הסגר היה ברכה

Zadig

Well-known member
כך אמר לי מישהו מעונה.
מה הבעיה ?
נחילי אנשים, ילדים, נוער ותנוקות פושים ברחובות.
מה עדיף ? שישבו בבית אחוזי אימה ?
אבל
אותי עיצבן משהו אחר.
אוטובוסי הגיע לתחנה ועצר כשהדלת האחורנית מול הרוצים לעלות,
קשישה החלה לרוץ באטיות מירבית לדלת הקידמית,
"מה אתה רוצה ?!" שאג הנהג
פתח ת'דלת
והיא מעודנת ביותר שואלת אם הוא מגיע לבית קברות.
(צריך לציין שהיתה חיוור כמו סיד, שיערה אדום ודליל ועומד מהרוח).
חשבתי לעצמי "תגיד לה לא! תגיד לה לא!"
והוא "כן, תעלי" בגסות מעוצבנת.
והיא "הווועע שאלוהים יברך אותך".
עולה מחייכת והמסכה מחייכת איתה....

סופהו 1

Well-known member
ברכות כאלה על ראש כל שונאי.
הסגר היה ברכה. השאלה למי?

הסגר היה ברכה לבעלי החיים שפשטו על איזורים שבדרך כלל לא התקרבו אליהם. לא רק חזירי בר בחיפה ותנים ברמת-גן (מצד שני, היה לכם פחות זבל בפחים) אלא גם יעלים באילת וכד. כך בכל העולם. קראתי שבסנטיאגו צ'ילה, למשל, הגיעו פומות שאף נכנסו למבנים במטרה למצוא מזון. |למטה|

היה הרבה יותר שקט מסביב. (מישהו דיבר על הקלה בזיהום האויר, אך כנראה שלא)
הסגר היה ברכה לכל אלו שסופסוף נמצא להם המוצא להתחמקות מלפגוש אנשים כאלו ואחרים או (בעקבות קיטור באזני) לסבתות המקטרות שכל הזמן הילדים מטילים עליהן את הנכדים (כאילו שלא שמעו על המילה -לא).
ובטח לעוד.

פומה מנסה להיכנס לחצר.jpg

צליליתה1

Well-known member
כך אמר לי מישהו מעונה.
מה הבעיה ?
נחילי אנשים, ילדים, נוער ותנוקות פושים ברחובות.
מה עדיף ? שישבו בבית אחוזי אימה ?
אבל
אותי עיצבן משהו אחר.
אוטובוסי הגיע לתחנה ועצר כשהדלת האחורנית מול הרוצים לעלות,
קשישה החלה לרוץ באטיות מירבית לדלת הקידמית,
"מה אתה רוצה ?!" שאג הנהג
פתח ת'דלת
והיא מעודנת ביותר שואלת אם הוא מגיע לבית קברות.
(צריך לציין שהיתה חיוור כמו סיד, שיערה אדום ודליל ועומד מהרוח).
חשבתי לעצמי "תגיד לה לא! תגיד לה לא!"
והוא "כן, תעלי" בגסות מעוצבנת.
והיא "הווועע שאלוהים יברך אותך".
עולה מחייכת והמסכה מחייכת איתה....
כמה מידידי הטובים ביותר, אחרי השוק הראשון, שמחו מאוד על הסגר הראשון (ונראה שגם על השני והשלישי) עם הבטחה לעצמם לסיים את הספר (נובלה, סימפוניה, טריפטיכון, ווטאבר) או אולי בכלל להתחיל כזה.

למיטב ידיעתי, אצל ידידי זה לא קרה, אבל קראתי/ראיתי תוצרים של מי שכן עבדו. לא הכל ישרוד את מבחן הזמן, נדרש זמן לעכל וליצור בתוך מה שקורה לנו, אבל בהחלט, יש מה לראות. כמו אצל הבריטים, גילברט וג׳ורג, שגם לפני ימי קורונה היצירות שלהם מאוד הגיבו למה שהתרחש סביבם

1615620860405.png

קלייטון.ש

Well-known member
כן גם אני כשנסעתי באוטובוס בצפון מהיישוב לתחנת הרכבת בעיר, וממש צפוף ולחוץ כי הרכבת יוצאת 10 דקות אחרי שהאוטובוס מגיע לתחנה מרכזית, ויש עוד 5 דקות לרוץ לתחנת הרכבת, ואז כל מיני נוסעים חצופים ומעצבנים עומדים בתחנות, ומצלצלים שהם רוצים לרדת בכל מיני תחנות ביניים שאני לא יודע בשביל מה הן, למה לא מספיק התחנה שאני עולה בה ותחנה סופית בעיר, והנהג עוצר ועוצר.
בסוף תמיד הגעתי. אבל זה לא עזר לי לא להתעצבן על הנוסעים שמעכבים אותי.
נזכרתי בפעם שהאוטובוס הגיע דקה או שתיים באיחור לתחנה שלי, הנהג מנסה לפתוח את הדלת הקדמית ולא נפתחת. פתח את האחורית והלכתי לשם, ולחרדתי הוא יורד ומנסה לתקן את הדלת. סע כבר! התייאש והמשיך, בתחנה הבאה שוב, הנוסעים רואים שהקדמית לא נפתחת, הולכים צ'יק צ'ק לאחורית (כל הכבוד, אינטליגנטים), הנהג יורד ומנסה לתקן. חשבתי שאני הולך לעשות משהו לא טוב לנהג הזה.
בסוף הגענו לתחנה מרכזית דקה לפני לוח הזמנים.

