הסבת רכב לקראוון

dweinreb

New member
הסבת רכב לקראוון

האם ידוע על בעלי מקצוע או חברה רצינית שמתמחה בהסבת רכבים מסחרים לקראוונים בארץ או אפילו באירופה

dweinreb

New member
הסבת רכב מסחרי לקראוון

מדובר בפולקסווגן טרנספורטר חשבתי שיש חברות שמתמחות בהסבת רכבים לקארוונים ואז ההסבה לפי הדגם בכל מקרה , חשבתי לצאת לחו"ל עם רכב ואז לבצע את ההסבה באירופה ולהמשיך את הטיול

אמנם יש חברות המסבות רכבים

השאלה האם זה כדאי כלכלית. ראשית יש להוציא את הרכב מהארץ, עניין של 1000$ למיטב ידיעתי. שנית יש להשבית את הרכב לתקופה של לפחות חודש שבינתיים יש לגור שם וזה עולה לא מעט באירופה. עוד לא דיברנו על עלות החלקים, האביזרים, שכר עבודה ורווח של הסדנא. אה, ושכחתי את הביטוי "פותחים רואים" שעולה המון כסף. ואז....קצת מטיילים ונגמר הזמן ואם אין לך דרכון אירופאי צריך לצאת מאירופה ולחזור אחרי חצי שנה. הכי כדאי לדעתי זה לטוס לאירופה ולקנות קרוואן משומש במצב טוב אלא אם כן יש לך סנטימנטים מיוחדים לרכב שלך. בכל מקרה, שיהיה בכיף

dweinreb

New member
הסבת רכב מסחרי לקראוון

המטרה בעיקר לטיולים בארץ ואם יש חברה שמסוגלת לעשות עבודה טובה בארץ עדיף , אם לא אני מוכן להתאמץ ולהגיע לחו"ל ולבצע שם את ההתקנות וההתאמות יש לי דרכון אירופאי ואני פנסיונר - כך שאין מגבלות לדעתי , אם אין בעל מקצוע רציני בארץ , עדין זול יותר לבצע הסבה בחו"ל מאשר ליבא קראוון מחו"ל - בעיקר משיקולי מיסוי ותקינה

אם כך מצבך טוב

ואתה צודק בעניין המיסוי. בכל אופן, אני לא שמעתי על מישהו בארץ המתמחה בקרוואנים אבל אם אתה יודע מה בדיוק אתה רוצה להתקין ואיזה שינויים לעשות אתה אתה יכול לבדוק אצל משפצי היאכטות במרינות - אני מכיר את העבודה המעולה של רוברט במרינה ת"א, וחוץ מזה יש את ברנדי במרינה הרצליה מרטין במרינה ת"א, ועוד... ) אפשרות שניה היא לגשת למשפרי רכבי 4X4 (כגון הנדסת חלומות בר"ג) שהם מאוד יצירתיים ויכולים לעזור. עוד רעיון זה לרכוש ולייבא את הקיטים ולתת לבעל מקצוע אמין לבצע את ההתקנה. לגבי חו"ל איני מכיר סדנת הסבות אבל אם תמצא אשמח להכיר בהצלחה

dweinreb

New member
הסבת רכב מסחרי לקראוון

ראשית , המון תודה ואכן התקדמנו לגבי יבוא קיטים להרכבה מחו"ל - האם יש אתר או חברה מוכרים שמתמחים בנושא???

יש כמובן המון אפשרויות

תלוי מה בדיוק אתה רוצה לשנות. אתה יכול להסתכל בדף של אביזרי קמפרס VW כגון זה או פשוט לחפש לפי מילים ספציפיות (מקרר \ שולחן מתקפל \ מיכלי מים \ שרותים כימיים וכד') אפשרות נוספת היא לחפש בגוגל לפי conversion VW to camper van או kits for VW california בארץ אני לא מכיר מישהו שמייבא באופן סדיר חלקים. אגב, מקור נוסף ומעולה לחיפוש חלקים זה www.ebay.com ששם יש גם מציאות לא מעטות. אם תרצה עזרה ספציפית אשמח לעזור

