הסורק- תוקן.

הסורק- תוקן.

לרוע מזלכם ומזלי. עקב חוסר כישרון עודף, הציורים שלי בקושי משתווים לקישקושים בשולי המחברות שלכם... אבל לא נורא. ^_^ בכל מקרה....זה ציור של...*נסקלת* ג´יני וויזלי מה"פ (הארי פוטר). והאמת שהבאתי אותו לכאן רק כדי שתצבעו לי אותו. כי לי אין תוכנות ושטויות כאלה. אחרת לא הייתי מביכה את עצמי... אז הנה איךשהייתי רוצה שתצבעו אם בא לכם בכלל: השיער ג´ינג´י כהה כזה, עם פסים יותר בהירים. העור מאד לבן. הנמשים נמשיים. העיניים כחולות. הבגד לא איכפת לי, רק שיהיה כהה, נגיד סגול או ירוק כהה. תודה אם תחליטו לצבוע...^_^

Supermans girl

New member
אז ככה-

התנועה מאד זורמת וזה טוב! וזה חצי מחיות של ציור. החצי השני מורכב מניגודים. אני חושבת שהציור שלך היה הרבה יותר חי ומושך אם היית מערבת בו קצת שטחים יותר כהים. פעם גם אני ציירתי כמוך, ועכשיו אני משתדלת להוסיף יותר כהות, אפילו בכוח, אני יודעת כמה זה קשה למי שלא מחבב שחור. ואפילו עקשנית שכמוני הבינה שזה רק תורם. שוב- במידה. זה שלב ראשון. בהצלחה. דניאל

Supermans girl

New member
שכחתי להגיד-

שאת הכהות תוכלי ליצור באמצעות עפרונות רכים יותר מהעיפרון שהשתמשת בו. ויש עוד כמה טכניקות, אבל כדאי שתשאלי מומחים ממני. ואולי אני אנסה לצבוע לך את הציור של ג´יני מחר, תלוי אם יהיה לי זמן.

tomgavish

New member
הציורים שלך לא רעים בכלל

השני ממש טוב....כל הקטע של התנועה...נחמד (נראה לי יותר טוב משלי אבל מה אני משווה כל אחד והסגנון שלו)

תודה^_^ וגם על העצה....

האמת שיש לי ציורים כהים...למשל אחד שציירתי לפיק שלי שהכל בו שחור כזה... אבל הוא לא סרוק וממש אין לי כוח. אבל הנה ציור שאני אוהבת למרות שהפנים שלה מאד מעוכים...*מקווה שזה יקפוץ*

ובקשר לציור אחד למעלה:

זאת חשיפה ראשונה לקומיקס שאנחנו מתכננת בעתיד המאד רחוק...כי אני אני צריכה לעבוד על הסיפור, ועל הציור, ועל כל הדברים עוד הרבה הרבה....

חחח....נוטי....

זה ציור לפיק (שלי^_^) וסתם חשבתי שהתחת שלה יצא טוב...*_* אני מביכה את עצמי הא? כן...טוב..כדאי שאני אפסיק. אני יודעת שהרקע לא מושקע...אני לא משקיעה כ"כ באיורי פיקים...:/

assaf222312

New member
הציור לא ממש מובן

לקח לפחות איזה דקה עד שהצלחתי להבין מה קורה שם.

chatenoire

New member
אנסה להגיב...

