הסוס הערבי- אצילות בהתגלמותה

הסוס הערבי- אצילות בהתגלמותה

מקורו של הסוס הערבי הוא מהמדבריות באזורים הערביים. הקשר הראשוני בין הסוס הערבי לבין האדם החל כשהבדואים לקחו את הסוסים הערביים והתחילו לגדל אותם. הם כל כך התרשמו מאופיו ומראהו האציליים והמרשימים, שהם היו בטוחים שהוא נוצר ע"י אלוהיהם שהפך את רוח המדבר ליצור שעף ללא כנפיים. מרביעים בדואים שמרו בקפדנות על ענייני קווי הדם של הסוס- על ההרבעה והרשימה. ודאגו לשמור על טוהרו של הסוס. מאז אותו זמן עברו מאות שנים, אז איך הסוס הערבי נמצא כיום בכל רחבי העולם. איך זה קרה? ובכן, הקשר בין הסוס לאדם לא נגמר בשבטים הבדואים. כשהאירופאים יצאו לחקור את אותם מדבריות, הם גילו את הסוס הערבי, והשתמשו בו כדי לחצות את המדבר. לסוס הערבי היה החוזק שאיפשר לו ללכת מרחקים ארוכים ולשרוד בתנאי המדבר קשים. כמובן שהם הביאו את הסוס איתם לאירופה, וכך הוא הופץ בכל העולם. בנוסף לכך, כיום דמו של הסוס הרעבי נמצא בכל הגזעים המתוארים כאציליים, חינניים וקלים (לדוגמא: הטורוברדים). אחד המאפיינים הבולטים ביותר אצל הסוס הערבי, הוא מבנה גופו האופייני לו. ראש קטן וקעור, נחיריים גדולים, צוואר מקושת שמגיע מחזה יחסית רחב והגב הקטן והחזק. גובהו נע בין 14.2-15.2 ידיים, ומשקלו נע בין 450-560 ק"ג.
ולסיום סיומת: הצבעים אצל הסוסים הערביים הם בעיקר ביי, ערמוני, אפור ורואן. אבל, יש מקרים של סוסים ערביים שחורים.

עוד תמונות, ובקשר לגובה בידיים

בקשר לגובה בידיים- לא מצאתי כמה זה. אם מישהו ימצא/יחשב, אני אשמח אם הוא יכתוב

גולע

New member
אחרונה..../images/Emo3.gif

יש לי מלאא,, אבל אין לי כוח להעלותת את כולם
ררר
אני מתה על הגזע הזה.. ובמיוחד על התמונה הזאת שלמעלה

Ss H A D A S sS

New member
וואו תודה../images/Emo13.gif

גמאני מתה על הגזע הם כאלה עציליים ויפים
יש מצב שאת שולחת לי במסר את המסנג'ר שלך ואז בתיקיית שיטוף נותנת לי את התמונות האחרות
בבקשה...

למעלה