הסייבורג האחרון חוזר מתיקון!

הסייבורג האחרון חוזר מתיקון!

אז אחרי ששחטו לי את הסיפור מכל כיוון אפשרי בסדנת הכתיבה והמון שבירות ראש בניסיון להבין וליישם את ההערות וההארות שקיבלתי הנה ניסיון נוסף, מקווה שלפחות השתפרתי קצת

פרק א': עיר המתים

רעש הלהבים חתך את השקט של שמי הלילה. היכנשהו בפינה נידחת של העולם, מסוק נחת על אדמת מדבר במרחק קצר מעיר גדולה. קרלוס ירד מהמסוק והביט דרך פס הראייה שלו לעבר העיר, לוחץ באצבעותיו המתכתיות על חיישנים בצד ראשו תוך כדי וסורק אותה כמו משקפת בגדלים ומצבים שונים. הוא ראה מרחוק שאפילו בניין אחד לא נשאר שלם, והסורק הציג לו במספר צבעים שאריות קרינה ושורות של נתונים שריצדו בשולי שדה הראייה שלו. הוא לא הבחין בסימני חיים או בנוכחות של רובוטים במקום.
לפחות זה בטוח שהשטח נקי, חשב קרלוס. הוא סימן לטייס לחזור ונכנס לעיר ההרוסה בהליכה שקטה. הוא עבר בין בניינים עם קירות מחוררים מיריות של רובי לייזר, חלקי מבנים שהתמוטטו ונשברו, כבישים מלאים בבורות והריסות שכבר לא היה ברור אפילו מה הן היו לפני כן. פרט לקול איוושות רוח והצליל העמום של צעדיו של קרלוס עצמו שרר בעיר שקט שקרלוס לא אהב בכלל. מהניסיון שלו שקט שכזה אף פעם לא היה סימן טוב.
תוך כדי ההליכה הוא נתקל בגופות שהיו ברמות שונות של טריות ושלמות. הגופות היו רבות מדי מכדי לספור אותן, אך קרלוס לא הבחין אפילו בגופה אחת שאחזה בנשק כלשהו.
היו זמנים שמראות כאלה היו גורמים לו להיזכר ביום שבו הרגו את כל תושבי העיירה שלו- באיך שהעמידו את כל התושבים כולל אותו ליד בור עמוק והתחילו לירות בהם למוות. עד היום קרלוס לא הצליח להבין איך אבא שלו הספיק לחבק אותו ולספוג את הירי במקומו. איך הוא הצליח להתגבר על השוק ולטפס החוצה מתוך הבור, ועוד עם מספיק שכל לחכות עד שהשטח יהיה נקי ואחרי זה להחזיק מעמד ולשרוד את כל מה שהיה עתיד לבוא אחר כך? את זה הוא לעולם לא יבין... אבל אחרי כל המוות, ההרס והאובדן אותן חווה שוב ושוב בשנותיו הרבות בשדה הקרב הדברים האלה הפסיקו לרגש אותו כבר ממזמן. כעת הוא אפילו לא היה מסוגל פיזית לחוש את הריח ולהיגעל ממנו. מה שכן עניין אותו עכשיו הייתה רק המשימה שלפניו.
הוא חיפש עקבות ורמזים נוספים שיוכלו לעזור לו להבין מאיפה התוקפים באו ולאן הם פנו עד שהוא שמע את הזמזום של מכשיר הקשר בתוך הקסדה שלו. "כן קוג'ירו?" הוא ענה בלחיצה על חיישן אחר בצד ראשו.
"הגעת בשלום קרלוס?" הקול במכשיר הקשר שאל באנגלית משובשת מעט.
"כן, עובדה שאני מסוגל לענות לך" השיב לו קרלוס.
"אממ, טוב לשמוע... יש לך כבר משהו לדווח?"
"המקום נראה הרוס ונטוש לגמרי, אבל לא נראה לי שהם עזבו לפני כל כך הרבה זמן. הגופות שנשארו טריות מדי, בקושי יש רימות". קרלוס המתין דקה לתגובה שלא באה. "למה אתה שותק?".
"הייתה כנראה הפרעה במכשיר הקשר. שאלתי מה אתה חושב שקרה לפי הראיות שבשטח?."
"טוב, העיר לא נהרסה בלי קרב זה בטוח. אבל הכל נראה מבולגן ומעורבב כאילו הם תקפו בלי שום מטרה מוגדרת-".
לפני שהוא הספיק לסיים את דבריו האינטואיציה של קרלוס צלצלה כמו פעמון אזעקה, והוא מיד הסתובב על המקום והתחמק מירי של רובה שפגע קרוב לכפות רגליו.
קרלוס הביט בכיוון ממנו באה היריה וראה איש בשר ודם אוחז ברובה ומכוון עליו ממרחק של כמה מטרים. קרלוס הצליב את זרועותיו בצורת איקס מול חזהו עם כפות ידיים פתוחות והרכין את ראשו בקידה קטנה, הסימן העולמי לכוונות שלום- אך קפץ הצידה חלקיק שנייה לפני שהאיש ניסה לירות בו שוב. חתיכת קבלת פנים, חשב קרלוס.
האיש עמד לירות עוד פעם, אך קרלוס הספיק להעיף עם כף הרגל שלו חול לתוך עיניו. האיש עצם עיניים והרחיק את ראשו, אבל לפני שהוא הספיק לפקוח אותן בחזרה ידו האחת הייתה נעולה בתוך כף ידו המתכתית של קרלוס אשר לחצה על שרירי זרועו בחוזקה, גורמת לו להתקפל מרוב כאב ולשמוט את הרובה. הוא ניסה אינסטינקטיבית להרים שוב את הרובה בידו הפנויה, אך קרלוס דרך על הרובה ברגלו ובעט אותו אחורה אל מעבר להישג ידו.
קרלוס הביט בפניו של האיש וראה שהוא מביט בו בחזרה במבט שקרלוס הכיר היטב, מבט של שנאה יוקדת. קרלוס שחרר את האחיזה ונלקח צעד אחורה, והאיש נפל לישיבה על הקרקע.
"מי אתה ומה אתה עושה פה?" שאל אותו קרלוס באנגלית אך הוא ענה רק במילים שקרלוס לא הבין אך נשמעו כמו קללות לפי נימת הדיבור. קרלוס הפעיל את מכשיר התרגום בזמן אמת שלו וכיוון אותו לערבית מדוברת.
"מבין אותי עכשיו?".
"לא רוצה לדבר איתך, תהרוג אותי כבר וזהו" ענה האיש בעודו ממשש את ידו הכואבת.
"אם הייתי רוצה להרוג אותך היית כבר מת מזמן. אני לא אויב".
האיש שתק והביט בו בעיניים רושפות, תשומת ליבו ממוקדת באקדח הלייזר שהיה מחובר למותנו של קרלוס.
"לא מאמין לי? בסדר גמור" קרלוס הסיר את האקדח וזרק אותו הצידה. "אז עכשיו ששנינו לא חמושים אתה מוכן להסביר לי מה הולך פה בשביל שאני אוכל לעזור?".
האיש קם על רגליו והמשיך להסתכל על קרלוס עם אותו המבט העוין. "לא יודע מה אתה מתכנן, אבל אם אתה חושב שאני הולך להאמין אפילו למילה אחת שלך אדון גיימר, אתה טועה בגדול".
"תאמין או לא אבל אני בצד שלך. ואני בכלל סייבורג".
&nbsp

