הסייבורג האחרון חופשי לקטילה!

הסייבורג האחרון חופשי לקטילה!

מנסה ליישם את העצות מהתרגילים פה, מקווה שיצא יותר טוב. תרגישו חופשי לקטול לי את הצורה!

פרק א': עיר המתים

רעש הלהבים חתך את השקט של שמי הלילה. היכנשהו בפינה נידחת של העולם, מסוק נחת. קרלוס ירד מהמסוק והביט דרך פס הראייה שלו לעבר העיר הסמוכה, לוחץ באצבעותיו המתכתיות על חיישנים בצד ראשו תוך כדי וסורק אותה כמו משקפת בגדלים ומצבים שונים. הוא ראה שאפילו בניין אחד לא נשאר שלם, והסורק הציג לו במספר צבעים שאריות קרינה ושורות של נתונים אשר ריצדו בשולי שדה הראייה שלו. הוא לא הבחין בסימני חיים או בנוכחות של רובוטים במקום. לפחות זה בטוח שהשטח נקי, הוא חשב.
קרלוס סימן לטייס לחזור ונכנס לעיר ההרוסה בהליכה שקטה. הוא עבר בין בניינים עם קירות מחוררים מיריות של רובי לייזר, חלקי מבנים שהתמוטטו ונשברו, כבישים מלאים בבורות והריסות שכבר לא היה ברור אפילו מה הן היו לפני כן. פרט לקול איוושות רוח והצליל העמום של צעדיו של קרלוס עצמו שררה בעיר דממה שהוא לא אהב בכלל, מהניסיון שלו שקט שכזה אף פעם לא היה סימן טוב.
תוך כדי ההליכה הוא נתקל בגופות שהיו רבות מדי מכדי לספור אותן, אך לא הייתה אפילו גופה אחת שאחזה בנשק כלשהו. היו זמנים שמראות כאלה היו גורמים לו להיזכר ביום שבו הרגו את כל תושבי העיירה שלו- באיך שהעמידו את כל התושבים כולל אותו ליד בור עמוק והתחילו לירות בהם. עד היום קרלוס לא הצליח להבין איך אבא שלו הספיק לחבק אותו ולספוג את הירי במקומו. איך קרלוס הצליח לאחר מכן להתגבר על השוק ולטפס החוצה מתוך בור הגופות, ועוד עם מספיק שכל לחכות עד שהשטח יהיה נקי ואחרי זה להחזיק מעמד ולשרוד את כל מה שהיה עתיד לבוא אחר כך? את זה הוא לעולם לא יבין... אבל אחרי כל המוות, ההרס והאובדן אותן חווה שוב ושוב בשנותיו הרבות בשדה הקרב הדברים האלה הפסיקו לרגש אותו כבר ממזמן. כעת הוא אפילו לא היה מסוגל פיזית לחוש את הריח ולהיגעל ממנו. מה שכן עניין אותו עכשיו הייתה רק המשימה שלפניו.
הוא חיפש עקבות ורמזים נוספים שיוכלו לעזור לו להבין מאיפה התוקפים באו ולאן הם פנו עד שהוא שמע את הזמזום של מכשיר הקשר בתוך הקסדה שלו. "כן קוג'ירו?" הוא ענה בלחיצה על חיישן בצד ראשו.
"הגעת בשלום קרלוס?" שאל קוג'ירו באנגלית משובשת מעט.
"כן, עובדה שאני מסוגל לענות לך" השיב לו קרלוס.
"אממ, טוב לשמוע... יש לך כבר משהו לדווח?".
"המקום נראה הרוס ונטוש לגמרי, אבל לא נראה לי שהם עזבו לפני כל כך הרבה זמן. הגופות שנשארו טריות מדי, בקושי יש רימות". קרלוס המתין דקה ארוכה לתגובה שלא באה. "למה אתה שותק?".
"הייתה כנראה הפרעה במכשיר הקשר. שאלתי מה אתה חושב שקרה לפי הראיות שבשטח?".
