הסיום העצוב, שבוע 27, ו...נגמר

תמי ס

New member
הסיום העצוב, שבוע 27, ו...נגמר

אז זהו, אני אחרי, אם אפשר לקרוא לזה "אחרי". התהליך החל ביום א´ בשתיים בצהריים, הוכנסתי לחדר האולטראסאונד, שם הוזרק לי וליום להרגעה, הוציאו לי מי שפיר ודם מלב העוברית לבדיקות נוספות, הזריקו לליבה של העוברית חומר להמתתה והזריקו לי חומר לתוך מי השפיר על מנת לגרום לצירים, הם ניסו לחסוך בדקירות ולבצע את הכל במינימום דקירות בבטן על מנת למנוע ממני סבל נוסף אבל זה לא כל כך הלך ולכן סיימתי את התהליך לבסוף עם שלוש דקירות בבטן. הועברתי למחלקה, נאמר לי שייקח כמה שעות עד שהחומר שהוזרק לתוך מי השפיר יתחיל לגרום להתכווצויות ולצירים, אך לתדהמתי תוך 10 דקות התפתחו צירים די קשים, מייד הזריקו לי פטידין שהחליש את עוצמת הכאב וגרם לי להירדמות. בשעה שש התעוררתי מצירים קשים, קראתי לאחות על מנת לקבל זריקה נוספת, היא בדקה אותי והתברר שיש כבר מעט פתיחה והוחלט להעביר אותי לחדר לידה על מנת שאוכל לקבל אפידורל. הגענו לחדר לידה, מייד חוברתי לאפידורל והכאב סוף סוף נעלם, המיילדת המקסימה שהוצמדה אליי ביקשה שאומר להם כל פעם אם מתחיל כאב על מנת שיוסיפו עוד חומר אפידורלי, הם ממש עשו הכל על מנת שלא אסבול, לפחות פיסית. נאמר לי שהתהליך הוא ארוך וממושך שייתכן גם שזה יקח 24 שעות. ניסו לזרז את העניין עם בלון אבל זה לא הצליח, ואז באה רופאה שניסתה לפתוח את צוואר הרחם ידנית, היא הצליחה (זה לא כאב, הייתי תחת האפידורל) ואז הפתיחה החלה לצבור תאוצה כשבמהלך התהליך אכן כל פעם שהתחלתי לחוש כאב קיבלתי תוספת של אפידורל. המיילדת שאלה אם ארצה לראות את התינוקת אחרי הלידה, פחדתי כל כך, פחדתי שאולי היא מעוותת עקב המום המוחי ולא רציתי לזכור אותה כך, אמרנו שאנו לא רוצים, היא אמרה שלפעמים זה טוב על מנת לעכל, לחוות את הפרידה, הסברתי לה שאני חוששת לראות משהו מעוות ומפלצתי והיא אמרה שאם התינוקת מעוותת היא תכסה אותה מייד ואם לא היא תגיד לי ואני אבחר אם לראות או לא. באחת בלילה התעוררתי מכאב חד, השפעת האפידורל פגה לפתע וצעקתי לתוספת, הסתבר ששק ההריון נמצא כבר בפתח ולא היה טעם לתת עוד אלחוש, המיילדת אמרה שתוך מספר לחיצות הכל יהיה מאחוריי ושאנסה, ואכן כך היה, תוך מספר לחיצות התינוקת הייתה בחוץ. לא יכולתי להתאפק והתרוממתי על מנת לראות אותה, היא שכבה שם, דוממת ומושלמת! כל כך קטנה , כל כך יפה, כל כך ברורה, וכל כך דוממת. התינוקת שלי, שרק לפני מספר שעות עוד בעטה בי מבפנים, שכבה שם עכשיו נטולת רוח חיים, וזה היה כל כך עצוב, התבוננו בה שוב ושוב, בידיה הקטנות והמושלמות ברגליה, בכל גופה הזעיר, בפניה הקטנטנות ולא יכולנו להאמין שייתכן שדבר מה כל כך לא תקין התגלה בה. המיילדת שאלה אם ארצה לקחת אותה בידיי, לא הייתי מסוגלת (והיום אני כל כך מצטערת על כך) נפרדנו ממנה, ולקחו אותה מאיתנו, התינוקת שלי, היא כבר לא שלי. נשארנו שם, אוחזים ידיים בדממה, בלי כאב פיסי, אבל עם בור עמוק עמוק בלב, בור שאיני יודעת אם פעם עוד נצליח לצאת ממנו. משם הועברתי לחדר ניתוח (קיבלתי בונוס נוסף, גרידה להוצאת חלקי שליה שכנראה נשארו בתוך הרחם). וזהו, 12 שעות מתחילת התהליך החלק הגופני הסתיים. הייתי בטוחה שהפעם יהיה קל יותר, שאני כבר מכירה את התהליך הנפשי, שאני חזקה, אבל כנראה ש...לא. הכאב הוא עצום, שוב ושוב אני רואה מולי את גופה חסר החיים, ואני יושבת פה בבית, עם כל התופעות של אחרי לידה, מדממת, כואבת, נפוחה, עם בצקות בפנים, אבל בלי ילדה, וזה כל כך, כל כך, כל כך קשה, ואני פתאום כל כך לבד.