פרק ב: "מר פרנויה"

"סייבורג?" ההבעה העוינת שלו התמוטטה בבת אחת, "חשבתי שכולם משתמשים היום רק ברובוטים בשליטה מרחוק..." הוא סרק שוב במבט לא משוכנע את חזותו הרובוטית של קרלוס, "מי אתה ומי שלח אותך?".
"קוראים לי קרלוס, ואני סוכן של פיסמייקר".
"פיסמייקר?", הוא לקח צעד אחורה, "לא שמעתי עליכם אף פעם".
"אנחנו ארגון של סוכנים ולוחמי אנטי-טרור חשאיים שפועל למען שלום עולמי".
"ולאיזה מדינה בדיוק אתם שייכים?" הוא ניסה לגנוב חצי צעד הצידה מבלי שקרלוס ישים לב.
"לשום מדינה. אנחנו ארגון פרטי ועצמאי שעושה מה שצריך בלי להתחשב בהחלטות והסכמים בין לאומיים".
"אז אתה רוצה להגיד לי שאתה חלק מארגון של נדחפים ששמים זין על כל העולם ופשוט עושים מה שבא לכם רק כי אתם חושבים שזה הדבר הנכון והטוב?".
"פחות או יותר כן".
"ואני אמור להאמין לסיפור המגוחך הזה?".
"תאמין או לא אבל זאת האמת" קרלוס החליט לחתוך את ההסבר לפני שהאיש יעלה על השקר שלו. "ועכשיו אכפת לך להפסיק לבזבז לשנינו את הזמן ולהסביר לי את הסיפור של מלחמת האזרחים הזאת?".
האיש חרק שיניים והתפרץ. "זאת אמורה להיות בדיחה?" הוא צעק, "אמריקה שולחת את הרובוטים המסריחים שלה לשחוט אותנו ואתם חושבים שזאת מלחמת אזרחים בינינו לבין עצמנו!?"
"זה לא עוזר שאתה צועק" השיב קרלוס, "ועל מה אתה מדבר? למה שאמריקה תתקוף? לאף אחד כבר לא אכפת מהמזרח התיכון מאז שעידן הנפט נגמר".
"הו באמת? אז מי כן אחראי לכל זה בדיוק?".
"זה מה שאני מנסה לגלות. תנשום עמוק ותספר לי בבקשה מה קרה כאן".
"מה קרה? אני אגיד לך מה קרה. הרובוטים האלה פשוט הגיעו פתאום משום מקום כמו איזו סופת חול, פוצצו כל דבר אפשרי בלי סיבה ושחטו גם אותנו על הדרך".
"ולא היו להם שום סמלים, כתובות, משהו שעוזר לזהות אותם?".
"לא שמתי לב לשום דבר, הייתי יותר מדי עסוק בלברוח ולשמור על החיים שלי".
"איך שרדת באמת?".
"למה שאני אגיד לך?" הוא נרתע אחורה, "בשביל שתלמדו איך לא להשאיר שורדים מאחור בפעם הבאה?".
"אני רואה שאתה עדיין לא בוטח בי".
"למה לי? לא עשית בינתיים שום דבר שיגרום לסמוך עלייך".
"זה יעזור לך לסמוך עליי אם אני אחזיר לך את הרובה שלך?" קרלוס שאל.
"אתה עובד עליי".
"לא, הנה" קרלוס זז הצידה ונתן לו גישה נוחה לרובה, "קח אותו כבר".
הוא ניגש מיד לרובה, לקח אותו וכיוון אותו שוב על קרלוס. "אל תזוז ותרים ידיים למעלה".
"אתה לא בעמדה לאיים עליי" קרלוס השיב לו, "ראית כבר מה קרה בפעם הקודמת שניסית את זה".
"אל תתחכם. תביא לי את האקדח שלך" הוא הצביע עם הכוונת על אקדח הלייזר של קרלוס.
"אני צריך אותו, זה הנשק היחיד שיש לי כרגע".
"הו באמת? אז מה זה הדבר הזה על הגב שלך?".
"אתה מתכוון ללהב החשמלי?" קרלוס נתן חצי מבט בחרב שעל גבו שעל הידית שלה היה חקוק NPE, "זה נשק למקרים קיצוניים בלבד".
"מה?! טוב זהו זה" הוא כיוון את הרובה והניח אצבע על ההדק, "נמאס לי כבר מכל ה-" אך לפני שהוא הספיק לסיים אפילו את המשפט קרלוס העיף לו שוב חול לעיניים, והפעם קרלוס נתן לו מכה שעילפה אותו.
קרלוס התקשר לקוג'ירו ועדכן אותו במה שקרה וסופר לאחר שהשיחה שלהם התנתקה.
"למה אמרת לו שאתה מפיסמייקר?" שאל קוג'ירו.
"הייתי חייב לשכנע אותו לסמוך עליי איכשהו" השיב קרלוס, "וזה בסך הכל חצי שקר שלא מזיק לאף אחד".
"רק נקווה שזה לא ידלוף... ואתה אומר שזאת *לא* מלחמת אזרחים?".
"ככה מר פרנויה טוען לפחות".
"טוב... באמת תהיתי כבר מההתחלה מאיפה יש בכלל למישהו באיזור הזה יכולת להשיג צבא של רובוטים, אבל מי מרוויח מהטבח הזה? מה כבר יש להרוויח פה בכלל?".
"לי נראה שזה אימון או איזה ניסוי חולני כמו קרב המאה, אחד מהשתיים". קרלוס חיכה לתגובה ארוכה שלא באה. "הלו? קוג'ירו?".
"היית חייב להזכיר את זה?" קוג'ירו שאל.
"את קרב המאה? זה פשוט הדבר הראשון שקפץ לי לראש".
"טוב, דבר איתי כשיהיה לך משהו חדש לדווח. רות סוף".
קרב המאה. איך הוא מסוגל להזכיר את זה בכזאת אגביות? תהה קוג'ירו, עד היום ההאירוע הזה ממשיך לרדוף אותו בסיוטים הכי גרועים שלו...
&nbsp

