הסוגיה: האם לפתוח בלוג נוסף?

הסוגיה: האם לפתוח בלוג נוסף?

יש לי דילמה. אני הרבה פעמים מוצאת את עצמי אומרת "וואי, הרשומה הזו יכלה להיות מאוד מתאימה לו היה לי בלוג נוסף". עכשיו, איך שאני רואה את הדברים, יש לפתיחת בלוג נוסף יתרונות וחסרונות: יתרונות: 1. בידול נושאי מהבלוג הראשי. 2. פתיחת היריעה לקהל חדש. 3. הידיעה שלא יודעים שזו אני. חסרונות: 1. הפחתה בכמות הפרסומים בכל בלוג. 2. האפשרות שהוא לא יתפוס כמו הראשון. 3. הידיעה שלא יודעים שזו אני. מה אתם הייתם עושים במקרה שלי? האם גם לכם יש את הדילמה הזו מדי פעם? או שבכלל יש לכם כבר יותר מבלוג אחד ברזומה?

תראי יפתי....

הכל מתחיל ונגמר בכמה את פשוט את. לי יש שלושה בלוגים. כן. את אף אחד מהם לא פתחתי, פתחו אותם עבורי, יש לי קושי טכני מובהק ואי לכך עשו זאת עבורי . הבלוגים האלו היו אמורים לתת מענה לצדדים שונים באישיותי שבהתחלה חשבתי שלא הולכים ביחד, אבל אט אט הבנתי שאני אחת ומי שלא מקבל את כל הצדדים שלי כעסקת חבילה אחת אז שלא יקבל בכלל, אז אני גם "עושה אוכל" (בישול בקצב הסלסה) וגם כותבת צרכנות (אריאלה בודקת) וגם כותבת שירה (אריאלה שרה) וכל אלו מרכיבים את אישיותי, אז מה... אם יבוא לי מחר לכתוב על סקס אז אפתח בלוג אחר (אריאלה מזדיינת?) אז זהו שלא, ולא בגלל שאני לא עושה את זה אלא בגלל שאני מספיק שלמה עם מה שאני עושה כדי לכתוב על הכל בבלוג אחד ותחת ניק אחד. אז אם למישהו יש בעיה עם זה, אז הבעיה אצלו ולא אצלי ואם יבוא לי - אז אעשה את זה בבלוג היחיד שפעיל אצלי היום והוא הבלוג הגדול, ולא בגלל ששם יש את מירב הכניסות, אלא בגלל שזה הבלוג שאיתו אני הכי מזוהה. העלית נושאים חשובים : בידול נושאי, פתיחת יריעה לקהל חדש והידיעה שלא יודעים שזו את.... מניסיון יקירתי, אם אוהבים אותך- אז יקראו מה שתתני להם לקרוא. לי יש קוראים שאוכל לא מעניין אותם בשיט, אבל הם באים כדי לקרוא את כל השטויות האחרות שאני כותבת. כי כל אחד מוצא את המשהו האחר שאני נותנת וזה מה שיפה פה. אל תהססי להיות מי שאת, עופי על זה, תני את כל כולך ממקום של אני - אני ולכי על האקסטרים, בלי פחד. וזה עובד. אז נכון שיש חארות שיחכו לך בפינה ויעשו מזה צימעס, אבל מי שלא מסתכן גם לא מרויח, וזה משהו שאת תמיד צריכה לזכור. ומבחינה טכנית : למזלך את יכולה לשחק עם הקטגוריות, שימי מיליון קטגוריות וזה יפתור לך את בעיית הנושאים ובעיית ה"לא יזהו אותך" וכו'.... ובנוגע לחסרונות? אל תחשבי עליהם בכלל.... אם תחשבי על חסרונות עוד לפני שהתחלת לצעוד אז את בבעיה. כשאני חושבת על פרויקט אני בכלל לא חושבת על הסיכונים שבו, אני פשוט עפה עליו. אז אם באמת בא לך לפתוח בלוג חדש לכי עליו, עופי עליו, ההתלהבות שלך כבר תדביק את האחרים, אם תבואי עם חששות, זה מה שידביק את האחרים. גם זה מניסיון. אל תשכחי שחיוך מדביק, וגם חיוך ממורמר מדביק... תבחרי מה את משדרת.... מה שתשדרי - זה מה שייקלט. אז אם את בקטע של משהו חדש באמת- go ahead, אם את רוצה לגוון את הקיים- גם לכי על זה, בשני המקרים תרוויחי, אין לך מה להפסיד, כי בשניהם את מביאה משהו נקי מעצמך, אז יאללה.... אל תהססי !!! ואל תחשבי לרגע שהוא לא יתפוס כמו הראשון, כי גם לראשון לקח זמן להגיע לאן שהוא עכשיו, אז סבלנות בייב, ואל תסתכלי לצדדים ולאחור, רק קדימה, ברור?

