הסדרי ראיה

XמXלה

New member
הסדרי ראיה

היי לכולם/ן
היתה לי פעם חברה שהיה לה דף עם פירוט הסדרי ראייה סטנדרטיים לכל השנה מראש כולל חלוקה מדויקת של החגים/שבתות. נראה לי שהיא קיבלה את זה מפקידת הסעד.
מישהו יודע מאיפה אני יכולה להשיג דוגמא של לוח כזה?

תודה

azaria

New member
כמה אפשרויות

אולי ממישהו כאן שקיבל כזה מאיזה עו"ס.
אולי בפורום עובדים סוציאליים כאן בתפוז.
ואולי על ידי טלפון או מייל למחלקת הרווחה בעירייה שלך. או אולי בארגון משפחה חדשה.

בהצלחה.
וכשתקבלי, יהיה נחמד אם תוכלי להעלות אצ זה גם לכאן, כקובץ או אפילו סתם תמונה של המסמך.

לא הבנתי, למיטב הבנתי הסדרי ראיה

הם זכותו של האב (ולא חובתו) ומתואמים בין האב והאם - לא?
כלומר גם אם יש הצעה סטנדרטית - האב לא מחוייב לה ויכול לבחור הסדרים אחרים. לא?

azaria

New member
סטנדרט יכול להיות בסיס להתאמות אישיות

ואכן, תלוי בהסכם הגירושין והסדרי הראיה המוגדרים בו. אם כותבים שם להסדרי הראיההם זכותומותר להורה לראות את ילדיו בזמנים כאלה ואחרים - אז זו רק זכות ולא חובה.
אבל אפשר גם לכתוב במפורש שזו חובה ואף להצמיד לה סנקציות, כגון "קנס" כספי שיופקד לטובת הילד/ים, או כל סנקציה אחרת.

בכל מקרה, לוח שכולל כל מיני "לקחים מנסיונם של קודמיך" יכול לעזור שלאלפספס נקודות "קטנות" אבל מעצבנות. דברים כמו חופשות החגים הקצרים, הארוכים, החופש הגדול, נסיעות לחו"ל, לנופש בארץ, חגים, לילהסדר ראש השנה ושאר אירועים חשובים בעייני המתגרשים, ימי הולדת של הילד,ההורה, סבים, אחים (כולל עתידיים), שעות איסוף והחזרה, מי מביא, מי לוקח, כמה זמן מראש צריך להודיע לצד השני על שינוי בתכניות (בחלוקה לפי סדר גודל השינוי), מה עושים כשמישהו חולה - הילד, ההורה, מי מבני הבית האחרים. ועוד ועוד...
מגילות אפשר לכתוב על זה!

XמXלה

New member
כל זה בהנחה ששני הצדדים מתואמים

ורוצים אותו דבר.
מדובר בהסדרי ראייה סטנדרטים. פעמיים בשבוע וכל שבת שנייה, חגים וחופשות חצי חצי.
אבל יש חגים שההמשך שלהם הוא שבת שבדיוק נופל על הצד השני או ימי חופשה פה ושם בגנים/בתי ספר כמו פורים או יום עצמאות.
הדף הזה היה אצלה ואצלו על המקרר וככה לא היו ויכוחים ואי הבנות.
אגב, דיברתי עם הרווחה אצלנו בעירייה והיא נתנה לי טלפון של מרכז שט"י (שירותים טיפוליים יחודיים) של סדרי דין. השארתי שם הודעה. מחכה שיחזרו אלי.

XמXלה

New member
דבר נוסף

בד"כ מקבלים את זה כשאין תקשורת טובה בין הצדדים כדי להביא למינימום אי הבנות. הם קיבלו את זה מפקידת סעד

azaria

New member
הנה דוגמא לבעיה.

"חגים וחופשות חצי חצי"
מה זה אומר חצי חצי?
שבוע שבוע? חודש חודש? שנה אחת כל החופש אצל זה ובשנה אח"כ כל החופש אצל השני?
ואצל מי מתחילים? קודם אצ האחד או אצל השני?

ספרקית

New member
זו בעיה רק במקרים בהם התקשורת לקויה, לדעתי

אצלנו חצי חצי אומר שבחגים ובחופשות כל צד מקבל חצי מהימים.
סופרים כמה ימים אורך כל החופש, מחלקים בחצי, כל צד מבקש את הימים בהם יש לו תוכניות מיוחדות ואת שאר הימים מחלקים חצי חצי. כל חופשה אנחנו מצליחים לסגור בשלושה-ארבעה אימיילים עליהם מכותבים כל ארבעת ההורים המעורבים (בעלי וגרושתו, בעלה ואני). בסך הכל, אם יש תקשורת טובה, זה ממש לא מסובך.

אצלינו סוכם מראש - שנה שנה (לגבי חגים)

וסוכם מראש
מה עוזר נייר של פקידת סעד אם אין תקשורת ורצון בין ההורים והאב לא רוצה/לא יכול מסיבות שונות (מהחיים הפרטיים שלי יש לי דוגמא מצויינת לחצי שנה כזו) לראות את ילדיו?

XמXלה

New member
שוב... כל מה שנאמר זה בהנחה שיש תקשורת טובה

והנייר הזה בא לעזר.
לגבי חופשות, אצל חברה שלי החופשות הארוכות היו חצי חצי אבל לסירוגין. שבועיים אצלה, שבועיים אצלי וחוזר חלילה.

mother cat

New member
אין לי מושג בזה, אבל אם תשיגי - אנא פרסמי פה

אני בטוחה שיש עוד אנשים שישמחו לדעת

למעלה