הסדר חובות

mamy78

New member
הסדר חובות

שאלי היא יש לי כמה הלוואות קטנות שאם לוקחים את כולן בחשבון ההחזר החודשי די מעיק, האם אוכל לבקש מהבנק לשערך את כל החובות וליצור הלוואה חדשה אחת שסכום ההחזר יהיה קטן ממה שאני משלמת היום? תודה

mamy את בהדרדרות כלכלית

לפני שאת מחפשת פתרונות טכניים כדאי לך לבדוק את הסיבות שהביאו אותך לקחת הרבה הלוואות. הפתרון של לקיחת הלוואות בכדי לפתור בעיות אחרות אינה מקובלת בכלכלת משפחה נכונה. קודם כל שני התנהגות וחיי במסגרת היכולת עם ההחזרים החודשיים להלוואות. הפתרון הטכני יבוא רק לאחר מכן. דרך אגב, אם תחזירי כל חודש פחות אז ההלוואה תעלה לך יותר ממה שהיא עולה היום.

shoom12

New member
צעד ראשון

היי הצעד הראשון הוא להתמודד עם מה שיש.. רק אחרי שתצליחי לסדר את תקציב המשפחה שלך לפי המצב הקיים ולעבוד כך חודש-חודשיים, תלכי לבקש הסדר פריסת הלוואות מחודש. בהצלחה.

jol8

New member
אריק צודק, אבל

הפתרון שאת מדברת עליו מיושם לא מעט בתוכניות הבראה כלכליות. הוצאה נמוכה יותר (אולי גם בריבית נמוכה יותר), היא אולי לא כלכלית בסך הכל הכללי, אבל יכולה לעזור באיזון העו"ש, שיחסוך תשלומי ריבית אוברדראפט, כך שלבסוף זה יכול אפילו לצאת משתלם. בכל אופן אני כן ממליץ לעשות סדר בהכנסות ובהוצאות ולראות שלאורך זמן אתם יכולים לעמוד בהחזרים ושאיחוד ההלוואות לא יכניס אותכם למצב שבו תצטרכו בעוד כך וכך חודשים לקחת עוד הלוואה.

goldy

New member
לא! ממש לא!../images/Emo18.gif (פרוט לדבריו של אריק)

1) דינן של הלוואות קטנות הוא ליגדול. בהכרח - במאה אחוזים מהמיקרים. 2) ההחזר יקטן אבל ימשך זמן רב יותר, כלומר את תשלמי יותר מסך כל החובות שלך היום. בנוסף, מכיוון שלא שינית את היתנהגותך הכלכלית מהשורש, את תחשבי "אני מוציאה כ"כ מעט אפשר להוציא עוד יותר": לא למדת לקח - שום דבר לא הישתנה. במהרה יווצרו לך עוד הלוואות 'קטנות' ושוב תירצי לאחד אותן להחזרים קטנים יותר. הצעתי לך: 1) סדרי את החובות לפי הסדר, מהחשוב ביותר להכי פחות חשוב. הציגי רשימה זאת לבעלי החוב, הסבירי להם למה דווקא החוב שלהם לא רישון ו\או מועדף והוכיחי להם, *לא* לשקר, שנכנסת להסדר תשלומים (לוח זמנים בו בתאריך מסויים יוחזר חלק מהחוב) ולכן את מבקשת שיעצרו את הריביות. 2) עשי רשימת הוצאות. כיתבי בה כל דבר, לרבות דברים קטנים שביכלל לא מרגישים אותם: http://www.tapuz.co.il/blog/ViewEntry.asp?EntryId=1182603 3) תכנני את עתידך הכלכלי: http://www.tapuz.co.il/blog/ViewEntry.asp?EntryId=1182498

למעלה