הסוד - סותר את האמונה באלוהים?

Kfir123321

New member
הסוד - סותר את האמונה באלוהים?

האם הסוד, סותר איזושהי אמונה?, כי מדברים על האנרגיה של היקום ושכל בן אדם ולא משנה מה הוא ומי הוא , יכול להשתמש בסוד, גם אם הוא עבריין .... מאז שראיתי את הסרט הרגשתי שיש סוג של סתירה...

happines s

New member
הסוד מדבר על אותם דברים שהדת היהודית מדברת

רק שבסוף נותנים משקל לדברים מסויימים. הסוד לגמרי מדבר על אותם עקרונות שרבי נחמן מברסלב דיבר עליהם-גם על הדמיון של דברים שאנחנו רוצים. מדבר על השמחה ככלי חשוב להשגת דברים, מדבר על מחשבה נקייה, ועל הכרת תודה רבי נחמן קורא להתבודדות - לשבת לבד ולבקש מהשם-להתפלל חוץ מזה אם תבדקי תורות נוספות בעולם תראי שהעקרונות בסוד זהים לכולם

Kfir123321

New member
תודה רבה אבל...

בכל זאת,למה שאדם שלא מאמין בתורה וישתמש בסוד יהפוך את החיים שלו לגן עדן (אני אדם חילוני אני פשוט מנסה להבין) זה סותר את הדת, כי לפי הדת יהודי שלא מקיים מצוות תמיד ירגיש חוסר סיפוק אפילו אם הוא לא מאמין בתורה ובה'... והסוד אומר שאם משתמשים בטכניקות מסוימות אז אדם תמיד יהיה מאושר ומסופק... אז...

../images/Emo65.gifהרבי נחמן מברסלב אמר...../images/Emo65.gif

"מצווה להיות בשמחה תמיד" ו... "אין שום יאוש בעולם" ואחרים אמרו כמה דברים כמו "סוף מעשה במחשבה תחילה"... אז ה"סוד" לא מגלה לנו בעצם שום "סוד"... ובטח לא סותר את היהדות
כל אחד והטכניקות שלו... חלק יעדיפו את המצוות וחלק יעדיפו טכניקות אחרות, וזה בסדר, יש מקום לכולם
שבוע טוב לכולנו

kikona126

New member
לא סתם הזמנתי אותך לפה ../images/Emo24.gif

אני לומדת ממך הרבה!!!

happines s

New member
עוד ציטוט של רבי נחמן:

"האם יש משהו שאתה משתוקק לו, או משהו שהיית רוצה מאוד שיקרה? התמקד בו, בכל יכולת הריכוז שלך. דמיין לך אותו בפרטי פרטים. אם רצונך איתך דיו, וריכוזך עז דיו, תוכל לממש את משאלותיך." - רבי נחמן מברסלב הא....?

happines s

New member
סליחה הנה הקישור

http://www.pitgam.net/data/%5B%D7%A8%D7%91%D7%99+%D7%A0%D7%97%D7%9E%D7%9F+%D7%9E%D7%91%D7%A8%D7%A1%D7%9C%D7%91%5D/1/1/0/

kikona126

New member
כל המיסטיקות דומות

וזה מה שיפה, אם תקחי את המרצה שלי לקבלה כדוגמא, הוא השתתף ב"עברי מיסטיקה" מוסלמים ונוצרים ובודהיים, יותר מזה הוא משתמש בכל סוגי המוזיקה למדיטציות. טוב, עד עכשיו הייתי בעבודה, מומלץ שאני אתן לאחרים לדבר....

kikona126

New member
גם אני הרגשתי ככה..

אבל אין סתירה בין השניים. כבר בספר בראשית נרשם שהעולם נברא באותות (אותיות) באמרה של האל "ויהי אור" האמרה היא עצם הבריאה. מה גם שאם נשים לב ספר יצירה מדבר על הבריאה על פי היצירה. שים לב שמהות הסוד היא בעצם, להחליט החלטה ולשים אותה, רשומה/ מצויירת, על קיר בבית, או לכתוב אותה על דף (אלו דרכים להגשמה) אני חושבת שעצם המילה זה בעצם "תוהר המילה" אתה אומר משהו ומתכוון אליו. יופי של דיון פתחת

קיקוש...../images/Emo13.gif

"תוהר המילה" זה בכוונה הטעות הזו? טוהר, כותבים עם ט'.. והסתכלתי על זה רגע, שיחקתי עם האותיות שכתבת... "תורה" יש שם בייבי
אלופה אחת

...

השאלה הזאת נשאלת הרבה בקרב אנשים מאמינים. לפי דעתי הסרט לא בא לסתור את האמונה באלוהים. מה שכן העקרונות עליהם הסרט מדבר כבר הוכחו ואלוהים יכול להישאר רק בגדר אמונה. יכול להיות שהיקום הוא אלוהים או לא יודע אמרתי לך זאת רק אמונה. אני אישית לא מאמין גדול באלוהים אבל אם אתה מאמין באלוהים אני לא אבקש ממך לשנות את זה. אתה יכול לחשוב שאלוהים ברא אותך עם כל הכוחות האלה לשנות את חייך.. זה נראה לי מה שאני יכול להגיד לך אבל מה שבטוח שלכל בני האדם יש את הכוחות לשנות את חייהם ובני האדם הם בעצם אלה שמושכים אליהם את כל האירועים שקורים להם בחיים(באופן מודע או באופן לא מודע)

gils33

New member
תרשו לי להגיב - לא מבין איך פספסתי את ....

הדיון הזה, הסוד מתחבר לאמונה וזה קל. אומרים שה"שם" כולו טוב ומן הטוב להטיב,פועל יוצא מזה שכל מה שנרצה בחיינו נקבל,בתנאי שנדע שאנו רוצים אותו,שלא נציב לעצמנו מכשולים,שנדע לרצות בכל מעודנו את הדבר ולא לוותר אפילו לרגע,למרות שזה נראה רחוק,לא מציאותי,משפטים כמו לי זה לא יקרה... צריך להעלים ולהגיד אני יכול לקבל כל מה שאני רוצה בחיים כי כולו טוב ומן הטוב להיטיב. באהבה רבה לכולם נ.ב אני לא אדם דתי רק מאמין גדול

למעלה