הסדר חוב מתקרב אצל ספיר

• פותח הנושא dw
  • פורסם בתאריך
כמו באול-יר, גם שם יש מלון בניו יורק שצריכים למכור כדי לפרוע חובות.
כמה יקבלו ומתי? שאלה טובה.

מיליארדר בצרות: חברת הנדל״ן מת״א שמקדמת הסדר חוב - גלובס (globes.co.il)
מישהו פעם יעץ לי לא לעשות עסקים עם חרדים(אול-יר) וגרוזינים(ספיר=ספיאשווילי).
איש חכם ועשיר,אגב.

deltaZer0

Member
מישהו פעם יעץ לי לא לעשות עסקים עם חרדים(אול-יר) וגרוזינים(ספיר=ספיאשווילי).
איש חכם ועשיר,אגב.
בשיא הרצינות, אני ממליץ לכם לא לעשות עסקים עם שום ישראלים(כן-כן, ישראלים, ישראלים -- כבר אינם יהודים), לעבוד ולפעול מחוץ לישראל.
(מכיר באופן אישי את כול הסיפור של מר' גאידמק ארקדי, איך הישראלים זיינו לו את הצורה, עבדו עליו בעיניים וגנבו לו -- גועל נפש מדרגה העליונה)

תשמרו על מערכת העצבים ועל בריאותכם כולה -- תפעלו רק בשוק ההון של ארה"ב ובאופן ישיר בלבד, ללא "תחבושות" המיותרות.

tby1

Active member
יקבלו הכל + ריבית. אג"חים מובטחים במלון - האחד בנכס עצמו השני במניות של חברת המלון, LTV 70% , יש עוד נכסים אחרים בחברה והבעלים מזרים כסף .

dw

Well-known member
מנהל
יקבלו הכל + ריבית. אג"חים מובטחים במלון - האחד בנכס עצמו השני במניות של חברת המלון, LTV 70% , יש עוד נכסים אחרים בחברה והבעלים מזרים כסף .
הבעלים מוכן להזרים כסף - רק אם הנושים יסכימו להסדר חוב.
כרגע חצי מיליארד שקל בצדק מודאגים ולכן אגח יח' יורד חמישיה, בווליום גבוה יחסית של 700 אלשח, לשער 89.
נראה ביום שלישי איך יהיה היחס מצידו - הוא יכול להיות ידידותי ומתחשב ויכול לצפצף על הנושים (כי מה בדיוק נעשה לו? המוסדיים פה יודעים לנהל מלון? ).
היינו גם באסיפות כאלה וגם כאלה.

Reem88

Well-known member

עדכון ביחס למצב החברה והשלכותיו, לרבות הצעה לשינוי תנאי אגח יח​

בנסיבות אלה, הנחה דירקטוריון החברה את ההנהלה לפנות למחזיקי אגרות החוב )סדרה יח'( ולקדם מולם הסדר מוסכם, הכולל דחייה של יתרת תשלום יולי 2024 )כהגדרתה בסעיף 1.1 להלן(, ואיחוד מועד פירעונו יחד עם מועד פירעון תשלום קרן אגרות החוב )סדרה יח'( הקבוע ליום 15 ביולי 2025 )להלן: "תשלום יולי 2025"( ) ללא כל הפחתה בערך ההתחייבותי של אגרות החוב )סדרה יח'((, תמורת מתן פיצוי בריבית והעמדת התחייבות תמיכה בחברה על ידי בעל השליטה בחברה, והכל בהתאם לעקרונות שיוצעו להלן ואשר יהוו בסיס למשא ומתן לצורך תיקון שטר הנאמנות לאגרות החוב )סדרה יח'(.

THE_ENDLESS

Active member
אני בספק שספיר יחליט להתלכלך בפירוק בחברה הזאת, הוא היה מוכן להזרים כסף לחברה בזמן הקורונה שהמצב של המלון היה רע אז עכשיו אין לו שום סיבה לוותר עליו.
מעבר למלון גם לחברה יש את הקרקע miami 18 ששווה 19M$ והיא נקייה מחוב.

צריך ללחוץ את ספיר להזרמה של 15-20M, ריבית פיגורים של 9% ושעבוד הקרקע לטובת הסדרות של האג"חים.

