הסטוריה קדומה

neophile

New member
הסטוריה קדומה

כיום הראייה ההסטורית השמרנית אומרת שלא התקיימו ציווילזציות לפני 4000 לפנה"ס (לפני שומריה) . חוקרים רבים בעולם גילו הוכחות לכך שהתקיימו ציווליזציות הרבה לפני ,למרות שעדיין לא מקבלים את טענתם. כמו למשל, מפה שמראה את ייבשת אנטרטיקה עוד לפני שהיא היתה ממוקמת בדיוק בקוטב ועוד לפני שהיא היתה מכוסה בקרח. לא ייתכן שמיפו מפה זאת ב17000 שנה האחרונות ולא "ידוע" לנו על אף ציווליזציה שהתקיימה אז עם יכולות טכנולוגיות שכאלו, ש"הומצאו" רק ב1600 לספירה. מה לדעתכם ההשלכות של הכרה בציווזילזציות כה קדומות? כה קדומות שהן שמרו את הסיפור על המבול ועוד סיפורי חורבן מלפניהם.

לא כל כך רלוונטי לפורום פגניזם

יש פורום היסטוריה בשביל זה

mb3inh

New member
היום רבים מהחוקרים מכירים בקיומן של

ציבליזציות שהתקימו הרבה לפני 4000 לפנה"ס ,ישנם מחקרים שמוכחים שהפרמידות(במצרים)נבנו לפני יותר מ-10000 שנים,נוסף על כך מחקרים גילו שחלק מהבנים שניבנו בידי בני המאיה(ששימשו כלוחות שנה,האור עובר בידיוק בנדקודה מסוימת ביום הארוך ביותר בשנה וכן הלאה)נבנו לפני יותר מ-12000 שנים. זה יערער הרבה כתבים,ויגרום לחוקרים לחקור ביתר זהירות את הכתבים שכבר נחקרו,פעם נוספת מנקודת מבט שונה.

Fairy24

New member
למה לא?

כולנו פה משערים פחות או יותר את הסיבות לזה פורום פאגאניזם 4000 שנה לפני הספירה "שמרנות" מכאן יש פשוט דיון או דעות אחרות שחושבות שזה לא קשור או דעות אחרות שכן חושבות שזה קשור, אבל חושבות דברים אחרים... ועוד. לדעתי זה דווקא כן שייך לפורום.

laoch gaidhlig

New member
פשוט

קיום של צביליזציות לפני 4000 לפני הספירה הכללית , זה עינין של ויכוח היסטורי זה לא משנה כלום לפאגניזם , שמקורותיו הם בשחר האנושות .

neophile

New member
רק תדמיין

את החיים באותו זמן של כפור ואסונות טבע , את האיכות של הפולחן וכמה האלים והאלות היו מוחשיים. זמן שבו תפילה לאלים יכלה סטטיסטית להציל אותך ממוות...(אפילו אם זה רק "פלסבו" שמשפיע על הנפש שלך)

laoch gaidhlig

New member
האלים מוחשיים היום

בשבילי כמו שהם היו מוחשיים לאבותי בימיהם . איכות הפולחן הינה עינין אישי של מה אתה מוכן להשקיע בו , ולכל זה אין קשר להאים היו ציביליזציות לפני 4000 לספירה הכללית , כמו שכבר אמרו שייך לפורום היסטוריה.

neophile

New member
זה יכול להיות מאוד רלוונטי, תלוי בך

ההודעה הראשונה היא רק האקספוזיציה לנושא שנראה לי מרתק ביותר והיא המציאות בתקופה של עידן הקרח וסיומו ,בייחוד מהבחינה הפולחנית . בתקופה שבה האנושות היתה קטנה במספרה ולפולחני פוריות היתה משמעות הרבה יותר קריטית בתור דוגמה. הכל היה כלכך שונה .

neophile

New member
בסדר מר. קטנוני

אתה באמת מצפה שאני אתייחס לקטנוניות שלך ברצינות?

אין פה שום קטנוניות.

הדיון הנ"ל בהחלט לא רלוונטי לפורום הזה. כפי שציינתי קודם, יש בתפוז פורום הקשור בהסטוריה בתפוז, שם ישנו מקום מתאים יותר לדיון. הדיון, כולל הדוגמא אותה הבאת בתחילתו, לא נוגע כלל לפגניות, אלא באפשרות בה התרבות האנושית החלה לפני 4000 לפנה"ס (שלדעתך ההסטוריונים שוללים זאת, אך לדעתי אתה טועה ומטעה). לא דובר על דת או אמונה, פגנית או אחרת, בהודעתך המקורית, אלא בשאלה שונה לחלוטין אשר לא קשורה לפורום הזה.

neophile

New member
בסך הכל

רציתי לערוך דיון על איך אתם מדמיינים את החיים בעידן הקרח , את היכולות הפסיכיות שבוודאי בני אדם השתמשו בהם כדי לשרוד . ובכלל את האמונה... הרי זה לא שיש לנו הוכחות או ממצאים לגבי התקופה הזאת...רבים אומרים שהיתה "תקופה מטריאכלית" או כל מני דברים כאלה... מה אתם אומרים סגדו לאלת הכפור בסגנון של נרניה? :)

Discordia

New member
כן, כי הפורום כל כך עמוס

ששרשור שיוצא קצת מהסהר הקטן של 'פגאניזם בישראל' מיותר לגמרי.

RainBird

New member
צודקת לגמרי אני אגיד לך מה- כמנהל פורום שכן, אני יכול להגיד לך את התפיסה שעומדת מאחורי זה. אני ניהלת את פורום מאגיה כמה חודשים עכשיו כשקיבלתי אותו הוא היה במילה- mess. דיונים לא קשורים, שרשורים שחוזרים על עצמם 12 פעם בעמוד (מי אמר כישוף אהבה ולא קיבל הא?) דף חזותי שלא עודכן מאז 2001 וטרולים שהתחבאו מתחת כל סלע. ידעתי שבשנייה שאני עומד על דעתי והופך את הפורום למקום יותר יציב ויותר איכותי מבחינת התכנים שלו, בשנייה זאת בדיוק- הפורום מאבד משתתפים. הפורום לא יהיה שלושה שרשורים חדשים ליום אלא מספר הודעות ליום. כיום אני מסתכל על הפורום שלי שמלא באנשים איכותיים שעורכים שרשורים לנקודה ולאו דווקא לנקודה (יש off כידוע...) ואני יודע שהוא יותר איטי מאשר הרגע שנכנסתי לניהול. האם זה שווה את זה? ברור שכן. אני חושב ואילן יכול לתקן אותי שפורום מאגיה בתפוז הוא אחד הפורומים הטובים בישראל בנושא ליד מאג'יק (או שאז"מ שלא ממש זז בגלל עודף מומחים בנושאים איזוטריים מידי) וכרגע? זה מספק אותי מאוד. ארדן.

ראי תשובתי

לנאופיל. שאלה קיום ההסטוריה של התרבות האנושית לפני 4000 לפנה"ס היא שאלה אחת, ולא קשורה לנושא דת כזו או אחרת.

למעלה