orelie

New member
סוגיה שלכולנו הייתה פעם

ואני מסכימה עם אריאלה לכולנו יש כמה בלוגים אבל לא בטוח שנוח לנו עם כל הבלוגים יש תמיד אחד שהוא בולט יותר ושאנו מתפחים יותר מאוד מזדהה גם עם הסעיפים מס' 3 - גם וגם בהצלחה יעל

אני עם אריאלה

ניסיון העבר מראה לי שלנהל יותר מבלוג אחד, אצלי לפחות זה בבחינת "תפסת מרובה - לא תפסת". בעבר, כשניסיתי לנהל מספר בלוגים בנושאים שונים, בסופו של דבר הזנחתי את כולם. זאת גם הסיבה שכאשר פתחתי את הבלוג הנוכחי שלי, החלטתי שלא יהיה לו נושא ספציפי אלא אכתוב בו כל מה שבא לי ואני לא יודעת איפה לכתוב. עם הזמן הבלוג שלי גיבש אופי מסוים והוא ברובו אישי אבל לפעמים אני כותבת על דברים יותר כלליים, דעות שלי לגבי נושאים מסוימים וכו'. זה גם מרחיב את קהל הקוראים, את הקישורים לבלוג בגוגל ומתוך כל זה גם את מספר הכניסות. (וגם עוזר לי לשמור על פעילותו של הבלוג
)

wranger

New member
איך את עם אריאלה? אמרת בדיוק ההיפך ../images/Emo3.gif

היא אומרת לא לחשוב על זה יותר מדי ויאללה לפתוח בלוג חדש, ואת ממליצה לא לנהל יותר מבלוג אחד...

wranger

New member
אה, בעצם תלוי איפה מסתכלים

טוב, הבנת הנקרא שלי על הפנים הבוקר. קשיי חזרה לעבודה, כנראה.

../images/Emo13.gif

כתבתי שני דברים שונים... אם היא רוצה לפתוח בלוג נפרד, אז שתפתח, אבל שלא תהסס, אלא שתלך עם זה למרות החששות. ש'תתאבד' עליו ועד הסוף... אבל אישית אני מעדיפה בלוג אחד שמכיל הכל. זו הייתה כוונתי, והפעם זה לא אתה ולא קשיי ההבנה או חזרתך לעבודה , זו לחלוטין אני...

אני איתך ואני עכשיו נכנסת לקרוא אותך

כי אני לא מכירה אותך, אז הנה שכנעת אותי...
אני אוהבת אנשים שהם מי שהם. חכי לי שם, אני כבר באה.