רומי 3

New member
תמי יקרה-אנחנו לא מכירות, אבל

אני רוצה לחזק ידייך בשעה נוראית שכזו. ברור שההחלטה שלכם היתה נכונה ושפויה, וגם מתחשבת-בכם, בילדיכם ובעוברית... אין נחמה...רק הידיעה שפעלתם נכון...עצוב וכואב...

תמי יקרה, אין לי מה להגיד

אני רק יושבת ובוכה. תדעי שכולנו חשבנו עלייך גם בהעדרך, וגם עתה כולנו איתך, עד כמה שזה עוזר.

meravsl

New member
תמי מתוקה

אני יושבת וקוראת את הודעתך ולא מעכלת. מחזקת את ידייך בזמן קשה זה ואף על פי שזו היתה ההחלטה הנכונה לעשות שום דבר לא מרפא את הכאב. חושבת עליך כל הזמן וליבי איתך.
מירב

תמי תודה

כל כך טוב שכתבת והרשת לנו להשתתף. העצב שלך צועק מכל שורה ואת יודעת שאני חושבת שטוב שכך ובמידה מעוותת כל שהיא מקנאה בך שזה לפחות יוצא. אני עוד לא מצליחה להגיע למחוזות האלה, למרות שאני צריכה ואפילו רוצה. אני יודעת שאני לא יכולה להקל באמת ובסופו של דבר למרות שתמיד נהיה כאן בשבילך יש בדידות איומה בתהליך הזה ובכל זאת אני אזכיר שאנו כאן, לכל דבר, גם ברגעים הכי בודדים וגם ברגעים שאין להם מילים. חיבוק גדול פילה סגולה.

רומי^^

New member
../images/Emo14.gif - כל כך עצוב וכל כך מוחשי

וממש יכולתי לעמוד שם, לידך, ולחוות איתך את הכאב. אל תתייסרי שלא אחזת בילדתך, מאחלת לך לחבוק ילדה בריאה כמה שיותר מהר. מנסה לשלוח מעט חיזוקים בשעה כזאת עצובה. שולחת חיבוק וירטואלי.

shingale

New member
תמי, הכאב עצום

אך גם אם כעת קשה לך להאמין, תאמיני, הזמן מרפא. לצערי הרב , הייתי שם. ויותר מפעם אחת. הפעם הקשה היתה כשבעצם ילדתי תינוקת בריאה בסוף חודש שביעי לפעמים זה מצליח אבל לא אצלי אצלי הקטנטונת עזבה אחרי מספר ימים של מאבק , עזבה לעולם אחר, טוב יותר. התחושה הזו של כאב חד בלתי פוסק , ייאוש ,בדידות , ריקנות למה ? מה יהיה ? איך יהיה ? מה אעשה? אשמה! ועוד בדידות וריקנות. עצמת התחושות הללו קורעת אותך. אך עם הזמן עם בן זוג תומך ואוהב עם תעסוקה מסביב עם הזמן, הכאב וכל אשר סביבו דועכים. לא! לעולם לא שוכחים. לא את תאריך הלידה לא את השם שרצינו לתת לה לא את האושר הקצר. ולא את הריקנות שנוצרה עם עזיבתה. אך עם הזמן נשאר רק זכרון זכרון עם חיוך עגום. רק זכרון כמו תמונה ללא תחושות והרגשות. תאמיני לי, כמו תמונה ....

