הסוטרות של פטנג'לי?

פארוקי

New member
הסוטרות של פטנג'לי?

מישהו יודע אם קיים ספר עם תרגום מדויק לעברית של הסוטרות?

הסוטרות המדוייקות ? במקור כנראה....

היי פארוקי. תרגום מדוייק יהיה כנראה ביום מישהו ימצא את המקור.... בענין הדיוק ובתרגומים בכלל, ובמיוחד ביוגה סוטרה ההגדרה "מדויק" קצת בעייתית... מהתרגומים בעברית, טוענים שזה של אורית סן גופטה מנסה להישאר נאמן למקור. הוא כמובן חסר ביאורים. דרך אגב, בפורום יוגה ב ynet תוכל למצוא את הסוטרות כולל ביאורים (כל יום סוטרה...). בהצלחה. אבי.

gaiegos1

New member
יש ספר עם באורים

של יוגי רמהקרישנננדה בשם "היוגה סוטרות לפטאנג'לי"(2 חלקים). למרות שיוגי רמהקרישנננדה שנוי במחלוקת בעיני הספרים מעניינים ומומלצים.

יוגי בר

New member
הסוטרות של פאטאנג'לי

היי פארוקי אז ככה: אחד הספרים הטובים עם תרגום מעולה לעברית- לדעתי, הינו הספר מדיטציה ומנטרות של סוואמי וישנו דיבננדה. תלמידו הבכיר של סוואמי שיבננדה תמצא בו פרק שלם המוקדש לתרגום של הסוטרות של פאטאנג'לי מהרישי 1. במה יחודו? הוא מעברת לך את את המילה המקורית בסנסקריט כך שתוכל לקרוא אותה בעברית. וזה לדעתי מעולה בכל תרגום. 2. ערך התרגום אתה מקבל את את הפירוש המדוייק של המילה. וכאן צריך להגיד עוד מילה על הערך דיוק בתרגום מסנסקריט.כל מלה בסנסקריט יש לה כמה מובנים ומשמעויות ובהתאם לכך צריך להתייחס בעצם התרגום. 3. הבונוס אתה מקבל בנוסף את פרשנות המחבר המסביר לך את המובנים השונים הגלויים והנסתרים במלה. 4. פרט פיקנטי שטיינר- הפילוסוף בן המאה -19 אמר פעם שלגביו קיימות שתי שפות: עברית וסנסקריט. ואכן בשתי שפות אלו יש המון קשרים ועבותות שרב בהם הנסתר על הנגלה. לכשתתחיל לעיין ולקרוא את הספר צוהר מזה יפתח לפניך. וזכור! אין זה ספר קריאה. זהו ספר ראג'ה יוגה- היוגה המלכותית- הדרך האנליטית והמדעית להבנה ולשליטה על המחשבות וההכרה. התייחס בהתאם. בברכה ואהבה יוגי בר

annandi

New member
תרגום לעברית של היוגה סוטרה...

יש ספר על היוגה הקלאסית של ד"ר יוחנן גרינשפון בהוצאת האוניברסיטה המשודרת, כשבסוף הספר יש תרגום לעברית של היוגה סוטרה של פטנג'לי. מומלץ מאוד.

למעלה