הסוד ביהדות

ב ת ח ו ה

New member
הסוד ביהדות

מצאתי באתר הידברות הרצאה מענינת ומעמיקה של הרב זמיר כהן על הסוד ועוד... שבוע טוב בת חוה http://www.hidabroot.org/Site/ProDetile.asp?id=9606

kikona126

New member
תודה על הקישור

מקווה שמחר יהיה לי זמן לצפות. (כבר ציינתי לא אחת, שאני מאמינה בסוד אולם אינני חובבת של הסרט... וזאת מאחר ואני למדתי את הסוד דרך הקבלה )

Purple Mushroom

New member
למידת הסוד דרך הקבלה?

אני למדתי והייתי בקורס קבלה לפני כמעט 7 שנים. גם אני מתחבר לסוד והדברים מוכרים לי מהקבלה

kikona126

New member
האם אתה מתחבר לסרט?

לא יודעת למה, אבל הקבלה יותר נותנת לי ההרגשה שזה אפשרי. בסוף מדיטצית אותיות אני מבקשת בקשה ואני יודעת ומרגישה שהיא תתגשם. מה גם שיש משהו מיסטי בסוד שלדעתי הסרט משטח אותו וחבל

kikona126

New member
דרך אגב

שבוע שעבר הבית היה ריק והחלטתי לעשות מדיטצית אותיות בקול רם (בדרך כלל אני עושה אותה בלב...) ואו איזה מדיטציה היתה לי, לא האמנתי שאני מסוגלת... ממש הרגשתי את האותיות בי, בתוכי! היה מדהים!!! ממליצה לכל אחד! (אני עושה של שם הוויה, עוזר לי להכנס לריכוז
)

gils33

New member
סליחה על הבורות

אבל מה זה בדיוק? מדיטציית אותיות? על זה עוד לא שמעתי תחכימי אותי בבקשה

kikona126

New member
אני צריכה לזוז עכשיו

אבל אני מבטיחה הסבר היום בערב... זה אחד הדברים היותר יפים שיש... ראית פעם לגעת במילים?

ב ת ח ו ה

New member
לאיזה סוד התכוונת שלמדת דרך הקבלה?

הסוד שבקבלה הוא ספר הזוהר..והסוד שבסרט המוקרן לא בדיוק ממחיש את הזוהר אנא הרחיבי בנושא תודה בת חוה

kikona126

New member
נכון,

ובגלל זה אמרתי שאינני בין אוהדי הסרט
הסוד הוא בעצם שהאדם מסוגל ויכול ליצור על ידי האותיות, האדם בונה עולמות, יכול ליצור אדם (או יותר נכון גולם) ועוד... הקבלה שמה דגש חזק מאוד על תוהר המילה. כל מילה היוצאת מפינו היא בעלת משמעות, ולכן על פי הקבלה צריך לשים לב למה שאנחנו אומרים. לא להשתמש בביטויים כמו "בא לי למות" או "אני מתה לעוף מפה" "אני חולה עליך" כי למילה יש כוח חזק. מפה הסוד עוד גדול, וכל אחד מגלה אותו לבד בזמנו שלו. שכן נהוג שהמורה רק פותח את הדלת אבל על התלמיד ללמוד ולהתפתח לבד ובזמנו שלו

למעלה