מרגש...../images/Emo7.gif

כל מילה כאילו יצאה מליבי...הצלחת לכתוב מילים שכל כך נוגעות בלב...
ממני, תמיד איתנו

קטיה 007

New member
תמי יקרה

כל כך כואב לקרוא את מה שעברת אך אני כל כל מבינה אותך כל תחושותייך היו תחושותיי והקנאה היחידה שיש בי בך היא שנפרדת, שראית את מה שיצרת אני כל כך פחדתי שלא הסכמתי לראות אותו בכלל וכולי חרטה על כך. החלטתם את ההחלטה הטובה ביותר עבורה ולא עבור אף אחד אחר כי אני מאמינה שיכולתם אתם להתמודד עם גידולה ולהעניק לה המון אהבה אפילו שזה קשה אבל היא במה חטאה, כשלה להתמודדות כזו קשה עם העולם הלא קל שאנו חיים בו. עכשיו היא מרחפת מעלינו שלמה וחייה בעולם קל היודע לקבל כל אחד. תמי, זו האמונה שלי לגבי פומי שלי גם אנחנו נאלצנו להחליט האם לתת לו סיכוי ולתת לרופאים לנסות להחיותו, הרופאים לא יכלו להבטיח לנו שהוא יהיה בריא ובעקבות נסיון של זוג חברים שביקשו להחיות את ילדם שנולד בשבוע 25 החלטנו שלא כי לא רצינו שהוא יסבול מעיוורן, נכות, חירשות ובעיות דיבור כמו שסובל הילד של חברנו. במקרה שלך אבחנת הרופאים אמרה מראש שיש פגם כלשהו דבר שיכול לנחם שלא נתת לה לסבול. מקווה שדברי עודדו מולא ההפך. שולחת חיבוק גדול לעידוד ולחיזוק
קטיה

קוראת וחווה איתך כל רגע

קשה לעצור את הדמעות. מנסה להתאפק אבל זה חזק ממני. אני כל כך שמחה שטיפלו בך כל כך יפה וכועסת שלי לא היו רופאים אנושיים שניסו להקל על הסבל הנוראי שלי ושל בן זוגי. לא שזה באמת משנה בסוף. האובדן הוא אותו אובדן. אבל היה כל כך קשה גם ככה, למה לא מצאו לנכון לעזור לי לא לסבול כל כך. תמי, אני חיה דרכך את הכל מחדש. לא האמנתי שהתחושות יכולות לחזור בכאלו עוצמות. היום אני נמצאת במקום אחר ורואה את הדברים מעט אחרת. נותרה בי צלקת גדולה שמדי פעם עדיין נפתחת וזקוקה לעוד מספר "תפרים" כדי להגליד שוב. אני לא חושבת שאי פעם הצלקת תגליד על אמת. היא תמיד תהיה שם ותזכיר לי את אשר היה ומדי פעם כמו שכבר קורה היא תיפתח ותיסגר שוב. זה גורלנו. אוהבת ומחבקת הכי חזק שאפשר יעל

מירבא

New member
לא יכולה

להגיד שום דבר רק בוכה איתך על הכאב הנוראי הזה ומחבקת אותך חזק מירב.

karen01

New member
העצב האינסופי הזה

הי תמי´לה, אין לי הרבה מה להגיד מעבר למה שאחרות כתבו לך. זה כל כך חזק ונורא. שמחתי לשמוע שהיו איתך כל כך בסדר, ולמרות זאת התמונה של הסוף כל כך מצמררת ומפחידה. זה הפחד הגדול שלי, והנה אני רואה איך הוא יכול להיות אמיתי כל כך. התקשרתי אתמול כשהיית במקלחת, אני אנסה שוב היום. אם אין לך כח כשאני מתקשרת אל תתבישי להגיד. תנסי לא ליסר את עצמך במחשבות של למה לא החזקתי אותה. לא בטוח שזה היה עושה את זה יותר טוב, אולי אפילו יותר רע (מישהי פעם כתבה פה שהיא מצטערת שהיא כן החזיקה). עשית מה שהיית מסוגלת לו, ולא היתה לך ברירה אחרת - זה היה גבול הכוחות שלך. נשאר רק לקוות שההחלמה הפיזית תהיה קצרה. את יודעת שאני כאן בשבילך, ואני יודעת שזה כל כך מעט. רוצה לקוות שהלב השבור שצירפת יוכל להתאחות מתישהו, אבל הדרך כנראה ארוכה. אוהבת ומחבקת חזק, קרן.

meirav69

New member
תמי!!! תהייה חזקה

תמי גם אני לא מכירה את הסיפור שלך אבל עברתי את הטרגדיה הזו ואני יושבת פה בבית שלי ולבי צועק הצילו , כל כך קשה, כל כך כואב שאי אפשר להאמין כאילו משהו הפסיק לך את הנשימה, אני מבינה שעברת חוייה כזו בעבר? מאחלת לך המון אהבה ושתצליחי!!!, מירב

תמי ס

New member
תגובות של אנשים...

