והוגן. צריך יהיה להמתין לסוף החודש שהחקיקה תאושר (אולי היא תיפול בהצהעה בפרלמנט), וצריך לראות מה יהיה נוסח התקנות והנהלים כפי שיפורסמו כימומש החוק אם ייתקבל. בקיצור (מצטער שאני נודניק) צריך ס ב ל נ ו ת.

למעלה