"טוב, העיר לא נהרסה בלי קרב זה בטוח. אבל הכל נראה מבולגן ומעורבב כאילו הם תקפו בלי שום מטרה מוגדרת-".
לפני שהוא הספיק לסיים את דבריו האינטואיציה של קרלוס צלצלה כמו פעמון אזעקה, והוא מיד הסתובב על המקום והתחמק ממטח ירי שפגע קרוב לכפות רגליו.
קרלוס הביט בכיוון ממנו בא הירי וראה איש בשר ודם אוחז ברובה ומכוון עליו ממרחק של כמה מטרים. קרלוס הצליב את זרועותיו בצורת איקס מול חזהו עם כפות ידיים פתוחות והרכין את ראשו בקידה קטנה, הסימן העולמי לכוונות שלום- אך קפץ הצידה חלקיק שנייה לפני שהאיש ירה לעברו שוב. חתיכת קבלת פנים, חשב קרלוס.
האיש עמד לירות פעם נוספת, אך קרלוס הספיק להעיף עם כף הרגל שלו חול לתוך עיניו. האיש עצם עיניים והרחיק את ראשו, אבל לפני שהוא הספיק לפקוח אותן בחזרה ידו האחת הייתה נעולה בתוך כף ידו המתכתית של קרלוס אשר לחצה על שרירי זרועו בחוזקה, גורמת לו להתקפל מכאב ולשמוט את הרובה. הוא ניסה אינסטינקטיבית להרים שוב את הרובה בידו הפנויה, אך קרלוס דרך על הרובה ברגלו והעיף אותו אחורה אל מעבר להישג ידו.
קרלוס הביט בפניו של האיש וראה שהוא מתאמץ להתאפק ולא לצרוח מכאבים. קרלוס שחרר את האחיזה ונתן לאיש ליפול על הקרקע. הכאבתי לו יותר מדי, הבין קרלוס בעודו צופה באיש שוכב מקופל וממשש את זרועו הכואבת, מחכה שהוא יתאושש. עושה רושם שלמרות כל השנים שחלפו, הוא עדיין לא השיג שליטה מוחלטת על העוצמה של זרועותיו הרובוטיות...
"אתה מדבר אנגלית?" שאל קרלוס כשהוא ראה שהכאבים של האיש עברו. האיש הביט בו בעיניים פעורות. הוא לא שמע אנגלית בחיים? תהה קרלוס והפעיל בלחיצה על צד ראשו מכשיר תרגום בזמן אמת וכיוון אותו לערבית מדוברת. "מבין אותי עכשיו?".
האיש פער את פיו לרגע, ואז התהפך על הבטן וקם לברוח בריצה. קרלוס תפס אותו בקרסול, משתדל לא להפעיל כח. האיש התהפך בחזרה על הגב והתחיל לבעוט ברגלו החופשית בחזהו המשוריין של קרלוס, צועק וצורח בצורה שבלבלה את מכשיר התרגום. קרלוס אחז בו בעדינות וספג את הבעיטות בסבלנות עד שהוא הפסיק לבד, מתנשף כולו.
"זהו, נרגעת?" שאל קרלוס. האיש רק החזיר לו במבט נואש וחסר אונים. "לא באתי לפה בשביל להרוג אותך" קרלוס שחרר אותו ולקח צעד אחורה, "באתי לעזור". האיש קם על רגליו והמשיך להביט בקרלוס באותו המבט המפוחד מבלי לומר דבר.
"ספר לי בבקשה מה קרה כאן" ביקש קרלוס אך האיש המשיך לשתוק. "בסדר גמור" קרלוס הסיר את אקדח הלייזר שהיה צמוד בחיבור אלקטרומגנטי למותן שלו, דבר שגרם לאיש להירתע- אך בניגוד למה שהאיש כנראה חשב שהולך לקרות קרלוס זרק את האקדח הצידה. "עכשיו אתה מוכן לשתף פעולה?".
"לא יודע מה אתה רוצה" הוא סוף סוף ענה במילים, "אבל אם אתה חושב שאתה יכול לעבוד עליי אדון גיימר, אז אתה טועה בגדול".
"השם זה קרלוס. ואני בכלל סייבורג".
&nbsp