פרק ג': קרב המאה

"בוקר טוב ושלום לכם אסירים נכבדים!" קראה נערה חייכנית שהוצגה על מסך ענק, "ברוך הבא לקרב המאה!". דבריה תורגמו בזמן אמת לאנגלית, "אני מקווה שישנתם טוב, כי אנחנו תיכף מתחילים. החוקים פשוטים- להרוג את כל מי שנמצא יחד אתכם במבוך עד שרק אחד מכם ישרוד! יש לכם מגבלת זמן של תשעים דקות, אם יישאר יותר מאחד בסוף הצמידים שיש לכם על הידיים יחשמלו למוות את כל מי שנשאר. כולכם קיבלתם חרבות קאטאנה בתור נשק, אם אף פעם לא יצא לכם להשתמש בחרב- טוב, אז זה הזמן ללמוד! אז בואו נתחיל ובהצלחה לכולם, ביי ביי!" היא נופפה לשלום לפני שדמותה על המסך התחלפה בשעון ספירה לאחור שמנה תשעים דקות בדיוק ולידו מונה עם הכותרת "מספר החיים שנותרו" באנגלית שערכו היה מאה.
מאה הכלובים שהיו מפוזרים ברחבי אולם ענקי עם קירות מבוך ומכשולים בגבהים וגדלים שונים נפתחו כולם באותו הזמן, והאסירים שהתאוששו והתעוררו מזריקות ההרדמה קמו על רגליהם, לקחו את החרבות שהונחו על רצפת הכלוב לידם ויצאו למבוך להילחם על חייהם.
קבוצה של אנשים בחלוקי מעבדה לבנים צפתה על גבי מסכים בחדר הבקרה בקרבות שהתנהלו בתוך המבוך.
"מה אתה אומר קוג'ירו?" שאל אחד מהם את השני, "מי לדעתך ינצח?".
"קשה לי מאוד לדעת, אני לא מבין בלחימה" קוג'ירו ענה בעודו נאבק לשמור על פנים חתומות למרות כל הדם והאיברים הקטועים שהוא ראה במסכים.
"אני הייתי מהמר על מספר עשרים ושלוש, קירה טושיהיבו".
"הבוגד?".
"כן. רואים עליו שהוא הכי מיומן בחרב בכל המבוך, ואין סיכוי שיפני כמוהו יפסיד לאסירים הזרים בקרב חרבות".
"צודק" ענה קוג'ירו למרות שהוא חשב שזאת הייתה הצהרה שחצנית ומטומטמת, "אבל אתה באמת רוצה שדווקא טושיהיבו ינצח? אחרי בגידה כל כך גדולה במולדת-".
"אנחנו לא אלה שמחליטים קוג'ירו. ובוגד או לא, זה לא משנה. אחרי שנגמור איתו הוא יהיה הכי נאמן שיש".
אל תסמוך על זה, אמר קוג'ירו בליבו, כולו מלא תקווה שהתוכנית שלו תצליח.
הקרבות המשיכו, והחלחלה של קוג'ירו רק גדלה. חיתוך בבטן פה, דקירה בעין שם... קוג'ירו ייחל בכל ליבו שזה ייגמר כבר. ככל שמספר השבויים ירד קירה צבר עוד ועוד הריגות מבלי להראות סימני עייפות משמעותיים. קוג'ירו התרשם שטושיהיבו אכן עמד לנצח וקיווה שהוא יוכל לתקשר איתו כמו שצריך למרות הטבע האכזרי שהוא הפגין במבוך.
"טוב" אמר ראש צוות המחקר כשהוא ראה שנותרו רק עשר דקות בשעון, "הגיע הזמן לשלב הסופי" הוא לחץ על כפתור שגרם לקירות המבוך לרדת לתוך הרצפה ולהיסגר בתוכה, משאיר רק מרחב גדול ופתוח.
"מי נשאר חוץ מטושיהיבו?" שאל ראש הצוות.
"מספר ארבעים וארבע" ענה אחראי המחשבים שצפה בסטטיסטיקות של האסירים.
"ארבעים וארבע? פלא שהוא הצליח לשרוד דקה מספר חסר מזל שכזה. מה רשום עליו?".
"מרגל סובייטי בשם קרלוס".
"מרגל סובייטי? באמת? אבל הוא לא נראה סלבי" דמותו של קרלוס שהוצגה על המסך הייתה בכלל בעלת עור כהה ושיער שחור.
