הסיוט של כל קרניבור-אתם לא רוצים לקרוא את זה!

o h a d d

New member
הסיוט של כל קרניבור-אתם לא רוצים לקרוא את זה!

שמעו......כבר בא לי להיות צימחוני...... אז ככה, למקררים המודרניים (non-frost) יש גופי חימום בדפנות המקפיא שמידי 6 שעות מפשירים את הקרח שהצטבר על דפנות המקפיא. המקפיא שלי בשבוע שעבר היה מלא בכל טוב, קילו סינטה, קילו סטייק סלמון, בשר טחון, קבב, פרגיות במרינד, כרעיים, שניצלים ,מעורב , מרגז ועוד. ביום שני עזבתי את הבית עד מוצ"ש כאשר אני משאיר את משוש חיי לטיפולו המסור של האמקור הישיש. כנראה שזמן קצר לאחר שיצאתי מהבית, כמידי 6 שעות, המקרר הפסיק לקרר והחל להפשיר את הקרח שהצטבר על הדפנות. אלא שבפעם הזאת הוא לא חזר לקרר ! ולא רק שהוא לא חזר לקרר, אלא הוא חימם ! המקרר הגיע לטמפ' של 40 מעלות בערך לחמישה ימים. טמפרטורה כזו היא טמפרטורה מועדפת על חיידקים שונים, ובתוספת של 5 קג' של בשר- "במקרר" שהפך לאינקובטור התרחשה אורגיית חיידקים מטורפת! שהגעתי הביתה במוצ"ש היה ריח בלתי נסבל של נבלה, לאחר חיפוש קצר בבית פתחנו את המקרר וגילינו שהוא מחמם, ושפתחנו את המקפיא כמעט הקאתי. תבניות שלמות של בשר הפכו לריר ירוק מעופש ומצחין, חלק מהבשר כבר הפך לנוזלי לחלוטין! שהתחלתי להוציא את הבשר (עם כפפות כמובן) אחרי 5-10 שניות הייתי על סף הקאה (רצתי החוצה כדי לינשום). תאמינו לי-רציתי לקרוא לזק"א שינקו לי את המקרר! הוצאנו את המקרר החוצה, הזמנו טכנאי, פירקנו לגורמים, רחצנו באקונומיקה, אויררנו - אבל עדיין הריח נשאר במידה מסויימת. וגם....מישום שזרקנו את כל תכולת המקרר....אז זרקנו 500 שקל. כעט המקרר מסריח במידה נסבלת, אך עדיין לא בא לי להזמין חברים ומשפחה לביתי, או להכניס אליו אוכל....... נו...אז אולי תרחמו עלי קצת,,,,,בשביל זה טרחתי לכתוב את ההודעה הזו. נו...אז קצת צומי ....תנחמו אותי באיזה אנטריקוט....אולי כל זה מגיע לי כי ניקרתי את העניים שלכם עם תמונות מארגנטינה.....
 

Bavmorda

New member
תגיד לי...

מי עובד עם אמקור ??!!! עכשיו ברצינות, כמה זמן היה לך המקרר הזה ? לא יצא לי לשמוע על פעולה שכזו שהוא עושה, וכמובן חבל לי לשמוע על החוויה הלא נעימה שעברתם. ולגבי אנטריקוט - לך למסעדת אום בהוד השרון... מעולה !!!
 

o h a d d

New member
כולם עושים את הפעולה הזו

גם אני לא ידעתי איך עובד הנון-פרוסט.....עד שהטכנאי הסביר לי. האמקור נראה לי די ישן, אני גר בדירה שכורה והוא של בעלי הבית.....והמצחיק זה שלפני כמה ימים אמרנו להם שהוא מתחמם בצורה לא סבירה....אבל הם אמרו שהוא תמיד ככה. אבל לפחות קיבלתי קצת צומי מ Bavmorda ....
 

