הסבתא... המלכה אליזבת ../images/Emo47.gif
אצלי זה גם ממש כך... אני בן 17, יש לי סבא וסבתא צעירים יחסית ועוד סבא רבא ( טפו, טפו, טפו
)... אכן, מעורבות הסבים
גדולה במיוחד במשפחתי בפרט ובמשפחות רוסיות בכלל... אצל ישראלים, דהיינו, אנשים בעלי מנטליות ישראלית זה פשוט לא קיים. כלומר, הסבתא או הסבא הם רק מזרימי כסף ו/ או שמרטפים. אצלנו זה ממש אחרת... אצלנו הסבתא ( לרוב), היא השליטה הרודנית
נכון, זה באמת קשה לפעמים, אבל אני חושב שאנחנו, הנכדים והנכדות של סבים וסבתות כאלו, בחיים לא היינו מוותרים עליהם ועל מעורבותם בחיינו... אתה לא חושב כך
אני ניסיתי לתאר את חיי ללא מעורבתה של סבתי והרגשתי בחיסרון רב ! קשה לאמר למה... אך אולי בכול זאת, מעורבותה חשובה לנו ואנחנו רוצים אותה ( עם כול חסרונותיה) ? אולי זה מראה לנו שאנחנו חשובים עבורה ? שהיא דואגת לנו ? במילה אחת צומי...
בכול זאת אין כמו סבתא רוסייה, האוהבת, האיכפתית (too much ), המלטפת, המחבקת, מלאת החום והאהבה והדואגת
... תמיד תכין לך משהו לאכול
שחליל וחסה לא תרזה חצי גרם ותמיד תהיה לצידך בשעת צרה. נכון, כול המנטליות שלהן, לפעמים יכולה ממש לשגע, אבל עם השנים מתרגלים ולומדים לסנן ולהתמודד, הלא כן ? והסבתות הן מאוד חכמות... אצלי למשל, הסבתא מאוד נבונה ובעלת חוכמת חיים ! היא דווקא אחד האנשים המאוזנים במשפחתי עם כול המנטליות שלה וכשאין לי אל מי לפנות, היא הכתובת, כי היא תמיד תשמע לי ואולי גם תתן לי עצה טוב... כשאני צריך לשכנע את אמא במשהו... לסבתא... כשצריך לדבר עם מישהו... לסבתא... לספר סוד... שוב לסבתא... גם אם מה שאשמע ממנה לא יימצא חן בעיניי ולא יהיה מקובל על דעתי, תמיד אשמח לנסות ( אני יכול לנסות...) לשכנע אותה בדעתי וגם אם... לא ילך, אוותר ואסיק מסקנות לפעם הבאה שאפנה אליה... בשנות חיינו לומדים איך " לנצל" את הסבתא לטובתנו ולהסתדר איתה, כי... א י ן כ מ ו ס ב ת א ר ו ס י י ה
( במקרה שלי אוקראינית, כלומר, פולניה)