הסדרים בין נושים

s law

New member
הסדרים בין נושים

שלום, אני עושה עבודה סמינריונית בתחום של הסדרי חובות בין נושים... אני מחפש חומר בנושא זה על-פי המשפט העברי מישהו יכול לתת הכוונות? תודה

mgb

New member
ראיתי את השאלה

בס"ד ייקח מעט זמן לכנוס לכאן את החומר כי הוא לא מעט. יעזור מאוד אם תכוון אותי אם כוונתך ברמה של סוגיות הגמרא, מדברי הראשונים, פסיקת השו"ע ונושאי כליו. או מדברי הפוסקים האחרונים. בברכה

s law

New member
ובכן:

אני מחפש חומר בסוגיות של נושא הבא: נניח יש עסק והוא בקשיים, ויש נושים רבים לעסק הזה. בעקרון, העסק טוב. החובות נוצרו בגלל ליקויים בניהול. אבל עקרונית, העסק כשלעצמו טוב ותחום בו העסק פועל בעל פוטנציאל. הנושים מחליטים להגיע להסדר בינם לבין בעל העסק ובינם לבין עצמם - לגבי הסדר חובות..והכל במטרה שהעסק ימשיך לפעול. כל חומר שיהיה רלוונטי - אני אשמח לקבל, בין עם מדובר בסוגיות שהוזכרו בגמרא, בין עם מדובר במשנה של הרמב"ם, בין אם יש התייחסות בשולחן ערוך, ובין אם מדובר בשו"ת של פוסקים שונים. וגם מקורות אחרים שיש בהם התייחסות לסוגייה זו. תודה רבה :) תודה

mgb

New member
תשובת ביניים

בס"ד עד שאכין רשימה כפי שביקשת: מספר אתרים בהם תוכל למצוא מידע לשאלתך לאתר סנהדרין לאתר דין תורה מס' טל' להזמנת ספר בנושא: מאת הרב יועזר אריאל: דיני בוררות - הדין הפשרה ושטר הבוררות 025371211 בברכה

למעלה