ויימס

New member
הקטע הזה יותר טוב.

אני כזה:

בסדר, נכנעתי

שתיים בלילה ואני לא רוצה ללמוד בשתיים בלילה. מצד שני, אני לא יכולה ללכת לישון בלי לסיים לעבור על הנושאים שהבטחתי לעצמי להספיק לעבור עליהם, אחרת אני אצטרך לגהץ את האוזניים שלי מחר. אז במקום זה אני מבקרת את הפרק הראשון של הסיפור שלך. הו, ההגיון.
קודם כל: אקדים ואומר שזו פתיחה נפלאה לספר. באמת. להתחיל באקשן גורם לי לרצות להמשיך לקרוא. יש משהו קצת קלישאתי בכל התמונה של עיר הרוסה וחייל מצוייד בטכנולוגיה עתידנית וכו', אבל זה קלישאתי בקטע טוב. ואתה כותב את זה כך שממש אפשר לדמיין את זה כמו סרט - דבר נדיר ונהדר.
ועכשיו, אכסח לך את הצורה:
1. פסיקים! מכיר את החבר'ה האלה?
א. פסיק בסוף ציטוט. לדוגמא: "לא יודע מה אתה רוצה" הוא סוף סוף ענה במילים, צריך להיות: "לא יודע מה אתה רוצה", הוא סוף סוף ענה במילים.
ב. פסיק כשאתה מכניס שם של מישהו באמצע משפט. *פתח פלשבק לכיתה י'* קוראים לזה תמורה, או משהו, בלשון, נכון? *סגור פלשבק*. הנה, ככה: "הגעת בשלום, קרלוס?" ולא: "הגעת בשלום קרלוס?"
2. אם כבר תוהים אם קרלוס הגיע בשלום וזה. למה הם כל הזמן מזכירים את השמות אחד של השני? "כן קוג'ירו?" "הגעת בשלום קרלוס?" "למה אני כל הזמן חוזר על השם שלך, קוג'ירו?" "לא יודע, קרלוס, אבל נראה לי שזה קצת מתחיל לעצבן את הקוראים, אולי נפסיק?"
3. הצקות:
"לא הייתה אפילו גופה אחת שאחזה בנשק כלשהו" אבל "העיר לא נהרסה בלי קרב זה בטוח"? הכיצד? זה היה אמור להיות "שלא אחזה בנשק", ששכחת, כן? (גם לפני "זה בטוח" חסר פסיק).
"כעת הוא אפילו לא היה מסוגל פיזית לחוש את הריח ולהיגעל ממנו" - ברור שהוא לא היה מסוגל לחוש את הריח פיזית. איך עוד חשים ריח, תלפטית?
"איש בשר ודם" - אני יודעת שאתה מתכוון "לא סייבורג או רובוט", אבל זה ניסוח קצת עקום, כמו להגיד "חתול עם זנב". תנסה, אני לא יודעת, "אדם"? אדם זה לא רובוט ואדם זה לא סייבורג.
"אדון גיימר"? care to explain?
"השם זה קרלוס" - התכוונת "השם הוא קרלוס", נכון? ו"אני בכלל סייבורג" צריך להיות "אני סייבורג". יותר קול ככה. בעיניי.
4. "למה אתה שותק?".
"הייתה כנראה הפרעה במכשיר הקשר. שאלתי מה אתה חושב שקרה לפי הראיות שבשטח?"
טוב, החלק הזה היה, כאילו, מעולה. ממש שרבבת לפה תחושת אמיתיות. אה. אני לא אמורה להחמיא. אני אמורה לכסח. כן. איפה הייתי?
5. דברים לא הגיוניים:
"האיש עמד לירות פעם נוספת, אך קרלוס הספיק להעיף עם כף הרגל שלו חול לתוך עיניו. " - אוקיי, תדמיין את זה. זה פשוט בלתי אפשרי. כדי לעשות את זה קרלוס היה צריך לעמוד אולי מטר מהאיש. אבל הוא לא ראה אותו בכלל, למרות שהוא חייל מיומן והוא הסתכל מסביב כל הזמן - ובכלל איך שתיארת את כל הסיטואציה גרם לי לחשוב על צלף שמתחבא על איזה גג. מה שאומר שהאינטראקציה היחידה בינהם יכולה להיעשות אם קרלוס יזהה מאיפה מגיע הירי, יטפס לשם ויפתיע את הצלף. בעצם זה הדבר הכי טוב שאתה יכול לעשות כשצלף יורה עלייך, כי כאילו, אה, זה מה שתמיד עושים בסרטים?

