הסידרה - הפרק הראשון.

u r i el

New member
הסידרה - הפרק הראשון.

צפיתי כמובן אמש בפרק הראשון וזו הפעם השניה שאני רואה אותו.
פחות מדי הגות של ליבוביץ ויותר מדי ליבוביץ הולך, יושב בבית הכנסת, שולף ספרים מהסיפריה, תמונות סטילס של ל' מחייך, כותב על הלוח, מניף ידיים, אוכל, מעברים גראפיים "גוזלי זמן יקר" בין הנושאים.
רבים מהמרואיינים - כולל נכדיו - אכזבו במה שבחרו לספר לנו.

אם כבר מחיים את הגותו ומביאים את האיש מחדש לתודעה הציבורית, שיהיה עשיר בתכנים - באמת חשוב היכן ישב בבית הכנסת ?

חבל.

iricky

New member
צדק אותו טוקבקיסט שכתב

ככל שהתקשורת ההמונית מרבה לעסוק בליבוביץ, כך הוא נעשה פחות ופחות מובן.

נו טוב, הרי כבר כתבתי שהעיתונאים עשו מלאכתם באמונה. הם צריכים להביא רייטינג, ובשביל הרייטינג הדבר הכי חשוב זה איפה, לפני מי ואחרי מי וליד מי, ישב ליבוביץ בבית הכנסת. תערובת של יידישקייט, נוסטלגיה ופרובוקציות ליבוביציאניות אופייניות הם מתכון בטוח לרייטינג. הגותו? בשביל זה יש הפורום, אבל גם שם העסק די צולע. אני חושב שזה מוכיח שהמשיח כבר בא.

u r i el

New member
צריך להודות -

את חוות הדעת "האמיתית" צריך לשמוע מאלה שנחשפו לליבוביץ באמצעות הסידרה לראשונה.
האם בכלל יש כאלה ?
עבור אלה שליבוביץ מוכר להם בכתב ובע"פ - אין לו הרי שום תחליף, ושום תיעוד מבחוץ איננו יכול להעביר לא את הטעמים ולא את הניחוחות.
השאלה היא האם מישהו החליט ללמוד ולהגות בו לאחר שראה אותו הולך, אוכל, ושולף ספר מהמדף.
ימים יגידו.
לדעתי טוב יותר היה להביא אותו באחת ההרצאות שלו בשלמות ולאחר מכן לנהל דיון על התכנים ולא על זווית הכיפוף שלו.

10moshe

New member
גם ליבוביץ חיפש רייטינג

והוא עשה זאת לעיתים בדרכים מאד לא קונבנציונליות. (כאמצעי אני מאמין).

berladkimburski

New member
מעצבן אותי קצת...

ליבוביץ POP.

מעצבן אותי שהוא מוצג לראווה כעוד ארטיפקט מהארון של ערוץ 8.

אבל אני מתקשה להסביר לעצמי מדוע.

10moshe

New member
כן. גם לי נחמד לנכס אותו רק לעצמי

ולחשוב שרק אני מבין אותו לעומק ושאני נמנה על ציבור קטן ואיכותי של אנשים מלומדים שהוגים במשנתו, אבל אם אנו רוצים להשפיע ולנסות להעלות את בעיות העם היהודי היהדות ומדינת ישראל על סדר היום, אז כנראה שזו הדרך וגם צריך להקריב משהו לטובת זה.

למעלה