taxi37

New member
הכה את המוממחה סתםםםםםםםם../images/Emo6.gif

היי אז ככה,המומחיות שלי היא לבנות על שילדות של פולקסוואגן,ומרצדס שמוסבים להסעת נוסעים. אבל בגלל שאני מאד אוהב קראוונים יש בידי הרבה פרטים על בניית קראוונים על שילדות אלה. ראשית הייתי רוצה להסביר לך שגם שילדה ואני מיתכוון רק המכונית ללא זיווד מיוחד למטרה ספציפית,באה עם שינוים לקראוון,כגון מערכת חשמל יותר חזקה מבחינת ההספק,כדי להכיל מערכת חשמל כפולה,קומפרסור מיזוג אויר יותר גדול כמו כן מערכת מתיחת החגורה שונה מהסטנדרט כדי להכיל את גודל הקומפרסור של המיזוג (רגיל 0.6-0.8 כוח) לנוסעים או קראוון עד 2.5 כוח. מערכת חשמל רגילה 80 אמפר,כפולה 120 אמפר. דיפון מקורה בצדדים,וריצפה כפולה אחת אינטגרלית ואחת מורכבת עליה מתחת לעליונה יש להרכיב את מערכת החשמל את מערכת צינורות המים ואת מערכת הגז בדיפון מקורה. כך שספק בליבי אם תוכל לזווד קראוון ללא תיכנון מוקדם של השינוים על שילדה רגילה. העניין לא כל כך פשוט כמו שזה ניראה. עכשיו אתה יכול לקנות קראוון מוגמר באירופה ולהביא אותו לארץ מבחינת עלות זה יצא יותר זול מלקנות שילדה פה ולהרכיב אותה לבד,או לחילופין לקנות פה שילדה וליפנות ליצרני מרכב מיד בסוף ההודעה אני יתן פרטים על יצרנים,וגם אז אתה צריך לעבור על מיפרט טכני והרכב פנימי רצוי. בארץ יש כמה וכמה בתי יצרן לזיווד שילדות למטרות ספציפיות קראוונים אין יצרן בארץ שמיצר קראוונים וחבל שכך. אז ככה: הארגז מפעל להרכבת אוטובוסים והסבת קונטנרים למטרות ספציפיות מרכבים כנ''ל ישנו מיפעל מצוין להרכבת מיניבוסים פלדמן אזור התעשיה נתניה אתה יכול ליפנות למהנדס בשם ישראל הוא ישמח להדריך אותך לגבי נתונים טכנים איך יש לתכנן קראוון אם תבוא עם שירטוטים ואו תיכנון פנימי של קראוון גם לזה אני יתן תשובה בפלדמן עושים כל מה שצריך להסבה של שילדות למטרות מיוחדות. כמו כן יש את אלכס מזגנים שמרכיב גם מיניבוסים וריכבי תיירות כולל מערכות מים מיזוג וחשמל לעזרים כמו טלוויזיה מיזוג אויר כפול מערכת קירור לפריזידר ומערכת שירותים אינטגרלים בילד אין צנרת ויציאות ביוב. יש גם כל מיני יצרנים קטנים אבל מניסיון דה בסט זה פלדמן נתניה (אני לא מהפירסום) ישנם באירופה כמה וכמה יצרנים שמסבים שילדות של,פיאט,פוקסוואגן,ומרצדס,פיז'ו,ורנו. את כל יצרני אירופה אתה יכול למצוא בכתובת הזאת: http://www.practicalmotorhome.com/buyingnew/index.html וגם קישורים לכל אתרי היצרנים שבונים קראוונים. ככה כדי להיות הגון עם כולם בית היצרן לקראוונים מס-1 באירופה ניקרא:היימר www.hymer.com בסוף חודש אוגוסט לתחילת ספטמבר הייתי בתערוכה בגרמניה של מוטורהום חדשים לקניה,בדיסלדורף,הם שמים את כולם בכיס הקטן גם בעיצוב וגם בגימור,הייתי מאד ממליץ לך לבקר בתערוכה לפחות אחת ליפני שאתה הולך לעשות קראוון מטרנספורטר. פרטים על תערוכות תימצא באתר בתי החרושת של הקראוונים ואם לא אז באתר של היימר ואם לא תעשה חיפוש בגוגל תחת הכותרת : (מטורהום אירופה תערוכות) אני ממליץ לטיול כלל עולמי (אירופה,אמריקה,אוסטרליה,ניוזילנד,ואפילו המיזרח הרחוק)לנסוע רק על שילדת מרצדס(יש מוסכי שירות בכל העולם רק למרצדס) הדגמים המומלצים:318cdi sprinter 518cdi sprinter הדגמים הכי חזקים ונוחים עם נתונים טכניים דה בסט מה שניקרא דור אחד קדימה(לנסיעה מרובת קילומטרים בנוחות בטיחות מירבית ומינימום בעיות תחזוקה) הכל מניסיון ?(חצי מיליון קילומטר 0 בעיות) ושוב אני רוצה להזכיר אני לא מפרסם אף אחד הכל משנים וניסיון על הכביש בריכבי הובלת נוסעים,המישקל בין נוסעים לקראוון שווה בערך 1-3 טון ני מקווה שעזרתי ולו במעט אם יש עוד שאלות אשמח לענות האימייל שלי:[email protected] דרך אגב אפשרי להביא רכב מחו'ל לתקופה של עד 90 יום לנסיעה ואחר כך אם רוצים לצאת צריך להביא אותו לנמל חיפה או אשדוד עם שילטי טסט בנד (במיבחן)להעביר אותו לאירופה באוניה או מעבורת. יש תקנות לזה אפשר לברר במישרד הרישוי עמדה מספר אחד בחולון. ב ה צ ל ח ה !!!!!

dweinreb

New member
הסבת רכב לקראוון

המון תודה על הפרטים הרבים והחשובים בהחלט הארת את עיני לגבי פרטים שלא הייתי מספיק מודע לגביהם אאמץ בשימחה את המלצתך לבקר בתערוכה בגרמניה תודה

למעלה