"האיש הביט בו בעיניים פעורות" - אם הוא הרגע זרק לו חול לעיניים, גם זה לא בדיוק הגיוני.
6. הדבר הכי חשוב ומהותי - קרלוס: זה כאילו יש שני קרלוסים. קרלוס של החלק הראשון, חייל קשוח שעבר המון, מקצועי, מדחיק רגשות וטראומות, וציני משהו. אהבתי את הקרלוס הזה.
ואז יש את הקרלוס השני - קרלוס הפוסי: נחמד ועדין לאדם שיורה עליו. ולא רק שהוא נחמד - הוא עושה דברים מטומטמים ולא-חייליים, כמו לזרוק את האקדח שלו, או להגיד לו את השם האמיתי שלו. אז כן, זה ניצול מעיר שהושמדה בלה-בלה. אבל הוא מתנהג כאילו מדובר בילד בן שלוש. זה לא ילד, זה גבר בוגר שניסה להרוג אותו. וכן, יש אנשים שיהיו נחמדים ועדינים וטיפשיים אליו בסיטואציה כזאת, אבל לא הקרלוס מחצי הפרק הראשון. זה פשוט לא מסתדר לי עם הדמות שלו.
אז מה שאני מציעה זה ככה: בכל החלק הראשון אל תיגע. החל מסצינת הירי - תשנה את איך שהם מגיעים להיות קרובים אחד לשני (או שתעמיד את האיש ליד קרלוס מלכתחילה, או שסביר יותר - תביא את קרלוס אליו). ותעשה את קרלוס קצת יותר קשוח, באמש'ך.
זהו לבינתיים. זה היה די טוב בסך-הכל. אני מתכוונת בהחלט לקרוא את ההמשך, מתישהו.

ועכשיו אני צריך לתקן את השריטות שהשארת בשריון של קרלוס!

חחח תודה על ההערות והעצות. ובנוגע לשאלה שלך למה הוא קורא לו גיימר, הנה התקציר שיופיע בעתיד על הכריכה של הספר:
&nbsp
בעולם מקביל עם טכנולוגיה מפותחת בהרבה משלנו, כל החיילים הם רובוטים שנשלטים על ידי אנשים בשר ודם כמו דמויות במשחק מחשב והמלחמות נהיו נטולות דם ומוות. נשמע טוב, לא? אך כאשר מתחילים לנצל את הטכנולוגיה הזו לרעה, היחיד אשר מסוגל לעמוד מול האסון הקרב ולבלום אותו הוא שריד מהעבר, לוחם אנושי בעל גוף רובוטי למחצה בשם קרלוס- הסייבורג האחרון...

באמת? כתבת תקציר?

חשבתי שההוצאות לאור עושה את זה בשבילך

בכל אופן זה נשמע מעניין להפתיע, אז מגניב לך. תשים לב רק שאתה מביא לכל זה משהו ייחודי שלך. אני מתכוונת, אתה מודע לזה שהרעיון לא הכי מקורי וכנראה הופיע איפשהו פעם, נכון? למי אכפת? אני מניחה שלאפחד. גם הרעיונות של ה"פ ומשחקי הרעב הופיעו איפשהו פעם והם עדיין יצאו בני-זונה. מה שמבדיל בינהם לבין אלפי חיקויים כושלים הוא הייחודיות הקטנה הספציפית שהבדילה אותם מרעיונות דומים אחרים, והביצוע המעולה. אז זהו, רק שים לב שאתה שם דגש על זה.
ותזכיר לי שאני חייבת לך ביקורות על שני הפרקים האחרים בפעם הבאה שאני אצוץ.

אוו, ישר בבטן הרכה והמתולתלת!

(לכל החתולים יש תלתלים בבטן או רק לחתולים שלי?)
פיתוח יצר חקיינות בריא הוא משהו שכל כותב צריך להשקיע בו. זאת אומרת, תראי כמה חקיינים יושבים על מדפי צומת ספרים ועושים שנקלים. אנחנו, לעומת זאת...

אנחנו מקוריים והרווחנו 0 אגורות. אז אולי את צודקת

ועדיף להתחיל לחקות את הטובים ביותר. הממ... עלה בדעתי רעיון על חבורה של לא יוצלחים שהולכים לתפוס שרשראות, כשיש רק שרשרת אחת ששולטת בכולם ומי שמצליח לשים אותה על הצוואר זוכה לכל טוב.