ג.נ מחזיק וחיזקתי ביומיים האחרונים.

tby1

Active member
בינתיים אג"ח יח חזר לשערו לפני ההודעה על ההסדר

היה ברור שזו הצעת פתיחה של ספיר ואחרי מו"מ יהיה שיפור.גם אני מחזיק בשני אגחי"ם שלו וניראה לי כי יש לו מספיק ממון להיתגבר על הקשיים.

dw

Well-known member
מנהל
שאלתי באסיפה לגבי האופטימיות שמציגה החברה לגבי היכולת לממש את המלון בערכים האופטימיים שהיא מקווה, לאור נסיוננו הלא מרנין במימוש נכס מלונאי אחר - מלון וויליאם וייל אצל אול-יר (שהוא אפילו מלון חדש דנדש ולא מלון ישן שדורש תיקונים כמו המלון הזה), שגם לקח הרבה הרבה יותר זמן ממה שחשבנו וגם התמורה לא מי יודע מה היתה גבוהה (אם כי סידרה ג' כנראה תקבל פארי אבל האינדיאנים של סדרות ב/ד פינטזו לקבל יותר)
לא ממש קיבלתי תשובה למעט האופטימיות הלא ברורה של בעל השליטה, אם כי הנציגה הודתה שאכן התהליך לוקח יותר זמן משקיוו ושהם לא פוסלים למכור את הנכס גם במחיר נמוך מהפנטזיות (כמה יותר נמוך לא רצו לאמר), ורמי הנאמן הסביר שאצל אול-יר היו בעיות מול בעל השליטה בעוד במקרה של ספיר אין, וזה נכון.

כרגע הם מפנטזים למכור את הנכס לפי 180M$, בשעה שביום טוב הם מרוויחים 6M$ שנתי תפעולי.
למה שמישהו יסכים לשלם מכפיל 30 תיפעולי על דבר כזה? לא ברור.
כרגע בכ"ז הנהלת החברה אופטימית.

הנושים רוצים שיציעו לסידרה יח' הנחותה שעבוד על הקרקע הנטושה במיאמי, זו שבשותף עם הסינים (שעם הפוליטיקה של היום אני לא רואה שמתחילים לבנות עליה כ"כ מהר, בוער לסינים משהו? ).
Miami18 (sapir.com)

בקיצור לא סתם ספיר שייכים לחבורת הזבל.

THE_ENDLESS

Active member
שאלתי באסיפה לגבי האופטימיות שמציגה החברה לגבי היכולת לממש את המלון בערכים האופטימיים שהיא מקווה, לאור נסיוננו הלא מרנין במימוש נכס מלונאי אחר - מלון וויליאם וייל אצל אול-יר (שהוא אפילו מלון חדש דנדש ולא מלון ישן שדורש תיקונים כמו המלון הזה), שגם לקח הרבה הרבה יותר זמן ממה שחשבנו וגם התמורה לא מי יודע מה היתה גבוהה (אם כי סידרה ג' כנראה תקבל פארי אבל האינדיאנים של סדרות ב/ד פינטזו לקבל יותר)
לא ממש קיבלתי תשובה למעט האופטימיות הלא ברורה של בעל השליטה, אם כי הנציגה הודתה שאכן התהליך לוקח יותר זמן משקיוו ושהם לא פוסלים למכור את הנכס גם במחיר נמוך מהפנטזיות (כמה יותר נמוך לא רצו לאמר), ורמי הנאמן הסביר שאצל אול-יר היו בעיות מול בעל השליטה בעוד במקרה של ספיר אין, וזה נכון.

כרגע הם מפנטזים למכור את הנכס לפי 180M$, בשעה שביום טוב הם מרוויחים 6M$ שנתי תפעולי.
למה שמישהו יסכים לשלם מכפיל 30 תיפעולי על דבר כזה? לא ברור.
כרגע בכ"ז הנהלת החברה אופטימית.

הנושים רוצים שיציעו לסידרה יח' הנחותה שעבוד על הקרקע הנטושה במיאמי, זו שבשותף עם הסינים (שעם הפוליטיקה של היום אני לא רואה שמתחילים לבנות עליה כ"כ מהר, בוער לסינים משהו? ).
Miami18 (sapir.com)

בקיצור לא סתם ספיר שייכים לחבורת הזבל.
אני דווקא קצת יותר אופטימי
נראה הסדר פשוט כל עוד י"ט לא מצטרפת למסיבה (לכאורה אין להם סיבכ, כל הקובננטים במקום).
נראה גם שיש רצון לתמוך בחברה מצד אלכס ספיר אבל הבעל שליטה השני היה הזוי ממש (הוא אמר שצריך לקחת את ה6 מיליון של אלכס להזרים למלון ו*אנחנו* נביא עוד 15 מיליון נשפץ אותו ונצא לשוק, לא ברור אם הוא מבין איפה הוא נמצא)

הפתיחה במו"מ טובה אבל צריך לחזק את הביטחונות לי"ח ולהגדיל את ההזרמה של אלכס.

Reem88

Well-known member

שינויים בעקרונות ההסדר המוצעים למחזיקי אגרות החוב​

מה השינוי?

THE_ENDLESS

Active member

שינויים בעקרונות ההסדר המוצעים למחזיקי אגרות החוב​

מה השינוי?
הם מתחילים לשלם קופון 8.5% רק מספטמבר במקום יולי והשעבוד על הקרקע לא יהיה שעבוד ראשון לי"ח אלא הם יחלקו אותו עם י"ט.

לא הבנתי איך אחרי עד שבוע של מסע ומתן מחזיקי י"ח קיבלו הצעה גרועה יותר מזאת שהחברה כבר הסכימה לה.

למעלה