הסבר על אנשים עם IQ גבוה

KnightOfNi

New member
הסבר על אנשים עם IQ גבוה

שינה לי את החיים, את התפיסות על עצמי, על החברה.
אנשים עם אי קיו גבוהה הרבה פעמים מרגישים בודדים ומדוכאים.
אז מתוך תקווה כי יש פה אנשים שזה ידבר אליהם ויעזור להם כמו שזה עזר לי החלטתי לשתף איתכם את זה:
http://www.squidoo.com/high-iq

מאוד מאוד מזדהה

אובחנתי כילדה מחוננת בערך בגיל 8.
רק בתקופה האחרונה התחלתי ממש לקרוא חומרים על מחוננים (ועל מבוגרים מחוננים), גם מתוך המחקר שלי עבור עצמי על תסמונת אספרגר (אז רגע, זה שאני מוזרה זה כי אני מחוננת ואני לא אספית? או שפשוט אספרגר ומחוננות נוטים לחפוף?... עדיין קוראת ושואלת ושום דבר לא מוחלט)...
אז אני מודה לך באופן אישי וספציפי על עוד חומר למחקר שלי

בנוגע לדיכאון - אני מדוכאת ברמה זו או אחרת מאז שאני זוכרת את עצמי.
מרגישה שונה מאז שאני זוכרת את עצמי. גם בודדה.
כמו שאמרתי, הזדהות גדולה.

KnightOfNi

New member
בבקשה :)

סקרנתי אותי עם תסמונת אספרגר, מה גורם לך לחשוב שיש לך תסמונת אספרגר?
אמרת שאת לא אוספת דברים.
אז זה בגלל דיבור או תנועה פיזית שונה?

אתה מדבר על מאפיינים מאוד חיצוניים

שבאים לידי ביטוי בעיקר בזכרים עם תסמונת אספרגר.
בנקבות (ילדות ונשים) ההתנהגות החברתית שונה כברירת מחדל, ולכן תסמונת אספרגר שמתבטאת באופן חברתי נראית שונה מאשר אצל זכרים.

אז אצלי זה גם social awkwardness (כי אני לא מבינה אנשים או סיטואציות חברתיות... אני לומדת ומשתפרת, אבל כשזה חדש זה נורא. אתמול קלטתי שזה למה אני שונאת את המשחק "מאו", הוא מזכיר לי סיטואציות חברתיות חדשות וזה עינוי), גם יחס משונה להיגיינה, גם הרבה stimming (גירוי עצמי כדי להירגע ולהטביע גירויים חיצוניים)... כמובן, רגישות היתר שלי יכולה להיות גם מקושרת למחוננות, אבל זה גם...

אני כן מדברת שונה, תמיד צחקו על השפה הגבוהה שלי... החבר שלי העיר פעם שהבעות הפנים שלי קצת מוזרות, לא מתאימות כזה.

KnightOfNi

New member
אספרגר

תודה על השיתוף, בהחלט איני יודע הרבה על תסמונת אספרגר וזה למה שאלתי. המון תודות על השיתוף והפתיחות.
אני יכול רק לדמיין איך זה לחיות ככה ואני מאחל לך המון נחת, רוגע ואושר.

תודה רבה

אם יש לך אי-אלו שאלות אחרות אשמח לענות (את זה שאספים מתאבססים על נושאים שמעניינים אותך שמעת? אז זו אחת האובססיות שלי כרגע ואני מחפשת בנרות מי ישמח לשמוע אותי חופרת על זה).

אני עושה גם את זה

(ש*אני* לא אדע משהו על משהו?! אין מצב.)

אבל ישנם דברים עם מקום מיוחד בלב (או במוח), שאותם אני חוקרת גם לאורך, גם לרוחב, גם לעומק ואם אפשר אז גם בממדים נוספים (ובשבילם, אולי, אני הולכת ללמוד פיזיקה? צריך הרי להוכיח שהם קיימים!).