"כמה הריגות יש לו בהשוואה לטושיהיבו?".
"בוא נראה" אחראי המחשבים בדק, "לטושיהיבו יש חמש עשרה ולקרלוס יש... שלוש?!".
רגע ארוך של דומיה שרר בחדר הבקרה. רק שלוש הריגות? אותה המחשבה עברה על כולם, איך לעזאזל הוא הצליח להגיע לקרב הסופי עם מספר הריגות נמוך כל כך? הם תהו.
אחד מהם פרץ בצחוק. "אין לקרלוס הזה סיכוי! טושיהיבו יחתוך אותו לשתיים על המקום".
"תראו הנה זה מתחיל!" איש צוות הצביע על המסך.
קרלוס התייצב מול טושיהיבו. הם עמדו בשקט במרחק כמה מטרים אחד מהשני עם חרבות מורמות והביטו זה בזה במבט דרוך, כמו של חיה המתכוננת לזינוק על טרף. קירה היה כולו מוכתם בדם, אך אפילו טיפה מהדם הזה לא הייתה שלו. קרלוס לעומת זאת היה נקי כמעט לגמרי מדם, אך הוא נשם בכבדות והיה לו רעד קל שהתחיל בכתפיים ונגמר בחוד של חרבו.
"זה ייגמר בדקה אחת" הימר צופה אחד.
"מכה אחת" אמר צופה שני.
"חסל אותו כבר טושיהיבו!" צעק צופה שלישי.
קרלוס הנמיך את חרבו ועבר להחזיק אותה לצד גופו, הצד החד של הלהב מצביע כלפי מעלה וקצה החוד כמעט נוגע ברצפה. טושיהיבו נשאר קר ומרוכז מבלי לשנות עמידה. קרלוס חרק שיניים וההתחיל להסתער קדימה עם החרב- ובאמצע הריצה הוא עצר והשליך אותה על טושיהיבו שמיד קפץ הצידה והדף את הנשק שהושלך לכיוונו עם חרבו שלו. קרלוס ניצל את הזמן הזה בשביל להוריד את הנדן המתכתי שהיה קשור לגבו ולהתקרב להכות איתו את טושיהיבו אך גם המכה הזו נהדפה ברגע האחרון. לשבריר שנייה קרלוס וטושיהיבו עמדו עם פנים במרחק כמעט צמוד, החרב של טושיהיבו חוסמת את הנדן של קרלוס ומוכנה לחתוך את קרלוס בתנועה הבאה. בשבריר השנייה הבא לעומת זאת, קרלוס ניצל את הטווח הקצר בשביל לנגוח לטושיהיבו בפרצוף.
עיניהם המלוכסנות של הצופים התרחבו למראה המתרחש מולם.
הנדן של קרלוס השתחרר מהחסימה של החרב, וקרלוס השתמש בו מיד בשביל לתת לטושיהיבו עוד מכה בפנים. טושיהיבו שמט את חרבו ונפל עם גבו לרצפה, וקרלוס מיהר להתיישב לו על החזה ולהמשיך להכות אותו עם הנדן בפנים בלי הפסקה, מכה אחר מכה. לבסוף אחרי שנגמר לקרלוס כל האוויר הוא עצר להתנשף וראה שהפנים של טושיהיבו רוסקו לגמרי וכוסו בדם. הוא קם והביט בשעון וראה שהספירה לאחור קפאה ושמספר האסירים שנותרו בחיים ירד לאחד.
"ניצחתי!" קרלוס צעק ביפנית לא מושלמת אך מובנת, "ניצחתי במשחק החולני שלכם, אז בואו תגמרו איתי כבר!".
"כרצונך" אמר ראש הצוות לאחר רגע של התעשתות ולחץ על הכפתור הכתום בשלט שלו.
הצמיד של קרלוס העביר זרם חשמלי חזק בכל גופו. הוא צרח מכאבים במשך דקה ארוכה עד שהוא התמוטט.
"השלב ראשון הושלם" הכריז ראש הצוות, "קחו אותו לניתוח" הוא פקד וכולם ניגשו מיד לשלב הבא בניסוי.
קוג'ירו כבר לא היה בטוח מה מפחיד אותו יותר- האכזריות וההנאה שהפגינו שותפיו לצוות מהצפייה במחוזה המבעית הזה או האלימות הפראית אותה הפגין קרלוס, האסיר שבידיו מופקדת כעת התקווה האחרונה שלו.
&nbsp

