הסיוטים של אבא לילדה ראשונה

rikyc

New member
הסיוטים של אבא לילדה ראשונה

טמיר כהן כותב על השנה הראשונה שלו כאבא לילדה קטנה, ומספק תובנות משעשעות ושנונות: * כל עם ישראל מבין בחינוך ילדים. זה מתחיל בגיל 22 בערך ונמשך עד גיל 90 * כל עם ישראל אוהב להראות שהוא מבין בחינוך ילדים. לא נדיר ללכת עם ילדה ברחוב ולקבל הערות כמו: "למה היא בלי כובע?", "למה היא לובשת חולצה קצרה?" ואפילו "לא בריא לנשק אותה ברגליים, זה ידוע, אבל אין לי זמן להסביר לך למה". * טאקט בישראל זו מילה גסה. תשאלו את אשתי שכל טיול שלה ברחוב שומעת "היא בטח דומה לאבא" לפחות שלוש פעמים. * נשים שאומרים להן שהילדה שלהן דומה לאבא, אוהבות להזכיר לבעליהן שהן סחבו אותה בבטן תשעה חודשים ושזה לא פייר. * ילדה עם מעט מאוד שיער על הראש גורמת לעם ישראל להגיד כל הזמן "איזה חמוד הוא". לא יעזור אם היא תלבש חולצה ורודה או שמלה סגולה, עם ישראל בשלו. * הגדילה לעשות אותה אחת ששאלה אותי פעם ברחוב, "זה תינוק או תינוקת?" וכשאמרתי "תינוקת" היא אמרה "באמת? אבל היא נראית כמו בן". תודה מותק גם השפם שלך גורם לך להיראות כמו בן ולא, אני לא אמרתי לך את זה עכשיו. * אין עונג גדול מלפתוח את הדלת ושהילדה שלך תרוץ אלייך בהתלהבות, בעיקר אם היא עדיין רק זוחלת. * מאוד קשה לשמור על חזות קשוחה ומסוקסת כשאתה מוצא את עצמך מדבר כל הזמן על נעליים ורודות ושמלות עם כוכבים. עוד בפוסט של טמיר.

חלק מהדברים תקפים גם לאמהות ואבות של בנים

-הילד הולך ברחוב בלי כובע בימים אלו (עזבו, סיפור ארוך), ולרוב גם בלי מכנסיים. כבר הפסקתי לספור כמה הערות אני מקבלת, ואבא שלו אפילו יותר. -גם אני משומעות ה'הוא דומה לאבא'. נו, ככה זה כשאמא היא אמנם חצי אשכנזיה אבל עם לוק תימני משהו, והילד יצא בלונדיני עם עיניים כחולות. והאמת - הוא דווקא ממש ממש דומה לי כשהייתי בגילו, הוא קיבל רק את הצבעים של אבא. - 'זה בן או בת?'. התגובות, כשאני אומרת שזה בן, מתחלקות לשתיים: אלה שאומרות שהוא נראה כמו בת, ואלה שמנסים עוד איכשהו לשלב את זה עם מחמאה, ולהגיד שזה בגלל שהוא יפה כמו בת. וזה עוד לפני שכתבתי על הערות המנשא לסוגיהן...

rikyc

New member
גם לי זה קרה

והכי ענק, אמא של בעלי לשעבר ממנו אין לי ילדים, תודה לאל, ראתה אותי עם הילד וישר אמרה, איזה ילד יפה, דומה לאבא בטח! לפני המון אנשים בסופרמרקט.

gils33

New member
איזו חוצפנית אחת שבוע שעבר

הסתכלה על הילדים שלי ואמרה מזל שהם דומים לאשתך ולא לך. נעלבתי עד עמקי נשמתי. והיא הייתה נראית כמו קופה. מזלה היה שאני בחור מנומס ולא אחד כזה מגעיל אז רק הסתכלת עליה במבט של "את מטומטמת" וסיבבתי לה את גבי סתומה כזו .

gils33

New member
אולי אתה צודק

אני שונא עימותים במקומות הומי אדם והיא ממש לא הייתה לרמתי - הטפשה.

gils33

New member
אכן רשומה יפה../images/Emo13.gif

הוא ליקט את כל מה שאנו עוברים ביום יום לפוסט אחד חביב.

psychojr

New member
תודה

ריקי קראה לי אז באתי שמח שאהבתם את הכתבה מי יודע, אם לא פידחתי יותר מדי אז תצא עוד אחת בעתיד אכן יש גם דברים שתקפים לבנים אבל הרוב שונה וכאמור העדתי על דברים שקרו לי ולכן זה נכתב על בת שוב תודה טמיר

rikyc

New member
והנה עוד טור חדש של אבא, שגיא בן צדף

טור מצויין נוסף: קטע מתוכו "בחזרה לענייננו: עברו שלושה-ארבעה ימים מהלידה, האשה עם הרך הנולד בבית (להזכירכם: קשה, קשה!!!) בחופשת לידה שהואיל המחוקק להעניק לה (14 שבועות בתשלום, עד חצי שנה בבית לפי החוק החדש), והבעל… ובכן, כאן כבר חכמינו היו פחות החלטיים. והעניין כולו נתון לפרשנות. בית שמאי יגידו שראוי שהבעל יחזור לעבודתו ויפה שעה אחת קודם. אם לצטט את גיורא ירון, יזם הייטק מהולל, ממוסף דהמרקר של סוף השבוע האחרון (13.11.09), "הבנות שלי נולדו בגיל 18". הוא לא ראה קקי מעולם, הוא לא השכיב אותן לישון, ולטענתו מנהל "שרוצה גם חיי משפחה" ראוי שיבחר לעבוד בתחום אחר. והדעות האלה כמובן לא שמורות רק למגזר ההי-טק. בית הלל, מאידך, יאמרו שהבעל יכול להישאר בבית (אם הוא רוצה, ועוד יותר אם אשתו רוצה…) כשבוע-שבועיים "לעזור". אפילו המקלים שבמקלים לא ייתנו לבעל יותר משבועיים בבית. שבועיים, שכוללים אגב את הלידה והימים בבית-החולים. אחרי-כן, שלוש ארבע לעבודה. ושהאשה, עם כל הכבוד (ויש כבוד!) תסתדר בעצמה. ולעזאזל הקושי והילדים האחרים שאולי בבית, והרגשות האבהים והשוויון. גלגלי המשק לא זזים מאהבה. תשאלו איך לא שמעתם על זה קודם. התשובה לכך מורכבת. היא נשענת על נשים מופלאות שבולעות את הרוק ומסתדרות בדרך פלא לבד, גברים שששים לחזור למשרד ומדחיקים את שדה הקרב שהשאירו מאחוריהם בבית, וחברה שמקריבה על מזבח החומרנות את ערכי המשפחה. אז לא מדברים על זה, זה נהיה סוג של טאבו, וכך לא צריך לעשות או לשנות שום דבר, לא לחשוב על זה ולא להתמודד."

למעלה