הסופר יוסל בירשטיין הלך לעולמו

הסופר יוסל בירשטיין הלך לעולמו

בן 83 היה, איש ירושלים והארץ כולה. נולד בפולין משם היגר לאוסטרליה ומשם בא הנה. כתב מספר ספרים עם "קצרצרים" (סיפורים קצרים) והיה "מנטש" אמיתי. זכיתי להכיר אותו והוא נתן לי עצות וטיפים כיצד לכתוב. הוא היה אומר: "בכל דבר יש גרעין לסיפור ואת אותו גרעין ניתן לשתול בכל מקום" יהי זכרו ברוך.

גרעין-שיר לזכרו

בכל דבר ישנו גרעין גרעין קטן של סיפור ולו קטן כמו גפרור. תכליתו דמיון הוזה חיידק יצירה שכזה אפשר לקנותו בכל מקום אפשר גם למצוא אותו באמצע הרחוב או במדבר בים או על פסגת הר באוסטרליה או בפולין בכפר או במטרופולין. אפשר לקחת זה הגרעין להתפיח או להכמין לשתול בכל אתר מעיר זרה ועד כפר להצמיד דמויות ושמות לשים בפיהם אמרות חכמות להצעיד אותם אלי במות לברוא עולם יש מאין משרוך נעל עד תכול עין וכאשר מהגרעין יעל עץ נדע כי סוף סוף יש קץ הסיפור נכתב, הסוף הושלם ומפירותיו אוכלים כולם.

קסנדרה*

New member
עצוב מאד לקרוא ולא ידעתי

הוא היה איש מוערך בעיניי. כתב גם יידיש. והנה ציטוט ממשהו שכתבו עליו פעם: "באחד מסיפוריו מתוודה בירשטיין על כי "בעצם, רציתי להיות משורר - לכתוב שירים עצובים עם קצת חיוך בתוכם. אולם הצלחה רבה לא היתה לי. כשכבר חיברתי שיר עצוב, הוא יצא קצר מדי, והחיוך נשאר בחוץ". אל תאמינו לו. הסיפורים השיריים אמנם קצרים אך מרצדים כפנינים קטנות, העצב העדין עוטף אותם, והחיוך, החיוך נותר בקרבם." קראתי רק ספר אחד שלו: "כתם של שקט" אהבתי את התנסחותו ודרך ראייתו את הדברים. הוא ירד אל העם, אל האופה והסנדלר, הקבצן והתגרנית בשוק ומשם דלה את החומרים לכתיבה. יהי זכרו ברוך
קסנדרה

דיברתי עמו מספר פעמים (בטלפון)

לגבי חומרים לסיפורים שקיימים אצלנו באיזור, הוא שמע והתעניין, היה מאוד מאוד חביב וחם ואדיב. נתן לי טיפים קטנים וחשובים מאוד מאוד והמליץ לי לשלוח שירים (אז התחלתי לכתוב) לעיתון 77.

למעלה