agamkedem

New member
הלוואי שיכולתי לתת ביקורת ארוכה יותר

אבל הלימודים זללו ברעבתנות כל פיסת זמן פנוי שהייתה לי. זמן, הו זמן! למה אני לא מקבל כסף, יחידות בגרות וקרדיט אקדמי על תגובות בתפוז?
To make long story short, יש התקדמות מאוד מאוד גדולה. העריכה של הפרק הראשון ברורה מאוד וגם טובה מאוד, לדעתי. בהמשך נראה שקצת איבדת כיוון בעריכה, והייתי ממליץ לך לערוך את ההמשך שוב, ולנסות ליישם את ההערות שקיבלת גם עליו.
אני חושב שכדאי שתהרהר קצת באופי של הדמויות שלך. יש להן היסטוריה, יש להן מניעים, אבל אני חושב שהעומק שלהן קצת נשאר חבוי. הצורה שבה קרלוס מדבר, הצורה שבה קוג'ירו חושב. תנסה לצקת את המהות שלהן גם לתוך הכתיבה עצמה.
כמו כן, אני חושב שאתה לפעמים מתאר יותר מדי. הקורא יכול לקרוא בין השורות. אני אישית נרתע מאוד מהאכלה בכפית, ואני מניח שרוב הקוראים יסכימו איתי.
תמשיך ככה ועוד נתראה במסיבת ההשקה של ספר הביכורים שלך

snoofcin

New member
היי!

