הסדר טיעון עם חברת ביטוח - האם משתלם?

dafnach

New member

שלום, אשתי (ההריונית!) ואנוכי היינו מעורבים בתאונת דרכים (לא באשמתנו - נכנסו בנו מאחורה ברמזור אדום!). הגענו למיון לאחר התאונה עם כאבים בגב צוואר ולסת. לאחר "בילוי" של כ 8 שעות! במיון (הבדיקות התארכו בגלל ההריון), שוחררנו הביתה עם המלצה ל 3 ימים מנוחה. חברת הביטוח פנו אלי ומציעים שאני אחתום על כתב ויתור בתמורה ל 2000 ש"ח (1000 ש"ח לכל אחד). האם מדובר בפיצוי סביר לכאבים, בזבוז הזמן ואובדן ימי עבודה? האם ניתן להגיע לפיצוי משמעותי יותר, במידה ונתבע? תודה מראש על העזרה . . .

orend123

New member
בשום פנים ואופן אל תסכים

אני נמצא באותו מצב כמוך, אני ואחי נפגענו בת.ד דומה לפני חודשיים, פנינו למיון ושם נסגר כל הסיפור. פניתי לעו"ד מכר והוא נכנס למשא ומתן עם חברת הביטוח, היום חזר אלי ומסר שהגיע לפיצוי של 2700 ש"ח לכל אחד (2350 ש"ח נטו לאחר הוצאות עו"ד). כשדיברתי איתו קצת הוא סיפר לי שאכן המינימום זה 1000 שקל שהביטוח מציעים, אם אני לא רוצה את ה2700 אפשר ללכת למשפט ולהוציא עוד 500 אבל זה ייקח עוד כמה חודשים, הסכמתי להתפשר כעת... עצתי- ל"מסלק תביעות" של הביטוח שרק רוצה "לפצות אותך" כדי ש"נישאר ידידים" תמסור להתראות שאתה פונה לעו"ד- תראה אולי הוא יסכים להעלות קצת את סכום הפיצוי? בכל מקרה כשאתה סוגר איתו אתה חותם על וויתור זכויות, לך תדע אולי מחר יתחילו כאבי גב בעקבות התאונה ולא תוכל לתבוע אותם?? ממליץ לך לפנות לעו"ד, עלויות הטירחה שלהם קבועות בחוק, ושוות את זה.

orend123

New member
אני חיפאי וגם עו"ד שלי

אם תרצה אשלח לך את פרטיו בהודעה אישית, בכל מקרה תפתח ספר טלפונים ותבחר את העו"ד הכי קרוב אליך או זה שיקבל אותך ויטפל בתביעתך הכי מהר... סה"כ שכר הטירחה קבוע בחוק אז אין הפתעות...

שלום רב, ברצוני להוסיף: בד"כ, חברת הביטוח מציע סכומים נמוכים מאלו שתוכל לקבל כדי לחסוך מעצמה הוצאות בהמשך ההליך. לכן עדיף לגשת לעו"ד, שידע להוציא לך את הפיצוי המקסימאלי. הכי חשוב- אשתך בהריון, ובמצב כזה אין היא יכולה לעשות בדיקות, ולכן, ממולץ לחכות עד אחרי הלידה, כדי לתבוע בשמה. בברכה,

למעלה