פרק ב': מר פרנויהה

סייבורג?" הוא הרים גבה ופער קלות את פיו, "אתה רציני? מי משתמש היום בלוחמי סייבורג?" הוא סרק שוב במבט לא משוכנע את חזותו הרובוטית של קרלוס, "מי שלח אותך?".
"אני סוכן של פיסמייקר" השיב קרלוס. "אנחנו ארגון אנטי-טרור חשאי".
"לא שמעתי עליכם אף פעם" הוא ניסה לגנוב צעד קטן אחורה מבלי שקרלוס ישים לב, "לאיזה מדינה אתם שייכים?".
"לשום מדינה. אנחנו ארגון פרטי ועצמאי שעושה מה שצריך בלי להתחשב בהחלטות והסכמים בין לאומיים".
"אז אתה רוצה להגיד לי שאתה חלק מארגון של נדחפים ששמים זין על כל העולם ופשוט עושים מה שבא לכם רק כי אתם חושבים שזה הדבר הנכון והטוב?".
"...פחות או יותר כן".
"ואני אמור להאמין לזה?".
"תאמין או לא אבל זאת האמת" קרלוס החליט להפסיק את ההסבר לפני שהאיש יעלה עליו, "ועכשיו אכפת לך להפסיק לבזבז לשנינו את הזמן ולהסביר לי את הסיפור של מלחמת האזרחים הזאת?".
"מלחמת אזרחים?" הוא שמט את פניו, לא מאמין לשמע אוזניו. "אתה רציני?" הוא סגר את פיו בעוצמה והחל לחרוק שיניים ולהגביר את קולו בהדרגה, "אמריקה שולחת את הרובוטים המסריחים שלה לשחוט אותנו ואתם חושבים שזאת מלחמת אזרחים בינינו לבין עצמנו!?" הוא אמר את המילים האחרונות בצעקה.
"זה לא עוזר שאתה צועק" השיב קרלוס, "ועל מה אתה מדבר? למה שארצות ההברית תתקוף? לאף אחד לא אכפת כבר מהמזרח התיכון מאז שעידן הנפט נגמר".
"הו באמת? אז מי כן אחראי לכל זה בדיוק?".
"זה מה שאני מנסה לגלות. תנשום עמוק ותספר לי בבקשה מה קרה כאן".
"מה קרה? אני אגיד לך בדיוק מה קרה! הרובוטים האלה פשוט הגיעו פתאום משום מקום כמו איזו סופת חול, פוצצו כל דבר אפשרי בלי סיבה ושחטו גם אותנו על הדרך".
"ולא היו להם שום סמלים, כתובות, משהו שעוזר לזהות אותם?".
"באמת נראה לך שהספקתי לשים לב למשהו כזה כשהייתי עסוק בלברוח ולשמור על החיים שלי?".
"אתה יכול לפחות להגיד לי מאיפה הם באו ולאן הם פנו?".
"למה שאני אגיד לך?".
"אני רואה שאתה עדיין לא בוטח בי".
"לא נתת לי בינתיים שום הוכחה שאפשר לסמוך עלייך".
"זה יעזור אם אני אחזיר לך את הרובה שלך?" קרלוס שאל.
"אתה עובד עליי".
"לא, הנה" קרלוס זז הצידה ונתן לו גישה נוחה לרובה, "קח אותו".
הוא ניגש לאט ובהיסוס לרובה ולקח אותו.
"עכשיו אתה מוכן לעזור לי?" קרלוס שאל.
"רק בתנאי שתביא לי גם את האקדח שלך".
"אני לא יכול לתת לך אותו, זה הנשק היחידי שיש לי כרגע".
"הו באמת? אז מה זה הדבר הזה על הגב שלך?".
"אתה מתכוון ללהב החשמלי?" קרלוס נתן חצי מבט בחרב שעל גבו שעל הידית שלה היה חקוק NPE, "זה נשק למקרים קיצוניים בלבד". האיש הביט בקרלוס בלי לומר מילה. "אז אתה הולך לעזור לי או לא?" שאל קרלוס לאחר דקה של דומייה, אך לא קיבל תשובה. "בסדר גמור" קרלוס הפנה לו את הגב וניגש לאקדח הלייזר שלו.
"עצור!" האיש מיד הרים את הרובה שלו וכיוון אותו על קרלוס.
"זה לא הולך לעבוד" השיב קרלוס והושיט יד להרים את אקדח הלייזר שלו. האיש התחיל לירות שוב, אך הפעם קרלוס לא ניסה להתחמק אפילו, והקליעים פגעו בשריון של קרלוס מבלי לשרוט אותו אפילו. האיש הפסיק לירות לאחר שבזבז מספר מחסניות והסתכל על קרלוס, מחכה לתגובה הבאה שלו.
קרלוס לקח את האקדח, חיבר אותו בחזרה למותן והתחיל ללכת משם.
"הי!" קרא האיש, "לאן אתה הולך?".
"אין לי עוד זמן לבזבז עלייך" השיב לו קרלוס והלך משם מבלי להביט בו או לחכות לתגובה נוספת.
קרלוס התקשר לקוג'ירו ועדכן אותו במה שקרה לאחר שהשיחה שלהם התנתקה.
"ופשוט השארת אותו שם והלכת?! אבל הוא מכיר את האיזור ויודע מה קרה, דבר כזה יכול להיות חיוני למשימה!".
"נכון, אבל אני לא רואה טעם בלגרור אותו בכח. אם יש לו שכל הוא תיכף יבוא ויצטרף לבד, ואם אין לו שכל אז מי צריך אותו".
"טוב, שיהיה קרלוס. אתה הלוחם המנוסה פה".
"תודה שאתה סומך עליי קוג'ירו".
"אבל אני לא מבין, למה אמרת לו שאתה מפיסמייקר?".
"ניסיתי לשכנע אותו לסמוך עליי" השיב קרלוס, "וזה בסך הכל חצי שקר שלא מזיק לאף אחד".
"רק נקווה שזה לא ידלוף... ואתה אומר שזאת *לא* מלחמת אזרחים?".
"ככה מר פרנויה טוען לפחות".
"טוב... באמת תהיתי כבר מההתחלה איך מישהו באיזור הזה מסוגל אפילו להשיג צבא של רובוטים בגודל כזה, אבל מי מרוויח מהטבח הזה? מה כבר יש להרוויח פה בכלל?".
"לי נראה שזה אימון או איזה ניסוי חולני כמו קרב המאה, אחד מהשתיים". קרלוס חיכה לתגובה ארוכה שלא באה. "הלו? קוג'ירו?".
"היית חייב להזכיר את קרב המאה?" קוג'ירו שאל.
"זה פשוט הדבר הראשון שקפץ לי לראש".
"טוב, דבר איתי כשיהיה לך משהו חדש לדווח. רות סוף". קרב המאה. איך הוא מסוגל להזכיר את זה בכזאת אגביות? תהה קוג'ירו, עד היום האירוע הזה ממשיך לרדוף אותו בסיוטים הכי גרועים שלו...
&nbsp

