עדיין לא מובן לי התהליך שאת מתארת-
"הכמות מדודה ומדוייקת"- ההגדרה הזו אינה מדוייקת. בדיקת דם שתראה חוסר בוויטמין מסויים ביום מסויים לא תראה את אותו החוסר ביום אחר. אבל יודעים שהחוסר קיים בכלליות. לפי זה ניתן להמליץ על וויטמינים מסויימים. -אלא אם עשית בדיקות שבועיות במשך התהליך ובכל שבוע הוסיפו לך לפי הצורך מה שחסר, במקרה הזה הצדק איתך. מה אם יום לפני הבדיקה אכלת בשר ורמת הB12 שלך גבוהה מהרגיל, לפי זה תתאימי תרופה אישית לחודשים? ולא שאני נגד וויטמינים, ההפך. אבל לפי ההגדרה שלהם וויטמינים זה לא מדע מדוייק, וגם לא יכול להיות. הגוף צריך כמות מסויימת בשביל לא לחלות, וכמות גבוהה בהרבה בשביל תחזוק טוב של הגוף (התגוננות ולחימה בנזקי המחמצון, תיקון הגוף וכו..). עודף ויטמינים ומינרלים מזיק רק בכמויות מופרזות ויש להיזהר, אבל באמת צריך להגזים בשביל להגיע אליהם. כ-100,000 אמריקאים מתים בשנה (סיבת מוות 4) מתרופות, ידועים מקרים בודדים כאלה על וויטמינים, וקל להימנע מזה- פשוט בודקים מה הרמות הרעילות ולא מגיעים אליהם. זה טיבעי וזה מופרש מהגוף בטיבעיות. אז כן, לעשות בדיקה זה חכם, ולפיה לקחת וויטמינים.למה ההתעקשות על הכמות המדודה? אם אני אקח 500 מ"ג ויטמין C במקום 235 מ"ג זה לא יכול להזיק... זה מדע התזונה - לא אני המצאתי את זה
אלא אם אני מפספס משהו... כי אני אשמח לדעת אם כן (אני מטונטן כרוני). ואין צורך להפוך את זה לפלציבו - וויטמינים ב א מ ת מרפאים (כי חוסר גורם לבעיה וכי הם חומרי הבניין והתיקון של הגוף). זה עובדה. האם הם יעזרו לי? אני יכול רק להתפלל ( אפילו שאני אתאיסט
) ואין לי כוונה להפסיק לקחת אותם לאחר שיחול שיפור (אם יחול) - זה טירוף (~כי שמעתי שיש כאלה שכן). הגוף צריך וויטמינים ובתזונה המערבית פשוט אין (בגלל עיבוד שימור קרור ובישול המזון ,ומה לא. אנחנו לא אוכלים אוכל טרי כמו פעם. אנחנו אונסים את האדמה והיא בתמורה נותנת אוכל דל). אני מתנצל על ההודעה הארוכה, ושוב יש משהו לתקן בו את דבריי אני יותר מאשמח להיות מתוקן- טינטון זה לא כיף ..