פשוט יש משהו בתחום המזון והמסעדנות
אני אגיד עכשיו משהו לא מבוסס, זו נטו תחושה שלי.
 
רוב האנשים בעולם אוהבים לאכול וחושבים שהם מבינים באוכל ברמה כזו או אחרת, למרות שלפחות החלק השני במשפט רחוק מלהיות נכון (גם אני שאני מבשלת כבר שנים ומתעניינת מאד לא מגדירה את עצמי "מבינה באוכל"). התחושה שלי היא שיש מן תחושה כזאת של "מה, כמה קשה יכול להיות לנהל מסעדה?"
עכשיו, לצורך העניין בואו ניקח מקצועות אחרים- רופא, טכנאי, חשמלאי, מהנדס... אף אחד לא יכול באמת לעבוד במקצועות הללו אם לא למד את זה. יש כל מיני סוגים של למידה.לפעמים לומדים מזה שהולכים לאוניברסיטה/ מכללה, ולפעמים הלמידה היא משנים ארוכות בהן צפית, עסקת "בקטנה", התנסית, היית "שולייה" של מישהו וכדומה.
אבל בתחום המסעדנות אנשים פשוט אומרים לעצמם "מה הבעיה לנהל מסעדה?" בלי לקחת בחשבון שזה מצריך לימודים כמו כל מקצוע אחר.
 
יש פעמים שהוא בא לשם למסעדות והוא שואל אנשים "מה לך ולניהול מסעדה?" או "מה לך ולבישול?" ובמקרה הטוב הם עונים "הייתי מלצר פעם" או "אני זה שעושה את העל- האש לחברים ביום העצמאות."
וזה משהו שאני לא מסוגלת להבין אותו.
מסעדה זה עסק שנוגע להרבה תחומים. הוא נוגע אמנם לאוכל, מה שמצריך הבנה בסיסית באוכל, אבל הוא נוגע גם לבריאות, להתנהלות כלכלית. איך אפשר להגיע למקצוע כזה כשאין לך מושג ולצפות להצליח? הרי אף אחד לא אומר "טוב נו, אני אפתח קליניקה לרפואת משפחה ויהיה בסדר" אם הוא לא למד רפואה קודם.