אין לי זמן לתת ביקורת ענקית, אבל בגדול נראה שאתה משתפר (אני עוד זוכר אותך מפעם-פעם). אין ספק שהשתפרת בענק בבניית עולם, בניסוחים, בבניית סיפור.
אבל יש משהו שלדעתי תוקע אותך - הדיאלוגים. זאת החולשה הכי גדולה שלך ועד שלא תפתור את זה הסיפורים שלך יהיו מאד בעייתיים. הדיאלוגים שלך פשוט לא נשמעים טוב. אני יודע שאתה רוצה לעבוד על הסיפור הזה, אבל אני ממליץ לך בחום לעבוד רק על דיאלוגים (כמו מכת אגרוף שמתאמנים עליה שוב ושוב) עד שתגיע לרמה סבירה. יש המון תרגילים שאתה יכול לעשות כדי להשתפר.

מה אתה חושב?

תודה!

אפשר בבקשה הערות יותר מפורטות בנוגע לדיאלוגים בשביל שאני אבין איך לשפר אותם?

snoofcin

New member
כן

אני יכול לתת לך הערות, אבל אני חושש שאז אתה פשוט תיקח את המשפטים בסיפור ותשנה אותם. אני חושב שאתה צריך תרגילים יותר ממוקדים.
בכל אופן, בוא נתחיל מהבעיה הראשונה של הדיאלוגים שלך. יש לך המון משפטים שהיה אפשר להוריד. ניקח חלק דיאלוג לדוגמה:

האיש שתק והביט בו בעיניים רושפות, תשומת ליבו ממוקדת באקדח הלייזר שהיה מחובר למותנו של קרלוס.
"לא מאמין לי? בסדר גמור" קרלוס הסיר את האקדח וזרק אותו הצידה. "אז עכשיו ששנינו לא חמושים אתה מוכן להסביר לי מה הולך פה בשביל שאני אוכל לעזור?".

"אם הייתי רוצה להרוג אותך היית כבר מת מזמן. אני לא אויב". - אם תחשוב על זה, המשפט השני נובע מהראשון, ולכן אם תוריד אותו, הדיאלוג יהפוך ליותר טוב: "אם הייתי רוצה להרוג אותך היית כבר מת מזמן."
כל משפט שהקורא יכול להבין לבד - תוריד. זה יהפוך את הדיאלוג שלך ליותר מתוחכם, וכנראה שגם ליותר אמין. כי אנשים לא מסבירים כל דבר בחיים. אתה חייב לזכור את זה.
"לא מאמין לי? בסדר גמור" קרלוס הסיר את האקדח וזרק אותו הצידה. "אז עכשיו ששנינו לא חמושים אתה מוכן להסביר לי מה הולך פה בשביל שאני אוכל לעזור?". - שים לב כמה דברים מיותרים יש פה. קרלוס זורק את האקדח. ברור למה הוא עושה את זה - הוא רוצה לבנות אמון בינו לבין הבחור השני, כי הוא לא מאמין לו. לכן החלק הראשון מיותר, וגם המשפט - "אז עכשיו ששנינו לא חמושים" מיותר, כי ברור שעכשיו שניהם לא חמושים.
אחרי העריכה הדיאלוג ייראה ככה -

"אם הייתי רוצה להרוג אותך היית כבר מת מזמן."
האיש שתק והביט בו בעיניים רושפות, תשומת ליבו ממוקדת באקדח הלייזר שהיה מחובר למותנו של קרלוס. קרלוס הסיר את האקדח וזרק אותו הצידה. "עכשיו אתה מוכן להסביר לי מה הולך פה בשביל אני אוכל לעזור?".

כלומר הרבה פעמים יש פעולות שהדמות עושה, שיכולות להחליף את הדברים שהיא אומרת. לדעתי ברוב הפעמים עדיף להשתמש בפעולה ולא בדיאלוג (הראה אל תספר וכו').

עכשיו אני אתן לך עוד משפטים ואתה תנסה לערוך אותם לפי הכללים למעלה.

- "פיסמייקר?", הוא לקח צעד אחורה, "לא שמעתי עליכם אף פעם".
- "אתה לא בעמדה לאיים עליי" קרלוס השיב לו, "ראית כבר מה קרה בפעם הקודמת שניסית את זה".
- "קשה לי מאוד לדעת, אני לא מבין בלחימה"
- אחד מהם פרץ בצחוק. "אין לקרלוס הזה סיכוי! טושיהיבו יחתוך אותו לשתיים על המקום".
- "תראו הנה זה מתחיל!" איש צוות הצביע על המסך.