איך מתמודדים עם תגובות של אנשים? חברות מתקשרות, וברור לי שאין כל כך מה לומר במצבים כאלה הרי אי אפשר לנחם, אבל הסגנון של: "נו... הכל בסדר?", מוציא אותי מדעתי, מה בסדר? שום דבר לא בסדר! איך יכול להיות בסדר? עברו שלושה ימים מאז שאיבדתי את התינוקת שלי!, או "התאוששת?", עכשיו הזמן לשאול את זה??? איך דווקא מחברים קרובים אני מקבלת את המשפט האדיוטי הזה. אני יודעת שכל מי שנמצא כאן מבין בדיוק על מה אני מדברת, ואני תוהה, איך זה שאנשים שמעולם לא ראו אותי, מעולם לא דיברו איתי, מבינים בדיוק מה אני מרגישה, ויודעים בדיוק מה הן המילים הנכונות ודווקא הקרובים אליי ביותר פיסית, שמקיפים אותי כבר שנים, תקועים עם תגובות כל כך מעצבנות. תודה שאתם כאן.

תמי יקרה../images/Emo16.gif

תמי יקרה אם יש משהו שלמדתי מההתנסות שלי, זה שצריך להגיד. אנשים לא יודעים מה לומר ומה לעשות ואין ברירה אלא לומר להם מה את רוצה וצריכה. ואם למישהו זה לא מתאים אז עדיף לא להתיחס אליו. אני כואבת איתך. יעל

לתמי...כל כך נכון...../images/Emo79.gif

תמי יקרה, את כה צודקת...התגובות מן המשפחה והחברים לעיתים כה פוגעות לעומת התגובות מחברינו בפורום... אנו יודעים כי הכוונה של המשפחה והחברים היא לא לפגוע אלא לסייע, אולם לעיתים הרצון של הסביבה לשמוע שהכל בסדר וחזרנו לשיגרה גובר על תחושת הרגישות שאנו כה מייחלים לה. אנו תמיד כאן בשבילך ובשביל כולנו...קהילה חמה שנוצרה בנסיבות עצובות אולם יחד תומכים ונתמכים וזה משיג את המטרה... תמיד שלך, תמיד איתנו

shingale

New member
תמי

אני מניחה שכמעת כולנו כאן בפורום התנסינו גם בחלק הזה , הקשה, של התמודדות עם הסביבה והסובב. לא מספיק שאת מתייסרת בכאבי האבדן. נשאבת אל תוך ריקנות אין סופית. חסרת אונים מול הגורל האכזר שפקד אותך. בנוסף את נדרשת לתת דין וחשבון לאנשים מסביב שלא חוו את זה (ומקווה שגם לא יחוו) ואינם מכירים או מבינים את תחושותייך. בסך הכל אנשים נבוכים שרוצים לעזור ורק מקשים בבורותם. אני יודעת (היום) שדווקא החלק הזה ,בסופו של דבר, חיזק אותי ואפשר לי לצאת ממערבולת התחושות שינקה אותי אל תהום. חווית האבדן הקשה, יצרה בי המון תחושות כואבות וצורבות, אך היתה תחושה אחת שונה מהשאר - לא יכולתי לסבול שמרחמים עליי לא יכולתי לסבול את תגובות הרחמים שהתפרשו אצלי כהתנשאות לא, הם לא התכוונו! אך כך אני פרשתי זאת. "אנחנו כולנו בסדר (יש לנו ילדים ועוד יהיו)" "ואת? מה איתך?" "את כבר בסדר?" "אפשר כבר לדבר על זה?" ** את כבר משלנו? (תרגום שלי). ** רציתי להיות כמו כולם (משלהם) , לא יכולתי לסבול את התנשאות הרחמים אז חייכתי, חייכתי ואמרתי שהכל אחלה ויהיה בסדר. חייכתי - והדמעות חנקו אותי. חייכתי - והכאב קרע אותי מבפנים. חייכתי - ושנאתי אותם על מה שהם ואני לא. חייכתי ... ויום אחד לא יודעת מתי ... חייכתי וזה כבר לא כאב. חייכתי כי זה כבר לא כואב. ואז למדתי - כשמחייכים כלפי חוץ, מחייכים ומחייכים לבסוף החיוך חודר פנימה ומנצח את העצבות והכאב. וכפי שכבר כתבתי בתגובה קודמת, זה לא ששכחתי.. לא! לא! אך הזכרון לא "הורג" אותי יותר, זה רק עוד זכרון. ואנשים לא מפחדים להתקרב אליי, לדבר איתי, להראות לי את התינוקת שלהם, לספר לי שהם בהריון, לתת לי לגעת בבטן, לתת לי להחזיק את התינוק. אני משלהם !!!!

למעלה