הסוף הוא בעצם הסדרה כולה ../images/Emo58.gif
אני לא כותב פה הרבה. לרוב רק צופה, לפעמים מטקבק, אך אחרי פרק כזה לא יכולתי להישאר אדיש ורק לקרוא תגובות. אז הנה מספר נקודות מעניינות ששווה לקרוא:
* כל מה שכתבו המבקרים על הפרקים, גם ב-YNET וגם בוואלה, הוא פשוט לא נכון. הם חוו את מה שהם חוו על האי, הכל באמת קרה, והפלאשסיידוויז הוא פשוט העולם שאחרי. בטח אתם כבר הבנתם את זה... לא מבין איך הם לא! לא הכי שמחתי בעולם לשמוע שמדובר בעולם שאחרי אבל מאוד שמחתי לגלות שיש אנשים שסגרו מעגל דווקא אחרי מותם. בן לעומת זאת נשאר בחוץ, כי לו כנראה יש עוד הרבה מה לעשות לפני המעבר לגן עדן...
* במהלך כל פרקי העונה הרגשתי שיש בעיה, שמשהו שם כבר לא עובד כמו שהוא עבד פעם. אחרי צפייה בפרק הסיום הבנתי שמה שהיה חסר לי זה הסיפור בין הדמויות ונזכרתי שבעונות הקודמות באמת שמתי דגש רב יותר בפרקים שדיברו על מה שביניהם ופחות על פרקים מיתולוגים. אין ספק שהפרק הזה הוכיח לנו שמה שבאמת חשוב ב"אבודים" זה הדמויות, ואני לא יודע מה איתכם אבל זה הצליח למחוק לי את כל השאלות על האי, כי זה פשוט לא חשוב יותר.
* ג'ולייט גרמה לנו לחשוב שהפצצה עבדה אה? רק הפרק הזה הבנו שכשהיא אמרה "זה עבד" היא בסה"כ התכוונה למכונת הממתקים ההיא. אין שום עולם מקביל שנוצר כתוצאה מהפצצה. הכל בולשיט. גם לדזמונד אין שום כח מיוחד לעבור בין מקומות. הוא, כמו ג'ולייט, פשוט נחשפו לעולם הבא, מה שקורה כנראה רגע לפני שמתים או כתוצאה מפליטת האנרגיה. אהבתי את הטוויסט הזה.
* רבים חושבים שהמלחמה בין ג'ק לג'ון הייתה קצרה אבל לדעתי היא הייתה במקום ואהבתי שבסוף קייט אמרה שהיא שמרה את הכדור האחרון בשבילו.
* שאנון חזרה, ואני לעומת אחרים התגעגעתי אליה. בפרק הזה הקטעים המרגשים הצליחו באמת לרגש, לעומת המוות של סאן וג'ין שמשהו שם פשוט לא עבד.
* שימו לב שכשבן זימן בזמנו את המפלצת הוא שיחרר איזה פקק בכיור או משהו כזה. וזה דומה מאוד לפקק שג'ק שיחרר בפרק הזה. אה וזה דומה גם לפקק שבבקבוק של ג'ייקוב. האם יש קשר?
* הבנתי שלפי התסריט למפלצת עשן קוראים סמואל, אבל החליטו שלא לחשוף את זה בסדרה. * הארלי אמר לבן שהוא היה אחלה מספר 2 ובן אמר להארלי שהוא היה אחלה מספר 1 מה שאומר שהם המשיכו לתפקד עוד שנים רבות בתור ג'ייקוב וריצ'רד החדשים. עוד במציאות השניה, קייט פגשה את ג'ק ואמרה שהיא התגעגעה אליו- זה אומר שהיא חוותה עוד הרבה בחיים שלה מאז הפרידה ממנו ולכן היא התגעגעה. היא גם התרגשה מאוד מהפגישה עם ג'ק ואילו מסוייר היא בכלל לא התרגשה, מה שאומר שהשניים לא חיו יחד אחרי שהם עזבו את האי- אחרת היא הייתה מתרגשת לפגוש גם אותו.
* ג'ון לא באמת היה זקוק לניתוח של ג'ק כדי להתחיל ללכת. כל מה שהוא היה צריך זה להרפות וברגע שזה קרה הוא פשוט יכל ללכת. ג'ק הוא היחיד שסירב להרפות. כל האחרים קלטו מהר מאוד שהם בעצם מתים.
* היו הרבה קטעים שהזכירו לנו סצינות מעונות קודמות- כמו הסצינה שבה ג'ון וג'ק מסתכלים למטה לעבר דזמונד (מה שקרה ברגע שהם גילו את האץ'). כמו המוזיקת רקע שהייתה בפגישה של קייט וג'ק רגע לפני הסוף שהייתה זהה למוזיקת רקע שהייתה בסוף עונה שלישית שג'ק אומר לקייט: WE HAVE TO GO BACK KATE. גם העובדה שבסוף ג'ק מת בדיוק בדרך בה הוא התחיל את המסע שלו- רעיון מעולה.
תודה רבה ללוסט על חוויה מטורפת שתדרוש ממני צפייה נוספת בכל העונות, אבל אני הולך לעשות את זה בכיף ואתם יודעים.... "נראה בעולם אחר אחים שלי". טוב באנגלית זה נשמע יותר טוב...
אני לא כותב פה הרבה. לרוב רק צופה, לפעמים מטקבק, אך אחרי פרק כזה לא יכולתי להישאר אדיש ורק לקרוא תגובות. אז הנה מספר נקודות מעניינות ששווה לקרוא: