כשמה כן היא
אופצייה, בראש ובראשונה, וחשוב לומר את זה לפני הכל - זו אינה תעודת סל כלל וכלל, וכמו באופציות אחרות המשקיע עומד בפני הפסד פוטנציאלי של כל סכום ההשקעה, כמו גם בפני רווח תאירוטי בלתי מוגבל, הכל בהתאם לתנאים ולפקיעה. קסם זה השם משפחה של המכשירים הפיננסיים של אקסלנס-נשואה. קיימות שתי אופציות כיסוי כרגע בבורסה שעומדות למסחר - אופציית רכש ואופציית מכר. שתיהן אם אני לא טועה וגם זוכר נכון עומדות על פרמיית מימוש של 60 דולר לחבית, כלומר אופציית הרכש "משלמת" בפקיעה (אם אני לא טועה הן פוקעות בסביבות נובמבר השנה) מעל שישים דולר לחבית ואופציית המכר מתחת לשישים דולר לחבית. יש לקרוא בעיון את ההוראות ולהבין היטב את הסיכונים לפני שמורחים את זה על העור, ולפני הלבישה יש לנסות בפינה של הבד או הבגד על מנת לראות אם אין תגובה אלרגית . . . בתרגום לעברית אל תשימו על זה את כל הכסף שלכם בכל מקרה, זה מכשיר סופר-ספקולטיבי, והוא אמור לקבל נתח בהתאם לרמת הסיכון שהגדרתם לתיק. בקיצור מי שרוצה לקנות אני חושב שיש תעודת סל על אנרגייה, ומכיוון שהאנרגייה באופן כללי הולכת לדעתי להתייקר יש שם גם פיזור וזה טוב, אופציית מכר על הנפט זה ממש לשים את כספך על קרן הצבי כרגע, אבל זו בהחלט דעתי הפרטית ביותר ואין בה משום המלצה או ייעוץ לעשות כך או אחרת. בכל מקרה מי שלא מבין מה זה אופצייה ואיך זה עובד שיתרחק מזה כמו מנפל של קטיושה. אני אשתף אתכם במה שאני עשיתי במהלך השבועיים-שלושה האחרונים, אבל גם זה למי שלא מתמצא בנושא נגזרים על מדד המעוף שלא יתקרב לזה עם מקל מקילומטר: כאשר המדד (תא25) קרוב למכפלה של 10 (780, 790, 800 וכו'), אני קונה אוכף על הסטרייק של המדד, כלומר למשל אתמול כאשר המדד היה על 780 קניתי קול אחד ופוט אחד על 780 ליולי. כאשר המדד נע מספיק בחדות, כמו היום ואתמול למשל או לאורך כמה ימי עליות כמו לפני שבועיים, אחת האופציות (היום פוט) נכנסת עמוק לתוך הכסף ומאחר שיש עוד שבועיים עד הפקיעה לאופצייה השנייה נשאר עוד ערך הזמן למרות שהיא רחוק מחוץ לכסף. שבע-מאות שמונים אוכף שנקנה אתמול נמכר היום בסביבות אלף ש"ח רווח, ונקנה אוכף דומה על הסטרייק של 740. האוייב המרכזי של הפוזיציה הזו הוא הזמן, כלומר הדשדוש, ואז הזמן שוחק את ערך הזמן של האופציות. כמו-כן הפוזיציה מיועדת להמכר ברווח מינימלי מסויים ולא להיות מוחזקת עד הפקיעה, כי אם תהיה עליה חזקה ואחריה תיקון למטה, אז השחיקה של ערך הזמן של האופציות עוד פעם בא לידי ביטוי והשינוי במחיר בגלל ה"הלוך ושוב" לא השתנה מספיק על מנת לכסות על המחיר ששולם עבוד הפוזיציה (בד"כ 3000-4000 ש"ח). לילה שקט לכולכם, והשתתפותי בצערם של מי שאיבדו את יקיריהם, החלמה מהירה לכל הפצועים ושיהיה לנו סוף שבוע רגוע ובלי יותר הרוגים. זיו