מעניין כאן

KnightOfNi

New member
משהו כזה :)

אני לא יכול לשלוט בעצמי, אם יש משהו שמסקרן אותי אז ישר עושה גוגל!
כיום החפירות העיקריות שלי הן על כלבים, ספרים, שפת גוף, אילוף, פתרון בעיות וכו'
בהחלט מסב לי הרבה הנאה, ופשוט אין מה להשוות בין כלבים לאנשים.
אם אני מתנהג מוזר או בצורה ילדותית הכלבים מתים על זה! אם אני עושה את זה ליד אנשים אני מקבל מבטים חחח

כלבים זה חמוד

אני יותר טיפוס של חתולים, אבל אוהבת את כולם.

לגבי החפירה "הרוחבית" שלי, זה גם... מה שמעניין אותי שולח אותי מיד לפרופסור ויקיפדיה, ואם זה מספיק מעניין אז למיני-מחקר אינטרנטי all over.
הקטע הוא שאני עושה את זה כל הזמן. בפעם האחרונה שיצאתי עם בן הזוג שלי, היה שלט עם כמה שנים העיר בה אנחנו מתגוררים כרגע קיימת, וזה נראה לי קצת מוזר שהיא ותיקה כל כך, ופשוט התעקשתי להיכנס לויקיפדיה באמצע המסעדה לבדוק את זה (ולקרוא עוד דברים מעניינים לגבי העיר).
מסכן.

Grey Wind

New member
יש פה סתירה

סתם רציתי להגיד שיש התנגשות מוזרה בין המונחים " איקיו גבוה" - ו"אספרגר".
לפי המאמר שבהודעה הראשית כאן, אנשים עם איקיו רגישים מאוד להכל. לעומת זאת, תסמונת אספרגר מאופיינת באי-יכולת לחוש אמפתיה ואי הבנה של רגשות בקונטקסט חברתי(ויקיפדיה).

נשמע כאילו להזדהות גם עם רגישות גבוהה וגם עם אספרגר
זה כמו להגיד - אני מאוד אוהב חום ולכן העונה המועדפת עליי היא חורף

אתה מפגין בורות לגבי תסמונת אספרגר

שזה בסדר, אבל במקום להגיד לי "את לא יכולה להיות גם וגם" הייתי, במקומך, שואלת לגבי מה שנשמע לי מוזר ואני לא מבינה.

אין שום התנגשות. אנשים עם תסמונת אספרגר יכולים להיות בעלי רגישות יתר (עד לרמה של ממש חוויית הרגש של האחר), ולחוש הכל חזר מאוד. נכון, הקונטקסט החברתי מבלבל אותם, וגם רגשות יכולים לבלבל (גם נ"ט מתבלבלים מרגשות, והם בד"כ מרגישים רק את שלהם), אבל אין זה אומר שאין להם יכולת לחוש אמפתיה. הם פשוט לא תמיד יודעים איך להביע אותה.

(אני, למשל, עדיין לא למדתי מה נכון להגיד מתי, כשמישהו מספר לי משהו עצוב. אני עצובה בשבילם ויחד איתם, אבל בעיקר מנסה להבין איך אני יכולה לעזור ולייעץ ברמה המעשית, כי תמיכה רגשית מאוד קשה לי. אני פשוט לא יודעת מה יעשה מה.)

אגב, יש אחוז גבוה יותר של בעלי איי-קיו גבוה בקרב אנשים עם תסמונת אספרגר. זה דווקא מהדברים היותר ידועים לגבי התסמונת. כך שממש, ממש לא הייתי אומרת שיש סתירה בין מחוננות לבין אספרגר. ממש לא.

אי-יכולת לחוש אמפתיה

סטיגמה מעצבנת על אספרגר, מאוד לא נכונה.

מתוך ניסיון עם ילדים ונוער על הספקטרום (הסטיגמה לא נכונה גם לשאר הספקטרום האוטיסטי) מס' שנים.

זה מה שלומדים על אוטיסטים במכללה/אוניברסיטה

וזה מה שקורה כשארגונים שמתיימרים לעזור

לאוטיסטים, לא מאפשרים לאנשי ספקטרום להיות מעורבים בארגון ובקבלת ההחלטות...

היי48

New member
And Now for Something Completely Different :)

אני מנחשת מהשם שלך שאתה אוהב את מונטי פייתון הדגולים??????????

למעלה