ויימס

New member
יש עדיין הרבה בעיות, אבל זה יותר טוב.

אני עדיין זוכרת את ה "צודק!" מהפעם הקודמת.

תודה!

ההערות שלך באמת טובות, רק שני דברים קטנים:
1. משום מה כשאני מעתיק מקובץ הוורד שלי לתפוז זה מבלגן הרבה פעמים את סימני הפיסוק בסוף שורות הדיאלוג ובגלל זה יוצא ".? במקום ?". וכו'.
2. הטריגר לכך שהאיש יורה שוב זה בגלל שקרלוס ניגש לאקדח שלו והאיש חושב שקרלוס רוצה לירות בו.

ויימס

New member
זה מה שחשבתי שהתכוונת אליו,

אבל איכשהו זה פשוט לא מסתדר בשלב הזה של הדיאלוג שלהם. הוא כרגע אמר לו "תן לי את האקדח שלך", ואז כשהוא ניגש לאקדח שלו הוא פתאום שוכח שהוא כרגע ביקש את זה. זאת אומרת, כל התרחיש שגורם לכך שהוא מחליט לירות בקרלוס נראה לי יותר מדי עקלקל ומפורך, כמו שהוא עכשיו.

תפוז לא בילגן לך את הסדר של סימני הפיסוק, אני מתכוונת שאתה לא צריך נקודה בכלל אחרי סימן שאלה. סימן שאלה סוגר לך את המשפט וזהו, לא צריך עוד משהו.

