הסבר משונה

av_i_va

New member
הסבר משונה../images/Emo12.gif

קיבלתי היום הסבר משונה. נכנסתי לבית מרקחת עם מרשם רופא. על המרשם נכתב שאני צריכה לשלם 15% מערך התרופות. קיבלתי את 2 התרופות שבמרשם ונתבקשתי לשלם 24 ש"ח. כבר הוצאתי את הכסף... כשהסכום נראה לי די "מכובד". בחשבון מהיר זה מביא אותי לעלות של 160 ש"ח עבור 10 כדורים נגד בחילה ו-5 שקיות עם אבקה שצריך לערבב במים. (לבני יש וירוס קיץ). שאלתי את הרוקח אם לא טעה וכמובן שתשובתו שהייתה שלילית. כשביקשתי הסבר לגובה הסכום, הוא ענה לי כך: נכון שאני צריכה לשלם "רק" 15% מערך התרופה שבמרשם. אבל אם סכום 15 האחוז לא מגיע ל- 12 ש"ח אני צריכה לשלם בכל מקרה 12 ש"ח. סכום זה נקבע כמינימום עבור כל תרופה. טלפון להנהלת קופת חולים מאוחדת הבהיר לי כי המצב אכן כך. אני רוצה לשאול: האם אין בכך הטעיה? נכון שאני כמעט ולא צורכת תרופות, וכמה שקלים פעם או פעמיים בשנה ממש לא משמעותיים, אבל בכל זאת, נדמה כי מישהו עושה כאן דין לעצמו ובשקט בשקט מבלי ליידע את הציבור. האם "נוהל" משונה זה מעוגן בחוק?

imthe1

New member
יצאת בזול

משום מה כמעט כל התרופות שאני קונה, אין להם מרשם ואני משלם מחיר מלא!

heyrany

New member
בתור עובד לשעבר בחברת תרופות

לעובדים בחברה היתה אפשרות לקנות תרופות שלא מצריכות מרשם רופא במחיר עלות. המחיר ששילמנו על חבילת כדורים דוגמת אקמול היה נמוך משקל אחד!!!

odedg

New member
הכל שערוריה!

אבל אם היית קונה בבית מרקחת של קופת החולים שלך? אם זו תרופה ללא מרשם, היום כדאי לפעמים לקנות בבית מרקחת! בכלל, לא די שמשלמים מס בריאות כל כך גבוה, עוד גובים מאיתנו על תרופות, ביקור אצל רופאים מקצועיים, ביטוח נוסף ועוד נוסף, ומסבכים את החיים עם קביעת תורים, אישורים לתרופות יקרת וטובות (או בסוף, אחרינ שבועות של המתנה לא מאשרים...!)אישורים (או אי אישורים )לרופאים מומחים וכו. זה ביטוח רפואי ממלכתי? שערוריה!!!!!!!!!!!!

למעלה