הסבתא הרוסייה

הסבתא הרוסייה

רציתי לדעת שני דברים, הראשון הוא האם גם אצלכם המעורבות של הסבתא הרוסייה גדולה כל כך בחיי המשפחה, כמו אצלי. אצלנו הסבתא מתערבת בהכל, יש לה כבוד, למרות שהיא מעצבנת בצורה מטורפת בגלל הערכים הישנים והנידנודים שלה.. והדבר השני הוא בני כמה האנשים פה בפורום ואיפה אתם גרים? אני בן 20 מהקריות.

vk3

New member
הסבתא... המלכה אליזבת ../images/Emo47.gif

אצלי זה גם ממש כך... אני בן 17, יש לי סבא וסבתא צעירים יחסית ועוד סבא רבא ( טפו, טפו, טפו
)... אכן, מעורבות הסבים
גדולה במיוחד במשפחתי בפרט ובמשפחות רוסיות בכלל... אצל ישראלים, דהיינו, אנשים בעלי מנטליות ישראלית זה פשוט לא קיים. כלומר, הסבתא או הסבא הם רק מזרימי כסף ו/ או שמרטפים. אצלנו זה ממש אחרת... אצלנו הסבתא ( לרוב), היא השליטה הרודנית
נכון, זה באמת קשה לפעמים, אבל אני חושב שאנחנו, הנכדים והנכדות של סבים וסבתות כאלו, בחיים לא היינו מוותרים עליהם ועל מעורבותם בחיינו... אתה לא חושב כך
אני ניסיתי לתאר את חיי ללא מעורבתה של סבתי והרגשתי בחיסרון רב ! קשה לאמר למה... אך אולי בכול זאת, מעורבותה חשובה לנו ואנחנו רוצים אותה ( עם כול חסרונותיה) ? אולי זה מראה לנו שאנחנו חשובים עבורה ? שהיא דואגת לנו ? במילה אחת צומי...
בכול זאת אין כמו סבתא רוסייה, האוהבת, האיכפתית (too much ), המלטפת, המחבקת, מלאת החום והאהבה והדואגת
... תמיד תכין לך משהו לאכול
שחליל וחסה לא תרזה חצי גרם ותמיד תהיה לצידך בשעת צרה. נכון, כול המנטליות שלהן, לפעמים יכולה ממש לשגע, אבל עם השנים מתרגלים ולומדים לסנן ולהתמודד, הלא כן ? והסבתות הן מאוד חכמות... אצלי למשל, הסבתא מאוד נבונה ובעלת חוכמת חיים ! היא דווקא אחד האנשים המאוזנים במשפחתי עם כול המנטליות שלה וכשאין לי אל מי לפנות, היא הכתובת, כי היא תמיד תשמע לי ואולי גם תתן לי עצה טוב... כשאני צריך לשכנע את אמא במשהו... לסבתא... כשצריך לדבר עם מישהו... לסבתא... לספר סוד... שוב לסבתא... גם אם מה שאשמע ממנה לא יימצא חן בעיניי ולא יהיה מקובל על דעתי, תמיד אשמח לנסות ( אני יכול לנסות...) לשכנע אותה בדעתי וגם אם... לא ילך, אוותר ואסיק מסקנות לפעם הבאה שאפנה אליה... בשנות חיינו לומדים איך " לנצל" את הסבתא לטובתנו ולהסתדר איתה, כי... א י ן כ מ ו ס ב ת א ר ו ס י י ה
( במקרה שלי אוקראינית, כלומר, פולניה)

../images/Emo187.gif

ההורים שלי עלו לארץ בשנות ה- 70, והתחברו טוב עם המנטליות הלא איכפתית והמגעילה של הישראלים. סבתא שלי לא התחברה לישראליות הזאת והמשיכה בדרכה, וכך נוצר אצלנו מצב ששתי התרבויות מתנגשות אחת בשנייה והתוצאה זהה לתוצאה של הפלת פצצה גרעינית. בכל אופן, אתה צודק בקשר ליחסים עם הסבתא, עד כמה שהיא מעצבנת וקרצייה אני תמיד פונה אליה לעצה או סתם מדבר איתה, וזאת למרות המחשבות המיושנות שלה. גם הסבתא שלי אוקראינית וגם אני סובל מתסמיני הילד הרוסי...

vk3

New member
חחחחח... ../images/Emo6.gif

ממש
של משפחה... אבל אני משוכנע שאתה חזק דיו כדי לבלום את הדף האוויר החם שנפלט כול פעם מהפיצוץ...

Mc dron

New member
atsleynu harusim

Savta hi ben adam misken hi sriha azra bhakol, im hi meod mevugeret v atslahem haisrailim bimkom lekabel keav rosh sholhim ota lbeit kashish

boris5

New member
בן 27 מתל-אביב

הפתרון ידידי, לשכור דירה. יודע שמצב כלכלי קשה וכך גם אצלי, אך אין ברירה.

Angel lips

New member
לסבתא מצד מי?

חחחח אם כל סבתא הייתה רוצה לשלוט כבר הייתה מלחמת העולם השלישית בין שתיי הסבתות חחח

דורך על היבלת, אה?../images/Emo8.gif

תראי, מצד אחד, צריך לתת הרבה מאוד כבוד והערכה לנשים האלו שגידלו דורות שלמים של בני אדם, בזמן שהאמהות שלנו עבדו
. מצד שני, אנחנו מקפידים מאוד ליצור הפרדה מוחלטת בין הכבוד לבין התערבות, למשל, בחינוך הילדים שלנו (נכון לרגע זה ארבעה, בלי עין הרע). אבל זה קשה מאוד, כי התערבות אלצן בדם
שוב ושוב אנו צריכים להזכיר שאלה הילדים שלנו ונעשה כראות עינינו.

vk3

New member
../images/Emo2.gif עכשיו אני מבין את פירוש הכינוי

וואו... ארבעה
זה ממש נפלא

למעלה