...למרות שהגודל של הציור מקשה על הסתכלות כוללת עליו. כדאי להקטין אותו לפני הפרסום בפורום בפעם הבאה. הפנים אכן קצת בעייתיים; בחרת בתנוחה מאוד קשה של הראש, מעטים האנשים שמצליחים לצייר אותה בצורה מוצלחת. אצלך, הראש פונה מעט הצידה, אך הסנטר כמעט ואינו בולט, כאילו הוא נשאר בזווית ישרה עם הצוואר. הפנים נראים חמודים, בגלל האף והפה הקטנים והעיניים הגדולות. כדאי אולי לנסות להעלות את הפה מעט למעלה, לראות איך זה נראה. הצוואר טוב, אבל אני חושבת שבגלל הבעייתיות עם הסנטר הוא נראה מעט ארוך מדי. הזרועות לא רעות, אם כי אני מתקשה להבין את התנועה שהן עושות. הבגד, במיוחד באזור הבטן, נראה שטוח: כאילו הדמות הופכת למגזרת נייר באמצעה ואז חוזרת לתל-מימד. אני לא יודעת אם ציירת את הגוף לפני שהלבשת אותו, אבל זה בהחלט מומלץ, כדי לתפוס את הגוף בתור אובייקט תלת-מימדי. ברגע שאת רואה אותו כאחד, קל יותר להניח עליו בדים ואביזרים ולשמור על התחושה הנפחית. הרגליים: יש תחושה שרגל שמאל קצרה יותר מרגל ימין (שוב, יכול להיות שזו רק בעיה של גודל הציור - אם הוא היה קטן יותר אפשר היה לראות יותר במדויק). הרגל הימנית גם שטוחה קצת באזור השריר הארבע-ראשי (החלק העליון של הירך): הירך כמו ממשיכה את הקו השטוח לאורך המותן, ואם תביטי אפילו ברגל הרזה ביותר, תראי שיש בליטה של שריר. דבר אחרון, ובקשר אליו את מוזמנת לחלוק עליי, הוא הכנפיים. כדאי לחקור קצת כנפיים של ציפורים (מספרים ומתמונות; זה נראה לי מייאש לעקוב אחרי דרורים מחוץ לחלון) ואפילו כנפיים של מלאכים מציורים רנסנסיים וברוקיים. אמנם אף אחד לא יודע איך נראות כנפיים, אבל יש כאלה שנראות הגיוניות, ויש כאלה שפחות. הצורה הכללית שלהם בסדר, למרות שאין פירוט של נוצות, אבל הייתי מרחיבה מעט את הבסיס שלהן: אמנם הסיכוי שכנפיים מנוצות יוכלו לסחוב בן אדם הוא מגוחך, אבל זה עדיין יראה סביר יותר אם הן יהיו מחוברות יותר לגוף. את יודעת, כדי שלא ייתלשו בזמן התעופה. לסיכום, אני ממליצה לך לתרגל תלת-מימד (תפסי אובייקט, בין אם קומקום או בן אדם, ונסי לפרק את הגוף לחלקים, שכל אחד מהם הוא צורה פשוטה בעלת נפח - פירמידה, כדור, קוביה, גליל, חרוט וכו´. מעל הצורות הללו נסי לעטות את הקרום והפרטים שיהפכו אותן לאובייקט המקורי), לחזור מדי פעם על המבנה האנטומי של האדם (אפשר למצוא אינסוף ספרים ואתרים בנושא) ולהעיף מבט בכנפיים, כי למרות שאנשים עם כנפיים פתוחים לאינטרפטציות אישיות, כשהם נראים הגיוניים זה מוסיף המון. בהצלחה!

assaf222312

New member
לאביב:

את יכולה להעלות דוגמאות של ציורים מהקומיקס שאתם מתכוונים להוציא? אני פשוט נורא במטח...

chatenoire

New member
לאסף

אנחנו בדיוק עובדים על עדכון מסיבי של האתר ופתיחת סקשן חדש לגמרי לסטודיו; תוכל למצוא שם פאנלים מהקומיקס ועוד כמה דברים משעשעים. סמוך עלינו שנפרסם את זה בכל חור ברגע שהאתר יהיה גמור, ובינתיים אתה יכול להציץ בשלוש-ארבע דוגמאות בראיון שמפורסם בדימונס.

*מנסה לרשום הכל*

אני מקווה שאני אזכור..ושאני אמצא את הציור...*.* את פשוט צודקת במאה אחוז לגבי הבטן... אבל הכנפיים לא הבנתי מה הבעיה ת´אמת... הן מחוברות מצויין אל הגב...לאן הן אמורות להתחבר?

chatenoire

New member
הסבר

עכשיו כשאני חושבת על זה, באמת לא הסברתי את עצמי כמו שצריך. אין ספק שהכנפיים אמורות להיות מחוברות לגב, באזור השכמות - הן הרי מעין ידיים נוספות. מה שהתכוונתי הוא שאני חושבת שהנוצות צריכות להתפרש על משטח נרחב יותר במקום של החיבור, כדי להוות בסיס "יציב" לכנף. הרי מטרת הנוצות היא לחסום את זרימת האויר, לגרום לו לרדת אל מתחת לכנף ולהגביה את המעופף; אם אין מספיק נוצות, יהיה קשה יותר לעוף והיצור (מלאך או ציפור, מה שלא יהיה) יראה חלש יותר, בלתי-כשיר לתעופה. מובן יותר?

אההה..הבנתי!

המממ..משערת שזה נכון.... אני אבדוק זאת...^_^ עכשיו..מה עם הצביעה של הג´יני ההיא אנשים???

הרחבה בנושא הכנפיים...

אין לי הרבה מה להוסיף על ההערות של אביב לגבי החלקים הטכניים הכללים. אני חושב שהיא די מיצתה את ההערות. אני כן רוצה לשבח את הציור שיש בו ענין מסויים מבחינת הדמות והסיפור שאפשר להלביש עליה. לגבי הכנפיים, עשיתי PRINTSCREENS למשחק פנטזיה עם הרבה דמויות מכונפות... הרזולוציה אולי קצת נמוכה אבל זה מה יש. אני אנסה להצתיחס בהודעה הבאה לגבי הערות על כל סגנון כנף והמשמעות שלו... ד"א אני גם ממליץ בחום לנושא הדמויות המכונפות לבדוק את ההתמודדות של ציירי האקס-מן לדורותיהם עם הדמות של אנג´ל, אפשר ללמוד ממנה המון...