bigjack

New member
../images/Emo80.gif משתתף בצערך ../images/Emo10.gif

אצלי המקפיא מתמלא בכל תחילת חודש ומפוצץ ברובו מבשרים ועופות (לאחרונה אפילו הוספתי במטבח דיפ פריזר קטן לעזרה) וכבר יותר מפעם אחת קרתה לי בעיה דומה במקפיא ובד'כ זה קורה בתחילת החודש. למזלי תמיד גיליתי את זה בזמן כשקוביות הקרח לא קפאו, והצלחתי להציל את התכולה... אצלי לרוב זה קרה בגלל רכיב ששולט על ההפשרה (גוף החימום) וללא הפשרה היה נוצר קרח מסביב למאוורר שמפזר את הקור עד שהיה נתקע. דבר חשוב מאד שלמדתי זה שצריך לשמור שלא יפלו פרורים בחריצים של התחתית כי בהפשרה הקרח הופך למים שמושכים איתם את הפירורים לניקוז וככה הוא נסתם ושוב המים קופאים ועוצרים את המאוורר הידוע. הפתרון היחיד הוא להחליף מקרר..........אבל אף אחד לא מבטיח שגם הוא לא יתקלקל מתישהו. ליבי איתך על הסירחון שעברתם, ובשביל פיצוי קבל סטייק קטן וצנוע
אמנם רק בתמונה אבל גם זה צומי
 

o h a d d

New member
חדשות מהחזית (של המקרר)

אבכן, מישום שלאחר פירוק חלקי ניקיון יסודי באקונומיקה עדיין נשאר ריח של נבלה בדירה וריח בלתי נסבל במקרר החלטנו לעשות מעשה. הוצאנו את המקרר לגינה, פירקתי אותו לגורמים! פירקתי את כל מעברי הניקוז, את גב המקרר ואת התחתית עד שחשפתי את גופי הקירור. לאחר מכן ניקנו כל חלק וחלק שוב. ובאשר למקרר עצמו- קירצפתי עם אקונומיקה, עברתי עם מברשת שיניים בחיבורים שבין הפלסטיקים, וגם בין צלעות הרדיאטור ותעלות הניקוז. קירצפתי בתוך הפתחים ואת כל הגומיות.....אין נקודה שלא פירקתי, הכל נוקה! ואם זה לא מספיק, גם השארנו אותו פתוח בחוץ למשך 24 שעות. כל הפעולות האלו עזרו, אך עדיין יש ריח. המצב בדירה סביר אך עדיין מורגש, במקרר לא נורא אך עדיין לא ממש נעים לעמוד לידו פתוח, והמקפיא....על תקן נסבל בקושי. נו....אני מקווה שעוד כמה ימים נגיע לרמה של ריח.
 
עזרה

קח כמה נרות ללא ריח ושים בכמה מקומות בבית, הם יספגו חלק מהריח כמו גם כאשר אתה מטגן דגים. אם זה מה שעשה לך המקר,גם אני הייתי בסרט כזה, פשוט רכשתי חדש בתשלומים. ולא אמ ק רור אין שרות. חבלז, לאחר שזה קרה לי וזה היה בשנות השמונים,רכשתי דייפ פריזר 4 מגרות שווה כל אגורה. ושלא תחשוב שגם דיפ פריזר לא הולך ומתאבד. הם חיים כ-10 שנים, לא יודעת אם הפרסו מותר אם תרצה אשלך לך מסר מה רכשתי והיבן תוכל לרכוש בזול אם אבא ואמא. וזה חשוב יותר מהכל. צר לי על החוויה שעברת
 

מאקי

New member
לנו זה קרה עם הדיפ..... ערב פסח

חזרתי אחרי 10 ימים הילדים ואני מחול... במקפיא היו בשרים לחג כולל טלה ועוד.. היו. הכל הסריח כמו גויה. השכבתי את הילדים .. לקחתי את המקפיא כמו שהוא וגררתי אותו לזבל. בבקר הודעתי לאיש שלי שאני מזמינה אחד חדש. מי שרוצה להתעסק עם הגויות מוזמן לחבר'ה קדישא. זה היה מסריח ברמות. וגם עשה כתמים על הרצפה . הפתרון הוא סודה לשתיה... לשים בצלוחית סודה לשתיה... האבקה סופחת ריחותבמקרר שים כמה צלוחיות.... ובהצלחה. סיוט.
 

sjarjar

New member
גם לי זה קרה לא עלינו

והפתרון הוא סודה לשתיה. אבל לא מספיק לשים סודה לשתיה בצלוחיות. אחרי שגומרים לנקות את המקרר עם סבון, שוטפים היטב וכו', לוקחים סקוצ' חדש, מרטיבים, מפזרים אבקת סודה לשתיה בנדיבות, ועוברים על כל המקרר עם הסקוצ', כאילו מתחילים עכשיו לנקות אותו. צריך לחזור על הפעולה כמה פעמים, ולתת לו להתאוורר היטב אח"כ. זה מעלים את הריח לגמרי.
 
למעלה