בכיף ../images/Emo140.gif

ולמרות שכרגע אין לי גישה לבלוג (כי אני בעבודה) כבר אגיד לך מראש ברוכה הבאה

wranger

New member
יש לי כמה וכמה בלוגים

כולם שונים זה מזה, בחלקם אני מגלה שזה אני ובחלקם לא. למשל, כי זה נחמד לזכות מחדש באנונימיות אחרי שויתרתי עליה מרצוני. או כי זה נחמד להגיע לקהל יעד חדש. לפעמים זה אפילו נחמד שבלוג לא "תופס" כמו הראשון, אלא אתה כותב רק לעצמך. יש בזה קסם מסוים. אבל יש לי ילד מועדף, וזה הבלוג העיקרי שלי, ההגיגית (זה שבחתימה). גם אם אני פותח בלוג בנושא ייעודי או תחת שם עט וזונח אותו לבסוף בגלל חוסר זמן או השראה, הוא זה שאני בסופו של דבר תמיד חוזר אליו. אני מגדיר אותו כבלוג אישי, וככזה אני מרשה לעצמי להכניס לתוכו כמעט כל נושא שבא לי לכתוב עליו. ולמען האמת, מרגיז אותי שאני זונח בלוג בגלל סיבות כאלה ואחרות. אם פרסמתי חמש רשומות והתמדתי בכתיבה במשך חודש אחד בלבד, נניח, ואז לא ראיתי טעם או לא מצאתי זמן להמשיך להחזיק את הבלוג - אז למה פתחתי אותו מלכתחילה? מה, לא יכולתי לקחת את זה בחשבון לפני שפתחתי אותו? בשביל כמה רשומות בודדות ישבתי ופתחתי בלוג חדש שלם? מה, לא יכולתי להכניס את הרשומות האלה לבלוג העיקרי שלי, תחת מדור משלו? איזה בזבוז. בגלל זה אני חושב שאת לא צריכה לקחת בחשבון אם מכירים אותך או לא, ולא האם הבלוג יתפוס או לא, אלא את צריכה לשקול האם יש לך די מוטיבציה, זמן ותוכן שתוכלי ליצוק לבלוג החדש הזה. אם כן, הוא כבר יתפוס ואנשים כבר יכירו אותך.

לשונאי10

New member
לי יש בלוג אחד

שבו אני מַביע את דעתי על הישראלי ועל ישראל, ומדי פעם בפעם משלב נושאים אחרים כמו לשון עברית ונושאים אקטואליים (דוד טופז ז"ל עוד). איני רואה צורך או עניין לפתוח יומן רשת (בלוג) נוסף, זה נראֶה לי מיותר.

זה מאוד אינדיווידואלי

לדעתי. החסרון העיקרי הוא הפחתת כמות הפרסומים. לי יש עוד בלוג ואני לא מצליחה לעדכן אותו כמו שהייתי רוצה, כי הבלוג הראשי שלי מאוד אינטנסיבי. בקשר לזיהוי, אם את מעוניינת שידעו שזו את, זו לא בעיה בלהוסיף קישור לבלוג הותיק שלך ולהיפך אם את רוצה לשמור על אנונימיות. זה מאוד קשה, לי לפחות לתחזק 2 בלוגים ואפילו בימים שהייתי בחופש. ודווקא היה לי רעיון לבלוג חדש גם.. אך אין סיכוי, אולי כאשר אצא לפנסיה :)

newKiticat

New member
יש לי שלושה.

כולם בתפוז. הראשון והעיקרי שלי הוא זה שכאן, אני קוראת לו בלוג היצירתיות שלי. מקום לפרסם רשומות שקשורות לאוכל, כתיבה ואומנות שימושית. בנוסף פתחתי כבר מזמן בלוג של כתיבה אירוטית בניק שונה ואחר. מסיבות ברורות של שמירה על אנונימיות. השלישי יחסית חדש- בלוג אופנה, שהוא מאוד שונה באופיו מהבלוג הראשון. אני חושבת שאין שום בעיה עם פיצול, במידה ויש מספיק חומרים לכל אחד מהבלוגים. לדעתי אין טעם לפתוח שני בלוגים מקבילים שמתעסקים שניהם בנושאים אקטואליים מאותה זוית פחות או יותר.. זה בטוח לא.

gils33

New member
היו לי שניים

מהר מאוד התעייפתי ומחקתי את החדש, גם ככה בלוג הוא משהו שצריכים לטפח ולשמור וגם ככה אני מכור והמון שעות על המחשב. לכן אני מסתפק באחד שמכיל את כולי ואני גדול יחסית

למעלה