מזכיר את הכללים:
1. להוריד משפטים שאפשר להבין לבד.
2. עדיף להחליף פעולה בדיאלוג.
(בעצם הכלל השני נובע מהראשון).

יש לך עוד המון בעיות בדיאלוגים, ולדעתי אתה חייב להתמקד בתרגילי דיאלוגים בלבד, בלי קשר לסיפור הזה. אבל נתחיל מזה.

בהצלחה!!

ok

הנה ניסיונות לתקן את המשפטים שציינת:
1. "סייבורג?" ההבעה העוינת שלו התמוטטה בבת אחת, "חשבתי שכולם משתמשים היום רק ברובוטים בשליטה מרחוק..." הוא סרק שוב במבט לא משוכנע את חזותו הרובוטית של קרלוס, "מי אתה ומי שלח אותך?".
"אני סוכן של פיסמייקר" השיב קרלוס, "אנחנו ארגון חשאי של סוכנים ולוחמי אנטי-טרור שפועל למען שלום עולמי".
"ולאיזה מדינה בדיוק אתם שייכים?" הוא ניסה לגנוב חצי צעד הצידה מבלי שקרלוס ישים לב.
&nbsp
2.הוא ניגש מיד לרובה, לקח אותו וכיוון אותו שוב על קרלוס. "אל תזוז ותרים ידיים למעלה".
"זה לא הולך לעבוד" השיב קרלוס.
"אל תתחכם. תביא לי את האקדח שלך" הוא הצביע עם הכוונת על אקדח הלייזר של קרלוס.
&nbsp
3. "לא יודע, אני לא מבין בזה"
&nbsp
4. "אין לקרלוס הזה סיכוי!" צחק איש צוות אחד.
5. לא מצליח לחשוב על נוסח אחר למשפט החמישי

snoofcin

New member
אוקיי

בוא נלך משפט משפט:
1. משפט מקורי:
"פיסמייקר?", הוא לקח צעד אחורה, "לא שמעתי עליכם אף פעם".
התיקון שלך: הורדת את המשפט.
זה סבבה, אבל התכוונתי שתערוך רק את המשפט הנתון. לא משנה, בוא נמשיך -

2. משפט מקורי:
- "אתה לא בעמדה לאיים עליי" קרלוס השיב לו, "ראית כבר מה קרה בפעם הקודמת שניסית את זה".
אחרי תיקון שלך:
"זה לא הולך לעבוד" השיב קרלוס.
יפה. בעצם הורדת את החלק הראשון, כי הוא מיותר (ברור שהוא לא בעמדה לאיים עליו. זה ברור ממה שהיה קודם בסיפור, וגם מהחלק השני), ושינית את החלק השני. אחלה.

3. משפט מקורי - "קשה לי מאוד לדעת, אני לא מבין בלחימה"
התיקון שלך - "לא יודע, אני לא מבין בזה"
לא מה שהתכוונתי. הפכת את "קשה לי מאד לדעת" ל - "לא יודע" ואת "אני לא מבין בלחימה" ל - "אני לא מבין בזה". זה בהחלט יותר טוב - ניסוחים יותר אמינים ופחות מסורבלים, אבל החמצת את העיקר, כי אם תחשוב על זה שוב, תראה שאפשר להוריד את "אני לא יודע". אם הוא אומר שהוא לא מבין בזה, זה ברור שהוא לא יודע. ולכן העריכה הסופית תהיה - "אני לא מבין בזה". הבנת? אני מדגיש שוב - כל משפט שאתה כותב בדיאלוג שאל את עצמך - מה יקרה אם אוריד אותו? האם עדיין תתקבל אותה משמעות? האם עדיין מבינים? ובמקרה הזה התשובה היא כן.
4. - משפט מקורי - אחד מהם פרץ בצחוק. "אין לקרלוס הזה סיכוי! טושיהיבו יחתוך אותו לשתיים על המקום".
התיקון שלך -
"אין לקרלוס הזה סיכוי!" צחק איש צוות אחד.
הבנת שצריך להוריד אחד מהמשפטים כי הם בעצם סוג של חזרה, אבל הורדת את המשפט היותר מוצלח לדעתי.
אני הייתי כותב - "טושיהיבו יחתוך אותו לשניים!" צחק איש צוות אחד. (ומכאן נובע שאין לו סיכוי).