טוב אז ככה...

נחיל מקצת "מנהלות"- מלאך ממריא=1 מלאך עומד=-2 HARPEY=3 דרקון=4. בגדול יש עוד סוג של דרקונים פשוט שלא מצאתי בשלוף תמונה שלו, זה מה שאני מכנה דרקוני האדמה - כאלו שנעים על הקרקע ובגדול הכנפיים שלהם הן דבר קצת מנוון וקטן (קצת כמו הדרקון מהסרט אליוט והדרקון של דיסני... או דרקון אדום בD&D). המלאך- יש לשים לב שאצל מלאכים כמו שאביב האירה הכנפיים הן כמו זוג ידיים נוסף שיוצא מהשכמות אבל מחובר מהותית לכל אורך השכם אל הגב. הכנפיים במקרה הזה הן לפחות בגודל חצי גוף ומכסימום בגודל 7/8 ממנו. אני מציין 7/8 לעובדים לפי שיטת הפרופורציות של דה וינצ´י... עוד פרט לגבי כנפי המלאכים שהן בגדול כנפיים של עופות בינוניים ונפוצים כמו יונים או שחפים (ז"א בעלי נוצות הולכות וגדלות לקראת הסוף ועגולות יחסית בפנים ומתחדדות לקצה). עוד דבר זה שכדי לשמור על אמינות כפי שציינתי יש הקבלה בין הכנפיים לבין עוד זוג ידיים ולכן יש מפרק כמו מרפק בערך ב 1/2 הדרך בין השכם לאמצע הכנף (ז"א ב1/4 הכנף) ועוד אחד כמו כף יד ברבע האחרון של הכנף. לגבי סוג כנפיים שני שמשמש יצורים דמויי אדם, ההארפי - יצור מיטולוגי שמשלב ציפורים דורסות גדולות (כמו נשרים עוזניות, רחמים וכ"ו) יחד עם ראש וידי אדם. החיה הזו קצת יותר מיטולוגית ופחות בארוקית ולכן היא גסת טווי גוף יותר. הכנפיים של ההארפי הן בגדול איבר התעופה המקורי והטבעי של ציפור כפי שהיית מציירת אותה ללא ידיים וכלום. הכנף מעוצבת כאיבר גדול בעל מפרק אחד בלבד כי הציפורים האלה דואות ולא עפות, הנוצות הן גדולות רחבות ומחודדות מאוד בקצה כדי לתפוס כמה שיותר אוויר בכל מכת כנף. כמו בציפורים הכנף מחוברת לגוף ביותר מחצי מאורכו (ביגוד חכנפי מלאך שמחוברות רק בשכמות) והידיים האנושיות מגיחות ממתחת לכנף באיזור המשוער של קו הכתפיים. הצוואר והראש אנושיים לגמרי אין צורך להרחיב עליהם... אפשר בגדול לסווג את העניין למשוואה הבאה: מלאך = 3/4 פרופורציות אדם ו-1/4 פרופורציות ציפור. הארפי= 3/4 פרופורציות ציפור ו-1/4 פרופורציות אדם. סוגי התייחסות נוספים: דרקונים מכונפים - ישנם כמה תתי סוגים, לא נרחיב את הדיבור עליהם כרגע כי הם לא מענינינו אבל בגדול: יצורים בעלי מבנה כללי של יונקים גדולים (כלבים, אריות, נמרים וכ"ו) עם 4 גפיים וזנב+ צוואר ארוך בערך כ1/4 עד 1/2 מאורך הזנב. על ה"שלדה" הזו מוסיפים כנפייים על פי מבנה כנפי הציפור או העטלף, כאשר בד"כ לדרקונים אין נוצות אלא קרומי עור בכנף. יוצאי דופן: דרקונים בעלי גפיים קדמיות מנוונות (כמו טי-רקס) דרקונים חסרי צוואר כמו ברונטוזאורים, ודרקונים בעלי נוצות בכנפיים כמו גריפינס (יצורי מיטולוגי שמופיע על הרבה סמלים של בתי מלוכה ומזכיר אריה עם כנפיים). סוג רביעי: דרקונים עם כנפיים מנוונות- אין צורך להרחיב דיבור, פשוט מציירים דרקון ומוסיפים כנפיים מגוחכות וקטנות בשביל הצחוקים... מקווה שעזרתי+ מצרף עוד תמונה של מלאך... עופר.

למעלה