פרק ג': קרב המאה

"בוקר טוב ושלום לכם אסירים נכבדים!" קראה נערה חייכנית שהוצגה על מסך ענק, "ברוך הבא לקרב המאה!". דבריה תורגמו בזמן אמת לאנגלית, "אני מקווה שישנתם טוב, כי אנחנו תיכף מתחילים. החוקים פשוטים- להרוג את כל מי שנמצא יחד אתכם במבוך עד שרק אחד מכם ישרוד! יש לכם מגבלת זמן של תשעים דקות, אם יישאר יותר מאחד בסוף הצמידים שיש לכם על הידיים יחשמלו למוות את כל השורדים. כולכם קיבלתם חרבות קאטאנה בתור נשק, אם אף פעם לא יצא לכם להשתמש בחרב- טוב, אז זה הזמן ללמוד! אז בואו נתחיל ובהצלחה לכולם, ביי ביי!" היא נופפה לשלום לפני שדמותה על המסך התחלפה בשעון ספירה לאחור שמנה תשעים דקות בדיוק ולידו מונה עם הכותרת "מספר השורדים" באנגלית שערכו היה מאה.
מאה הכלובים שהיו מפוזרים ברחבי אולם ענקי עם קירות מבוך ומכשולים בגבהים וגדלים שונים נפתחו כולם בבת אחת, והאסירים שהתאוששו והתעוררו מזריקות ההרדמה קמו על רגליהם, לקחו את החרבות שהונחו על רצפת הכלוב לידם ויצאו למבוך להילחם על חייהם.
קבוצה של אנשים בחלוקי מעבדה לבנים צפתה על גבי מסכים בחדר הבקרה בקרבות שהתנהלו בתוך המבוך.
"מה אתה אומר קוג'ירו?" שאל אחד מהם את השני, "מי לדעתך ינצח?".
"אני לא מבין בלחימה" ענה קוג'ירו בעודו נאבק לשמור על פנים חתומות למרות כל הדם והאיברים הקטועים שהוא ראה במסכים.
"אני הייתי מהמר על מספר עשרים ושלוש, קירה טושיהיבו".
"הבוגד?".
"כן. רואים עליו שהוא הכי מיומן בחרב בכל המבוך, ואין סיכוי שיפני כמוהו יפסיד לאסירים הזרים בקרב חרבות".
"צודק" ענה קוג'ירו למרות שהוא חשב שזאת הייתה הצהרה שחצנית ומטומטמת, "אבל אתה באמת רוצה שדווקא טושיהיבו ינצח? אחרי בגידה כל כך גדולה במולדת-".
"אנחנו לא אלה שמחליטים קוג'ירו. ובוגד או לא, זה לא משנה. אחרי שנגמור איתו הוא יהיה הכי נאמן שיש".
אל תסמוך על זה, אמר קוג'ירו בליבו, כולו מלא תקווה שהתוכנית שלו תצליח.
הקרבות המשיכו, והחלחלה של קוג'ירו רק גדלה. חיתוך בבטן פה, דקירה בעין שם... קוג'ירו ייחל בכל ליבו שזה ייגמר כבר. ככל שמספר השבויים ירד קירה טושיהיבו צבר עוד ועוד הריגות מבלי להראות סימני עייפות משמעותיים. קוג'ירו התרשם שטושיהיבו באמת עומד לנצח וקיווה שהוא יוכל לתקשר איתו כמו שצריך למרות הטבע האכזרי שהוא הפגין במבוך.
"טוב" אמר ראש צוות המחקר כשהוא ראה שנותרו רק עשר דקות בשעון, "הגיע הזמן לשלב הסופי" הוא לחץ על כפתור שגרם לקירות המבוך לרדת לתוך הרצפה ולהיסגר בתוכה, משאיר רק מרחב גדול ופתוח.
"מי נשאר חוץ מטושיהיבו?" שאל ראש הצוות.
"מספר ארבעים וארבע" ענה אחראי המחשבים שצפה בסטטיסטיקות של האסירים.
"ארבעים וארבע? פלא שהוא הצליח לשרוד דקה עם מספר חסר מזל שכזה. מה רשום עליו?".
"מרגל סובייטי בשם קרלוס".
"מרגל סובייטי? באמת? אבל הוא לא נראה סלבי" דמותו של קרלוס שהוצגה על המסך הייתה בכלל בעלת עור כהה ושיער שחור.
"כמה הריגות יש לו בהשוואה לטושיהיבו?".
"בוא נראה" אחראי המחשבים בדק, "לטושיהיבו יש חמש עשרה ולקרלוס יש... שלוש?!".
