"הסוד "

"הסוד "

מצ"ב מאמר מעניין בנושא ערכים. מהם הערכים שע"פ אתם מתנהלים בזוגיות שלכם? ערב נפלא לכולם

chenby

New member
אוקי

אהבה, שמחה, אמת, ביטוי עצמי. גם כשאני בוחנת את החזון שלי - הוא לחיות מתוך חירות אהבה ושמחה. לכן בחרתי להיות מראש חופשיה אוהבת ושמחה... :) וזה בכל תחום בחיים לא רק בזוגיות...

rafagav

New member
לא פשוט בכלל...

אהבה, ביטחון, חופש, הצלחה, כבוד, שמחה, נוחות, משפחה, כסף, רוחניות, אמת, אמנות, אתגרים, להיות בחברה, להיות עם עצמך, ביטוי עצמי וכו' אלה אינם נושאים נפרדים. הצלחה וכבוד, כסף וכו' - הרבה עניין של החלטה עצמית. לי X כסף מספיק, בעוד שכמעט לכל אחד אחר זה יהיה הרבה מתחת למינימום. ובנוסף - אחרי שעושים עבודה עצמית משתנים הערכים והדעות שלנו על הדברים והכל מתהפך. אנו לא מכונות (וטוב שכך). אנו הרבה יותר מורכבים מסכֵמה כלשהי. * ומה מנהל אותי? אהבה (בה נכללים משפחה, רוחניות, אמת, חברה, להיות עם עצמי, אתגרים), ביטוי עצמי (שאינו נבדל מקודמיו), ביטחון 0אותו ראיתי פעם כחלק מהמשפחה, עד שהתבדייתי והבנתי שעלי לצבור בטחון עצמי אישי לחלוטין

האם ישנו ערך אישי שאינו משרת את הזוגיות

איך אתם מתמודדים אתו? מהלכים בין הטיפות? שומרים בקנאות? מוותרים עליו?

rafagav

New member
לא ממש ברור, למה התכוונת...

ניסיתי לחשוב על נושא - אולי זה, שעלי לעמוד יותר על רצוני, ולא לוותר ללא הרף? למשל - הייתי בזוגיות שנים רבות עם אחת, לה וויתרתי על מקום החניה השמור בבנין, ניקיתי ת'בית לבד, כולל קניות, תשלומים וכו'. היא נהגה כפרימדונה עד שזה נשבר. על זה לא אשוב. יותר דורש ולא רק מוותר ונותן.

תודה על השיתוף ../images/Emo140.gif

ברשותך, אמשיך מהמידע שעד כה שיתפת. מהם הערכים האישים שלך, שזיהית שבזוגיות עם "הפרימדונה" לא היית מוכן לוותר עליהם? מה הם הערכיים האישיים שכן הסכמת לוותר עליהם למען הצלחת הזוגיות?

rafagav

New member
תודה!!

כאן הבעיה - כשאחד מבני הזוג 'מתאפס' = מוותר על עצמו למען הזולת, כאילו כדי לחזק את הזוגיות. חשוב ה - 'תן וקח', כאשר חשוב שכל צד יציב דרישות ולא יהיה רק במצב של נתינה. כאן אני חייב לציין - למדתי המון מאותה זוגיות אך - אני מתכוון לפתח חדשה באופן בו יהיה יותר שוויון במידת הנתינה - הלקיחה. נראה לי, שבזוגיות הקיימת המצב שונה לגמרי - יש יותר (הרבה יותר) רצון לתת, משני הצדדים. אך - זו די ההתחלה.. (כבר שנה וחצי אך - ללא מיסוד של מגורים יחד..).

סוד ורז

New member
בעייה, בעייה {אייקון של מגרד בראש} ../images/Emo13.gif

הכתבה מעניינת (.) באופן אישי אני צריך לעבור את מחסום ההגדרות הפרטי שלי

מאתגר אותי ../images/Emo13.gif

כמה נקודות ליצירת בהירות במה זיהוי הערכים הפרטים יתרום לחייך. איתור הערכיים האישים יאפשר לך <הבטחה> לקבל החלטות חשובות ומשמעותיות בחייך. זיהוי הערכים יאפשר לך למצוא את המהות הייחודית לך בשונה מכל אדם אחר בעולם. הם יהוו עבורך מצפן המצביע על הנאמנות לאני האישי. האם אחרי כל הדברים הנפלאים שהבטחתי לך אתה מוכן לצאת למסע ולוותר על המחסום?

rafagav

New member
לא הייתי קורא לבטחון עצמי "מחסום רגשות"

לכן אני כלל לא בטוח, שלזה התכוון אותו משורר...
עם אימוץ והבנת הערך העצמי מתפתח הבטחון העצמי ואז יותר בטוח. ומעבר לזה - אני לא בטוח, שזה ה-כ-ל בזוגיות. שהרי - את כל שעשיתי למען אותה זוגיות בעבר, עשיתי ללא בעיית בטחון עצמי.
אך - הבעיה היתה שלא היתה לי מספיק אינטליגנציה זוגית...
אולי - אולי - לזה התכוון באמת המשורר...

למעלה