הסולו האהוב?

M e n s R e a

New member
הסולו האהוב?

בינתיים לא פתחנו שרשור שקשור ללהקה מאז שהתחלתי לנהל, וזה מן הסתם נחוץ... שאלה מעניינת היא-איזה סולו של פייג' אתם מעדיפים? כלומר-מאיזה שיר?

M e n s R e a

New member
אני אתחיל ../images/Emo13.gif

הפייבוריטי שלי הוא הסולו באמצע השיר, כלומר הסולו המרכזי, ב-Since I've been loving you. למרות שגם הסולו בהתחלה מעולה. ואותו פייג' משדרג בהופעה של The song remains the same למשהו אפילו טוב יותר, מומלץ.

M e n s R e a

New member
ואגב, פייג'

נבחר במשאל שנערך לפני כמה שנים במקום השני, ברשימת הגיטריסטים של כל הזמנים, שני רק להנדריקס. לא שרשימות כאלו אומרות הרבה, היו שם דירוגים שלא נראו רלוונטים, כמו להכניס לרשימה גיטריסטים שניגנו בלהקות 3-אקורדים, אבל שיהיה.

The Walrus

New member
אני לא אוהב את המשאלים האלה

אני לא חושב שאפשר בכלל להחליט על הגיטריסט הגדול בכל הזמנים. זה עניין של טעם. וחוץ מזה, צריך לזכור שהמטרה של מגזינים שעושים משאלים כאלה היא למכור כמה שיותר עותקים, כך שיכול בהחלט להיות שזה ישפיע על התוצאה...

M e n s R e a

New member
צודק

שלא לדבר על כך שלא כל המשתתפים בהם מבינים מי יודע מה בגיטרה, אז הם יבחרו את הגיטריסט, אפילו גיטריסט ליווי, של הלהקה שהם מעדיפים, גם אם הוא לא מי יודע מה בגיטרה

The Walrus

New member
קשה מאוד...

כמובן יש את stairway to heaven שזה קלאסיקה, וגם יש לי סיפור אישי איתו - בזמנו הוא היה נראה לי כמו הסולו הכי קשה בהיסטוריה (אני זוכר ששאלתי את המורה שלי 'נראה לך שעוד 4 שנים אני יוכל לנגן את stairway?'), אבל הצלחתי לנגן אותו די טוב תוך פחות משנה. עכשיו אני יודע שזה לא כזה הישג, אבל בזמנו זה הדהים אותי והיה אחד הדברים שדחף אותי להמשיך לנגן ונתן לי תחושה שהתקדמתי. אבל החיסרון שלו, כמו של רוב הסולואים המפורסמים... חרישת יתר. Since I've Been Loving You שהזכרת הוא בהחלט מועמד, הכניסה של האוברדרייב בסולו הראשון היא פשוט אלוהית, אחד הרגעים הטובים ביותר של זפלין לטעמי. ויש עוד כל כך הרבה, פשוט אי אפשר להחליט... נכנעתי.

M e n s R e a

New member
יפה שככה הם השפיעו עליך

דווקא מה שאותי הביא להתחיל ללמוד לנגן זה Nothing else matters של מטאליקה. איכשהו זה תמיד השירים הכי נדושים.

Mercury Dogi

New member
ווואי גם שלי..

שירים נדושים או לא נדושים לא משנה הם קלאסיקות שמעוררות השראה כמעט בכל אחד שמבין משהו מהחיים שלו

Whole lotta love אם זה נחשב מספיק

IronBlood

New member
יש כמה....

ממ... הסולו המרכזי בsince ive been loving you, סולו בלוזי ענק לשיר בלוז ענק. stairway, כי מה לעשות, למרות שזה -ה-שיר הכי נטחן (אולי אחרי we will rock you או we are the championsשל קווין.) יש בו סולו שגורם לי לשכוח מכל הילת ה"טוב, הבנו, אפשר להמשיך?.." מסביבו. הסולו בThe Rover, אני חושב שאני כל-כך אוהב אותו בגלל שזה השיר הראשון (התחלתי ישר ממנו ולא מcustard pie כי הדיסקמן היה על shuffle) ששמעתי מפיזיקל גרפיטי והוא השאיר עליי רושם חזק. הסולו באמצע Achilles Last Stand, השיר האהוב עלי (של לד זפ ובכלל...), ששמעתי אותו בפעם הראשונה הרגשתי בעוצמה של השיר מההתחלה ובסולו הייתה לי צמרמורת שכזו.... ואז ידעתי איזו להקה ענקית לד זפ (אחד השירים הראשונים שלהם ששמעתי..)

M e n s R e a

New member
הליין גיטרה ברובר בכלל שולט

פשוט יחסית, אבל שולטץ זה שיש בפזמון. יפהפה.

Anuerysm

New member
Dazed, מת עליו

גם על אכילס והול לוטה לאב שהזכירו והיחיד שלהם שאני מנגן טוב הוא Ten Years Gone שגם מגניב מאוד אפילו שהוא לא משהו מטורף

AeroTom

New member
אין לי אחד ספציפי

בחיים לא היה. זה תמיד בתקופות. קשה לי לבחור אחד, אז הנה כמה מהיותר אהובים עלי כרגע: In My Time of Dying Nobody's Fault But Mine The Girl I Love The Wanton Song Over The Hills Hots On For Nowhere בכולם לדעתי יש קטעים נהדרים של ג'ימי (יש כ"כ הרבה אבל, זה קשה!)

Liorking

New member
Heartbreaker

כמה קשה הסולו הזה! זה מכסה את קריטריון הטכניקה אצל פייג'. וזה לא רק טכניקה, זה גם מתיחות מגניבות במיוחד וטאץ' אופייני לפייג'. חוץ ממנו יש גם Whole Lotta Love, Stairway to Heaven שאת שניהם אני יודע לנגן (לא כמו פייג' אבל יש הידע הבסיסי). עוד אחד שאני מאוד אוהב זה Dazed And Confused. בכלל נראה לי שזה השיר שאני הכי אוהב אצלם.

Welsh

New member
אין דבר כזה

אבל אם חייבים לרשום משהו
What Is And What Should Never Be ממש נחמד, מתחיל לאט, כמו השיר ואז מתחיל להאיץ, כמו הדופק כל פעם שיושבים ושומעים לד זפלין
Tangerine סולו פשוט, ממש פשוט, אבל מבחינתי הוא עושה בדיוק מה שסולו צריך לעשות- הוא גורם לך להרגיש, מי האידיוט שאמר לשפייג' אין
?

Palindrome

New member
אני לא אהיה מקורי במיוחד,

אבל Since I've been loving you. זה פשוט מה שהכי מרטיט לי את הלב וגורם לי לזנק אל כיוון הגיטרה ולנגן יחד עם השיר, אוטומטית. אגב, הי, אני חדש :)

למעלה