הסבר ללמה רואים רק את שפרה, צבר ולאון

Tapudy

New member
הסבר ללמה רואים רק את שפרה, צבר ולאון

טוב, דיי לשנאת החינם כלפי שפרה. גם אני צופה מכור של התוכנית באינטרנט וגם מעיניי לא חמקה העובדה שרוב הזמן רואים את בית האבות שפתחו שפרה וצבר. זה אכן גורם לתהיות ללמה זה המצב. האם ההפקה רוצה בטובתם עם יותר זמן מסך? האם ההפקה נותנת להם חבל לתלות את עצמם? האם התוכנית שלהם היא לשעמם אותנו למוות? אז ההסבר ההגיוני הוא הסבר מתמטי ופשוט. ישנם עכשיו רק 8 דיירים בבית! מתוכם יוסי בובליל ישן רוב הזמן בגלל המחסור החמור בניקוטין. עינב כנ"ל, רובצת במיטה רוב היום. אני חושב שאיתי וונסה מחפשים להם קצת שקט במהלך היום ולא מדברים יותר מדי. ובכלל הארבעה האלה לא כל כך יושבים ומפתחים שיחות רציניות לאחרונה. ההפקה מעדיפה להראות קשקשת על פני אנשים ישנים בכל זאת ולכן מראים לרוב את שפרה וצבר (ולאון שנדבק אליהם) שאשכרה במהלך היום עושים משהו עם עצמם. עכשיו, נכון, השיחות שלהם משעממות לפעמים עד דמעות. אבל אם תחשבו על זה, גם השיחות היומיומיות שלכם עם החברים משעממות אנשים אחרים כי זה רלוונטי רק לכם. חוץ מזה, שאין להם מה לעשות חוץ מזה והם כבר אמרו אחד לשני כל מה שיש לומר. אז נשאר להם רק שיחות סרק. הבעיה הראשית שלהם זה שהם מעבירים תחושה של בית אבות. זה מתבטא במיוחד בשפרה שסורגת כל היום. שום דבר לא אומר בית אבות כמו לשבת, לרכל ולסרוג כל היום. אישית אני חושב שזה נפלא ששפרה הצליחה באמצעים מחתרתיים לחלוטין לייצר לעצמה תעסוקה מהאוויר. היא כבר עשתה את זה כמה פעמים בעבר עם ציורים וכו'. לדעתי זה מראה שהיא בחורה מאוד יצירתית ומוכשרת. אבל אין ספק שהיא עשתה לעצמה נזק אדיר בכך שהיא מצטיירת כסבתא רכלנית שסורגת כל היום. היא לא יכולה לדעת שמתמקדים בה כל היום והיא לא יודעת איך זה נראה מהזווית שלנו. ואכן, לצערי, היא מקיימת את ה"פרידמניות" שעינב מדברת עליה. צבר מצידו לא יכול לתמצת את מה שהוא אומר. הוא חייב להעביר את הנקודה שלו עד הסוף ולא נותן לאנשים להתחמק מטעויות עובדתיות. כל שיחה קלה איתו הופכת לדיון מעיק של שעות. גם אני התחלתי כמעריץ של שפרה וגם אני התחלתי למאוס בה לאחרונה. אבל צריך לשים דברים בפרספקטיבה ולהבין את הסיטואציה שהם נמצאים בה. והאם האלטרנטיבה יותר טובה? האם השיחות של עינב ויוסי יותר טובות? לא, הם מטומטמות כמו או יותר מהשיחות של שפרה וצבר. רק שהם מכניסים יותר רגש לשיחות שלהם והרבה יותר טמטום מה שהופך אותם להרבה יותר מעניינים טלוויזיונית. אני חושב שהתוכנית הזאת רק מוכיחה את הפער הענק שקיים בין עולם השואו ביז שמתומצת וערוך רק לקטעים המעניינים לבין החיים האמיתיים שברובם הם שיגרה ושיעמום. אנחנו לא ממש צופים כאן בתוכנית של 24 שעות ביממה, אלא ממש בחיי היומיום. חבל לשפוט אופי של בן אדם רק כי הוא נחשף ליותר זמן מסך.

בוא אני יסביר לך משהו...

עדיף לי לראות את יוסי יושן כל היום מאשר את סבתא יכנה סורגת,עדיף לנו לראות את וונסה צועקת כל היום "מנוש" מאשר לראות את הקקטוס מדבר, עדיף לנו לראות את איתי עושה כלים מאשר לשמוע את שיפרה שרה....(בעעעע) ועדיף לנו אפילו לראות צרצרים מתים בתוך הבריכה מאשר לראות/לשמוע את השיחות ה"מעניינות" של קקטוס וחביתוש,תבין אפילו באחוזת ראשונים מעבירים ערוץ......

Tapudy

New member
אתה צודק

שוב, ההפקה נתנה (לדעתי שלא במתכוון) לשפרה וצבר את החבל לתלות את עצמם. מראים אותם יותר מדי ולכן מאסנו בהם. ההפקה מעדיפה להראות אנשים מדברים מאשר את יוסי ישן או את איתי עושה כלים ומה לעשות, הם פשוט שם והם מדברים. אני בטוח שאם היו מראים את שאר הדיירים מעבירים שיחות בכמות שמראים את ש"צ היינו מואסים גם בהם. מה שכן, יש תקווה, ביום שלישי יכנסו הדיירים החדשים, יכנס דם חדש לבית ויהיה קצת אקשיין. האנשים שישבו בכלא כבר כמעט 60 יום נרקבו.

Tapudy

New member
מצטער, טובלרון זה נטראלי מבחינת מין ../images/Emo13.gif

BMCB

New member
ממש לא.

לא חסרים כאן אנשים שלא חושבים כמוך. בליב מי.

למעלה