הסחת הדעת בגלי צה"ל

הסחת הדעת בגלי צה"ל

היום דיברתי בתוכנית "יש עם מי לדבר" בגל"צ עם אריה מליניאק לגבי גורמים המפריעים לנו בנהיגה. בסיום השיחה פרסמתי את מס' הטלפון שלי, ומיד התקשרו אלי אנשים שהתלהבו מאוד מהשיחה, והסכימו ברצון רב להצטרף אלינו, לפעול בתחום, ולהיות ה"שגרירים" שלנו בחברה ובחיים שלהם. מטרת הודעתי זו לפנות אליכם כדי שגם אתם תעשו כמוני ותכתבו בפורומים השונים, בטוקבקים בכתבות על תאונות ובתוכניות רדיו שונות. בימים ראשון - רביעי בשעה שלוש - ארבע משודרת התוכנית "יש עם לדבר" בגלי צה"ל (כל יום עם מנחה אחר), בה המאזינים יכולים לדבר על ענייני היום השונים. לצורך השתתפות בתוכנית יש להתקשר בצהריים משעה אחת לטלפון 03-6813344 ו"להרשם", ולקוות שתעלו לשידור. ב ה צ ל ח ה !

shlish2004

New member
תכנס לאתר שגיא ציין

באתר "אנשים באדום" יש את הפלייר המחולק במסגרת פרוייקט "הסחת דעת" שעורכת העמותה בשיתוף חברת הדלק "דור אלון" . לנוחותך אוסיף את הקישור לאתר זה.

אלו הגורמים

אני מניח שכולנו מכירים מה מפריע לנו בעת הנהיגה, יחד עם זאת ברצוני להעלות את המודעות לנושא ולהפנים לנהגים את העניין. לאחרונה הופקה חוברת בנושא הסחת הדעת ע"י חברת הדלק "דור אלון" לאחר שעמותת "אנשים באדום" תרגמה את תוכנה מחוברת שהופצה ע"י חברת הדלק "SHELL" בארה"ב. קוראים נכבדים, אתם מוזמנים לקרוא את מאמרי בנושא באתר "סקופ", להיכנס לאתר "אנשים באדום", ולהצטרף לפעילות אמיתית, מועילה ותורמת לכולנו!

isra533

New member
פעולה ברוכה מאד אבל

לצערי לא מספיקה. לחלק פליירים ויהיה החומר בהם חשוב ביותר לא משפיעה אלה רק על אלה שכבר לקחו על עצמם את האחריות בנהיגה ברצינות לפני כן. הבעיה היא לא של חוסר מידע מצד ציבור הנהגים אלה דווקא חוסר הידע איך להמנע מלהכנס למצבי סכנה כתוצאה של מעשים של נהגים אחרים. לפני מספר ימים יצא לי לדבר עם אחד מחברי על חוסר תשומת לב בכביש ולמה הדבר יכול לגרום ותשובתו הייתה, גם אם אני אעשה את כל הדברים כפי שצריך, פתאום יכנס בי נהג אחר שלא קיים את תשומת הלב הרצויה. לכן אני טוען שלא מספיק לקיים את כל הדברים הנכונים כל כך הכלולים בפלייר אם לא מודעים לאפשרות שמישהו אחר יכול להכניס אותנו למצב מסוכן. עלינו לא רק לדעת את הדברים, אלה ללמוד איך מתנהגים בסביבה שלא מקיימת כללית פשוטים. הפליירים נראים טוב אבל לצערי לא עושים את העבודה אם הם לא חלק מתוך מחשבה כללית איך להביא את הנהג לשינוי התנהגות .

הפצת מידע - משימה חשובה

אנו החלטנו להפיץ מידע זה בדרכים שונות במקומות מגוונים לנהגים. מן הסתם רובם "אזרחים מן השורה" אשר הנושא נמצא לאו דווקא בשיא המודעות שלהם. אי לכך אנו נגביר את המודעות בדיוק אצל אותם נהגים שהמודעות לנושא לא תמיד גבוהה. בחוברת יש רשימה של הגורמים להסחת הדעת והצעות להימנע מהם. אני מקווה מתפלל ומצפה כי אנשים שיקראו את החוברת או באתר יהיו בעלי מודעות גבוהה יותר ואם חלילה יהיו בקרבת נהגים אחרים ידעו כיצד להחלץ ממצבים מסוכנים. אני עוסק בהתנדבות (מעבר לעבודתי) בהעלאת המודעות לנושא בדרכים שונות, במטרה להגביר את הבטיחות בדרכים עבור כולנו. אני פועל מול גורמים שונים בעיר בה אני גר - אור יהודה, העירייה, מתנ"ס, תנועות נוער, מוסדות חינוך, חיפוש אחר עסקים שיתמכו ויסייעו בקיום פעילויות שונות למען המטרה. אני חושב שכל מי שהנושא חשוב לו ואיכפת לו מהנעשה בתחום יכול לעשות כמוני ולפעול למען הגברת הבטיחות במקום מגוריו. אשמח לענות ולסייע לכל המעוניין כמו לשמוע הצעות ורעיונות נוספים. בברכת נסיעה בטוחה, אחראית ובמודעות סביבתית!

אהובה.א

New member
שמעתי אותך , גיא

מצטערת שרק גכת אני מגיבה , לא הייתי כאן. אבל שמעתי את שיחתך בגלי צה"ל. דיברת מאוד יפה.

למעלה