Zadig

Well-known member
כן גם אני כשנסעתי באוטובוס בצפון מהיישוב לתחנת הרכבת בעיר, וממש צפוף ולחוץ כי הרכבת יוצאת 10 דקות אחרי שהאוטובוס מגיע לתחנה מרכזית, ויש עוד 5 דקות לרוץ לתחנת הרכבת, ואז כל מיני נוסעים חצופים ומעצבנים עומדים בתחנות, ומצלצלים שהם רוצים לרדת בכל מיני תחנות ביניים שאני לא יודע בשביל מה הן, למה לא מספיק התחנה שאני עולה בה ותחנה סופית בעיר, והנהג עוצר ועוצר.
נזכרתי בפעם שהאוטובוס הגיע דקה או שתיים באיחור לתחנה שלי, הנהג מנסה לפתוח את הדלת הקדמית ולא נפתחת. פתח את האחורית והלכתי לשם, ולחרדתי הוא יורד ומנסה לתקן את הדלת. סע כבר! התייאש והמשיך, בתחנה הבאה שוב, הנוסעים רואים שהקדמית לא נפתחת, הולכים צ'יק צ'ק לאחורית (כל הכבוד, אינטליגנטים), הנהג יורד ומנסה לתקן. חשבתי שאני הולך לעשות משהו לא טוב לנהג הזה.
נראה שלנהגים שלכם יש זמן/סבלנות/כשרון לנסות לטפל בתקלות טכניות באוטובוסם.
תנסה לא להיות מרוכז בנהיגה ומצב תחזוקת האוטובוס בזמן שהותך באוטובוס; תקרא ספר, תזכר בשיר יפה בראש, תבהה מבעד לחלון, זה מלא דברים אחרים לעשות...

קלייטון.ש

Well-known member
נראה שלנהגים שלכם יש זמן/סבלנות/כשרון לנסות לטפל בתקלות טכניות באוטובוסם.
תנסה לא להיות מרוכז בנהיגה ומצב תחזוקת האוטובוס בזמן שהותך באוטובוס; תקרא ספר, תזכר בשיר יפה בראש, תבהה מבעד לחלון, זה מלא דברים אחרים לעשות...
איזו המלצה נפלאה, אני מאמץ אותה באופן כללי. למה לשמור אותה רק לאוטובוס?

קלייטון.ש

Well-known member
נראה לי שאלה מענינת אם כי אני לא ממש יודע למה אתה מתכוון
אני אומר פשוט, לקרוא ספר, להיזכר בשיר יפה, לבהות מהחלון, אפשר בכל מקום, לא? גם אם יושב ככה לתומי בסלון ביתי בחברת אשתי היפה. חבל לשמור עיסוקים יפים כל כך לנסיעות אוטובוס בלבד. זה מה שאני אומר.

Zadig

Well-known member
אני אומר פשוט, לקרוא ספר, להיזכר בשיר יפה, לבהות מהחלון, אפשר בכל מקום, לא? גם אם יושב ככה לתומי בסלון ביתי בחברת אשתי היפה. חבל לשמור עיסוקים יפים כל כך לנסיעות אוטובוס בלבד. זה מה שאני אומר.
באוטובוס בכל מקרה אין לך משהו טוב יותר לעשות, וזה אולי בשונה מהחיים השוטפים.

אבח"י

Well-known member
למדתי, שהבטחות מחד גיסא ומציאות מאידך גיסא. זה שאני מצליח לשמור על שגרה של תרופות שמחזיקות אותי בחיים זה נס, אם כי אינני מקפיד על שעות קבועות, שזה לא ממש בסיידר.
ודווקא הסגר לא הגביר את היצירתיות שלי, אבל יש לי חבר פיליפיני שגר במנילה-רבתי בזכות הסגר, אז זה כבר משהו.

Zadig

Well-known member
למדתי, שהבטחות מחד גיסא ומציאות מאידך גיסא. זה שאני מצליח לשמור על שגרה של תרופות שמחזיקות אותי בחיים זה נס, אם כי אינני מקפיד על שעות קבועות, שזה לא ממש בסיידר.
ודווקא הסגר לא הגביר את היצירתיות שלי, אבל יש לי חבר פיליפיני שגר במנילה-רבתי בזכות הסגר, אז זה כבר משהו.
הרחיבו את גבולות מנילה לצורך הסגר ?

אבח"י

Well-known member
ב"זהו זה" פתחו במערכון סביב פתיחת "עולם התרבות", כשבסוף הזוג ה,שמח" מודה שהוא כבר מתגעגע לסגר ולאי עשייה. [ להזמין חברים, להיות מוזמן, לצאת לצימר, ללכת להצגה.. ושאר ענייני חולין די משעממים.

סופהו 1

Well-known member
ב"זהו זה" פתחו במערכון סביב פתיחת "עולם התרבות", כשבסוף הזוג ה,שמח" מודה שהוא כבר מתגעגע לסגר ולאי עשייה. [ להזמין חברים, להיות מוזמן, לצאת לצימר, ללכת להצגה.. ושאר ענייני חולין די משעממים.
ראיתי רק את הקטע ה"עצוב" שהם יושבים בסלון וכשמגיע השליח, מתברר לו שהם נפרדים ממנו..
לא ידעתי אם לצחוק או לבכות, כשמישהי כתבה בתגובה שזה לא בסדר שהם מגלמים גם את תפקידי הנשים, כאילו אין שחקניות בישראל.

נערך לאחרונה ב:

אבח"י

Well-known member
ראיתי רק את הקטע ה"עצוב" שהם יושבים בסלון וכשמגיע השליח, מתברר לו שהם נפרדים ממנו..
לא ידעתי אם לצחוק או לבכות, כשמישהי כתבה בתגובה שזה לא בסדר שהם מגלמים גם את תקפידי הנשים, כאילו אין שחקניות בישראל.
כי אין מה להגיב על טמטום בסיסי של אנשים ובורות עמוקה ביחס למסורת התיאטרון המערבי.

למעלה