5. - "תראו הנה זה מתחיל!" איש צוות הצביע על המסך.
אם איש הצוות מצביע על המסך, ברור שהכוונה שלו היא לומר "תראו", ולכן ה"תראו" מיותר. מה שאמרתי קודם - פעולה מחליפה דיאלוג. הבנת?

זה עוזר לך? חושב שתצליח ליישם את זה בהמשך? רוצה עוד תרגיל?

snoofcin

New member
מגניב

אז תכתוב אחד מהדיאלוגים הבאים:
1. אמא מגלה שהבן שלה הבריז מבית הספר. היא מתעמתת איתו על זה, והריב הולך ומחריף.
2. שני אחים רבים על בחורה. (תמציא בני כמה הם, מי הבחורה, איפה הם, רקע וכו')

אל תשלב פנטזיה או מד"ב. העולם צריך להיות העולם שלנו. הם צריכים לדבר כמו שמדברים היום. שים לב למה שדיברנו עליו למעלה - לא לחזור על דברים, פעולות מחליפות מילים, למחוק משפטים שאפשר להבין לבד.

מתאים?

יותר טוב!

ההתחלה באמת הייתה טובה. באמת שיפרת כל הערה חוץ מהדיאלוגים (כמו שסנופקין העיר). ברגע שהגעתי אל הדיאלוגים, הפסקתי לקרוא. זה עדיין נשמע לקוח מסרט פעולה אמריקאי ולא מהסוג הטוב.
אני חייבת לציין שהדיאלוג הראשון ביותר הוא דווקא טוב:

"הגעת בשלום קרלוס?" הקול במכשיר הקשר שאל באנגלית משובשת מעט.
"כן, עובדה שאני מסוגל לענות לך" השיב לו קרלוס.
"אממ, טוב לשמוע... יש לך כבר משהו לדווח?"
"המקום נראה הרוס ונטוש לגמרי, אבל לא נראה לי שהם עזבו לפני כל כך הרבה זמן. הגופות שנשארו טריות מדי, בקושי יש רימות". קרלוס המתין דקה לתגובה שלא באה. "למה אתה שותק?".
"הייתה כנראה הפרעה במכשיר הקשר. שאלתי מה אתה חושב שקרה לפי הראיות שבשטח?."
זה נשמע אמיתי, אנושי והכי חשוב - מקורי! זה משהו שאתה המצאת לבד ולא משהו ששמעת באיזה סרט. בניגוד ל:

כאילו... ברצינות? אתה יכול לדמיין מישהו מהחיים האמיתיים שהיה אומר "לא רוצה לדבר איתך, תהרוג אותי כבר וזהו"? רק בסרטים (גרועים) אומרים דברים כאלה, כי בסרטים לאנשים לא אכפת למות! במציאות כן חשוב לאנשים לחיות, אז אין מישהו שיבוא ויגיד "תהרוג אותי וזהו". ובלי קשר, בספרים אנשים לא אומרים את מה שהם רוצים להגיד, הם אומרים את זה במרומז וככל שזה יותר מרומז, כך הקורא מתענג על הדיאלוג יותר. בקיצור, אם הדמות שלך רוצה להגיד שהיא רוצה שיהרגו אותה, אל תכתוב "תהרוג אותי", תכתוב משהו אחר. (לא יודעת מה, אתה תחליט)

Zoomf

New member

באמת אתה עשית שיפור משמעותי מהגרסה הראשונה שקראתי. התיאורים הרבה יותר זורמים, וההתרחשות מרגישה פחות מאולצת. אני לא הולך להוסיף כאן עוד ביקורת, כיוון שכבר אמרו לך את כל מה שהיה לי להגיד, אבל אני כן הולך לתת לך עצה שאני חושב לנכונה: תמשיך הלאה.
לא, זה לא בגלל שהפרק עכשיו מושלם ואתה הכותב הכי טוב שהיה אי פעם - אלא בגלל שכל כך שקדת ועבדת עליו בתקופה האחרונה. לדעתי כדאי לקחת הפסקה מהחלק הזה ולהמשיך הלאה, עוד פרק - שבו תיישם את מה שלמדת עד עכשיו - ואז להתחיל לקבל ביקורות עליו. למה זה טוב? קודם כל כי יהיה לנו יותר קל למצוא פגמים חדשים בכתיבה שלך, כי ברור שהפרק הזה לא ממצא את יכולות הכתיבה שלך ושלא ראינו ממנה הכל, ושנית, כי ככה נוצר שיפור יותר טוב בתהליך הכתיבה - אתה לומד, משכתב, עורך, ומיישם בפרק הבא. מהר מאוד אתה תראה שיפור ואז תוכל לערוך ולשכתב פרקים קודמים לאותה רמה - אחרי שתצבור ניסיון נוסף בפרקים האחרים.
זו, לפחות, דעתי.

למעלה