הסוד שתמון בביקוש סליחה

kikona126

New member
הסוד שתמון בביקוש סליחה

עוד פחות משבוע זה יום כיפור. כמו שאתם בטח יודעים ישנה מסורת של ביקוש סליחה וסגירת חובות מהאלוהים ומהסביבה שלנו. מדוע לדעתכם עצם בקשת הסליחה חשובה? מה זה בעצם משחרר מאיתנו? מה החשיבות בסגירת חובות? וכשלא סולחים לכם על מעשה, מה אתם עושים? (לפי הדת - אם לא סולחים אחרי 3 פעמים של בקשת סליחה החטא עובר למי שאינו סולח) האם לדעתכם המילה סליחה חשובה כמו המילה תודה? (תזמינו חברים, אנחנו מארגנים שרשור סליחות גדול ליום כיפור
)

MAGIC39

New member
סימבוליקה

כמו שבחג הפסח באורח סימבולי ביותר אני מדמה עצמי מפנה מקום של הישן כדי להכניס חדש וטוב, כך אני מחפשת ומוצאת במודע סימבוליקה לכל המתרחש בחיים, באירועים הקטנים ובאירועים הגדולים, זו התבוננות פנימית והיא חשובה ליכולת שלי לראות את הדברים מזוויות שונות כדי לתת על כך את הדעת, אני אישית ביום הכיפורים, באופן הסימבולי ביותר, מתנקה גופנית ורוחנית כאחד, נותנת לגוף ולמוח לנוח משיירי הזנה מיותרים ומתנקה מרעלים תרתי משמע ונותנת לגופי ולרוחי מקום של כבוד הראוי לו, מקום של מנוחה, מקום של יחס והבנה. צום נעים לכולנו.

kikona126

New member
האם לדעתך

צריך יום מסויים בשנה בשביל לציין את זה? אולי יום זה בעצם נוצר עקב ההתקלקלות של אנשים? הרי אנחנו לא צריכים יום מסויים בשביל לבקש סליחות, או בשביל להתנקות, או בשביל להחזיר חובות...

MAGIC39

New member
צודקת בשאלתך..

אין ספק שמנת מודעות עצמית וסביבתית עוזרת לנו להיות קשובים לצרכים של הגוף והרוח, ואין שספק שחשוב לפתח את יכולת ההקשבה הזאת למכונה הזאת שפועלת ללא לאות לדעתי בלי להגזים בכל רגע של הווית חיינו, לכן, את תשובתי מיפיתי תחת הכותרת סימבוליקה. חיבוק ממני ואוהבת.

למעלה