הסבת אקדמאים ואמהות - זה אפשרי?

הסבת אקדמאים ואמהות - זה אפשרי?

אני בת 42 אמא לארבעה ילדים (בגילאים 3 עד 12) מעוניינת לעשות הסבת אקדמאים במטרה להפוך למיילדת. חוששת מאוד משילוב עומס הלימודים עם האימהות ומעזה גם לומר - העבודה... האם יש כאן נשים שיכולות לספר לי מנסיונן האם יש סיכוי שזה יעבוד?
אני יכולה לפנות את הבקרים עבור הלימודים (עצמאית) השאלה היא כיצד זה משתלב עם שאר החיים...
אשמח לקרוא כל תגובה, תובנה, עצה שתוכלו לתת לי
אם אתן במצבי - מה עוזר לכן להצליח בלימודים?
יש משהו שהייתן עושות אחרת?
וגם, חשבתי ללמוד ב"מאיר" בגלל הקרבה הגאוגרפית. כדי/לא כדאי? כדאי מוסד אחר?
תודה

guya72

New member
הסבה ואמהות

לימודי הסבה דורשים המון השקעה. זה לא רק לבוא לשיעורים וזהו - אח"כ צריך לחזור על החומר כדי להבין על מה בכלל המרצה דיבר/ה, וכן להתכונן למבחנים.
אני רואה מעטים שמצליחים לשלב לימודים עם עבודה. רוב אלו שעובדים נאלצים לקחת חופשה ללא תשלום מעבודה, במיוחד לקראת מבחן גדול (ויש לא מעט כאלה) - השאלה היא אם זה לא יפגע לך בעסק.
לגבי אמהות - את תצטרכי להחליט על סדר עדיפויות -האם לתת תשומת לב לילדים או "לברוח" מהבית כדי להתכונן למבחן הקרוב ?
מאחר ולימודי הסבה מאוד אינטנסיבים, הם דורשים המון השקעה, וכל אחד ואחת עושה את ההחלטות והשיקולים שלו (כמובן שמצריך גם תמיכה מבן הזוג. בלי זה - יהיה מאוד קשה)

מ י כ ל10

New member
בוודאי שאפשר

לא תהיי הראשונה, וגם לא האחרונה.
קשה, קורע, סוחט, מתיש. כמו לרוץ ספרינט, אבל למרחק מרתוני. אבל אפשרי (גם בהצטיינות).
אני בערך בגילך, אמא, וגם עובדת במשרה מלאה תוך כדי הלימודים. כמעט מסימת. אין אצלנו הרבה עם שילוב כזה (לימודים + עבודה + ילדים), אבל כן יש אמהות (גם לארבעה ולחמישה ילדים), שלא עובדות ומצליחות לשלב יפה.
קרבה גיאוגרפית - קריטי.
צריך הרבה עזרה (אצלנו בן הזוג עובד בחצי משרה). כולם משלמים מחיר - ברור שהחיים השתנו.
לגבי הלימודים במאיר - קיטרתי במרץ ועודני מקטרת, אבל לא רואה איך אפשר לעשות את הדברים אחרת בשנתיים וחצי.
אם יש לך שאלות נוספות את מוזמנת לשאול.
שיהיה בהצלחה!

למעלה