רגע ארוך של דומיה שרר בחדר הבקרה. רק שלוש הריגות? אותה המחשבה עברה על כולם, איך לעזאזל הוא הצליח להגיע לקרב הסופי עם מספר הריגות נמוך כל כך? הם תהו.
"טושיהיבו הולך לחתוך אותו לשניים!" צחק איש צוות אחד.
"זה מתחיל!" איש צוות שני הצביע על המסך.
קרלוס התייצב מול טושיהיבו. הם עמדו בשקט במרחק כמה מטרים אחד מהשני עם חרבות מורמות והביטו זה בזה במבט דרוך, כמו של חיה המתכוננת לזינוק על טרף. טושיהיבו היה כולו מוכתם בדם, אך אפילו טיפה מהדם הזה לא הייתה שלו. קרלוס לעומת זאת היה נקי כמעט לגמרי מדם, אך הוא נשם בכבדות והיה לו רעד קל שהתחיל בכתפיים ונגמר בחוד של חרבו.
"זה ייגמר בדקה אחת" הימר צופה אחד.
"מכה אחת" אמר צופה שני.
"חסל אותו כבר טושיהיבו!" צעק צופה שלישי.
קרלוס הנמיך את חרבו ועבר להחזיק אותה לצד גופו, הצד החד של הלהב מצביע כלפי מעלה וקצה החוד כמעט נוגע ברצפה. טושיהיבו נשאר קר ומרוכז מבלי לשנות עמידה. קרלוס חרק שיניים וההתחיל להסתער קדימה עם החרב- ובאמצע הריצה הוא עצר והשליך אותה על טושיהיבו שמיד קפץ הצידה והדף את הנשק שהושלך לכיוונו עם חרבו שלו. קרלוס ניצל את הזמן הזה בשביל להוריד את הנדן המתכתי שהיה קשור לגבו ולהתקרב להכות איתו את טושיהיבו, אך גם המכה הזו נהדפה ברגע האחרון. לשבריר שנייה קרלוס וטושיהיבו עמדו עם פנים במרחק כמעט צמוד, החרב של טושיהיבו חוסמת את הנדן של קרלוס ומוכנה לחתוך אותו בתנועה הבאה. בשבריר השנייה הבא לעומת זאת, קרלוס ניצל את הטווח הקצר שנוצר בשביל לדפוק לטושיהיבו נגיחה בפרצוף.
עיניהם המלוכסנות של הצופים התרחבו למראה המתרחש מולם.
הנדן של קרלוס השתחרר מהחסימה של החרב, וקרלוס השתמש בו מיד בשביל לתת לטושיהיבו עוד מכה בפנים. טושיהיבו שמט את חרבו ונפל עם הגב על הרצפה, וקרלוס התיישב לו על החזה והתחיל לצעוק ולהכות אותו עם הנדן בפנים בלי הפסקה, מכה אחר מכה.
לבסוף קרלוס הפסיק ולקח כמה נשימות עמוקות, רועד כולו. לאט לאט הוא קם על הרגליים וכעת היה ניתן לראות במסכים שהפרצוף של טושיהיבו היה מרוסק ושותת דם. קרלוס הסתכל מסביב על כל הזירה עד שהוא נעצר והתמקד בנקודה אחת למעלה. לקח לקוג'ירו קצת יותר מרגע לקלוט שהוא מסתכל על המסך עם השעון ומונה השורדים. השעון נעצר על ארבע דקות לסיום ומונה שורדים של אחד. קרלוס ניצח בקרב המאה.
"ניצחתי!" קרלוס צעק ביפנית לא מושלמת אך מובנת, "ניצחתי במשחק שלכם, אז בואו תגמרו איתי כבר!" קול הצעקה שלו הדהד ברחבי הזירה.
"...כרצונך" אמר ראש הצוות שסיים להתעשת רגע ארוך לאחר מכן, ולחץ על הכפתור הכתום בשלט שלו.
הצמיד של קרלוס העביר זרם חשמלי חזק בכל גופו. הוא צרח מכאבים במשך דקה ארוכה עד שהוא התמוטט.
"השלב ראשון הושלם" הכריז ראש הצוות, "קחו אותו לניתוח" הוא פקד וכולם ניגשו מיד לשלב הבא בניסוי.
קוג'ירו כבר לא היה בטוח מי הפחיד אותו יותר- שותפיו לצוות או קרלוס, האסיר שבידיו הייתה מופקדת כעת התקווה האחרונה שלו.
&nbsp

למעלה