פרק ד': פרנק(נשטיין)
קרלוס שוחרר בתוך כלוב הניסוי של המעבדה מתוך תא השינה הדומה לארון מתים שבו היה כבול.
"בוא נראה מה הפיתוחים של קוג'ירו שווים" הכריז ראש הצוות והחל במבחן. חרב נפלה על רצפת הכלוב מגבוה במרחק כמה מטרים מקרלוס, שניגש אליה בהליכה.
"מוזר" העיר ראש הצוות, "הוא זז מצוין אבל התגובה שלו רגועה מדי... יש לך הסבר קוג'ירו?".
"אולי הוא לא מבין את המצב או שהתגובות שלו פשוט עדיין איטיות בגלל מחיקת הזיכרון" ענה קוג'ירו במלוא הרוגע אותו הצליח לגייס, כולו מלא תקווה שכל זה יסתיים בקרוב לטוב ולא לרע.
"בסדר גמור. לעבור לשלב הבא!".
שלושהנ פתחים נפערו ברצפת הכלוב ושלושה רובוטים עלו מתוכם רובוטים דמויי אדם ללא נשק. הם החלו לצעוד לעברו של קרלוס אשר ניגש לראשון וחתך לו את החיבורים בין הרגליים לגוף, מנטרל אותו לגמרי.
הרובוט השני סגר מרחק לפני שקרלוס הספיק להרים את הלהב של חרבו, אך קרלוס נתן לו מכה עם הידית של חרבו ודחף אותו אחורה מעט. לפני שהוא הספיק לחזור לאיזון קרלוסס נצמד אליו, הפיל אותו בגריפת רגל ודקר אותו בצוואר עם החרב שלו, מנתק לו את הראש מהגוף.
הרובוט השלישי תפס בידיו את ידיו של קרלוס, אך קרלוס פשוט לקח צעד אחורה והרים ברך אחת גבוה ופגע בראשו. הוא מיד המשיך ושלח את רגלו המורמת קדימה בבעיטת דחיפה, מעיף אחורה את גופו של הרובוט שכפות ידיו אחזו עדיין חזק את אלו של קרלוס- ניגוד אשר גרם לידי הרובוט להיתלש מהמקום כאשר הוא עף אחורה.
"מדהים" אמר ראש הצוות, "יכולת התנועה שלו לא נפגמה בכלל! כפיים לקו - " רעש גדול של התנפצות זכוכית קטע את דבריו. חברי הצוות הפנו כולם את מבטם לכיוון מקור הרעש וראו שחלון הזכוכית המשוריינת של הכלוב רוסק, וקרלוס יצא דרך הפתח וצעד לעברם. לפני שמישהו הספיק לזוז קרלוס כבר תפס איש צוות והטיח אותו עם הראש בקיר, מנפץ לו את הגולגולת כמו קליפה של ביצה.
חברי הצוות החלו להתפזר ולברוח, וקרלוס תפס אותם וגמר סופית עם כל אחד מהם לחוד בצורה כואבת משלו.
ראש הצוות הצליח להתגבר חלקית על הבהלה ולרוץ לעבר לחצן החירום- אך להפתעתו מצא את עצמו עומד מול קוג'ירו שחסם לו את הדרך.
"זוז!" הוא צעק וניסה לעקוף אותו אך קוג'ירו חסם אותו שוב. "זוז כבר!" הוא צרח.
"לא" אמר קוג'ירו ותפס אותו בבגד, מחזיק אותו בכח.
"מה אתה - " אך בדיוק כשראש הצוות הבין קרלוס תפס אותו מאחור ותלש אותו מהאחיזה של קוג'ירו, מפיל אותו לרצפה. "קוג'ירו, חתיכת...!" הוא לא סיים את המשפט וקרלוס דרך לו על הראש ומעך לו את הגולגולת כמו שמועכים מקק, והדם שלו השפריץ ונזל לכל הכיוונים.
קרלוס הרים את מבטו לעבר קוג'ירו, מביט בו דרך פס הראייה של הקסדה שלו. רק שניהם נותרו חיים בחדר.
"שלום. קרלוס, נכון?" קוג'ירו דיבר אנגלית בטון הכי רגוע שהוא הצליח לגייס.
"אתה זה שדיבר אליי כשהייתי חצי רדום" השיב קרלוס.
"נכון. אני זה שחיבל במחיקת הזיכרון שלך".
"למה אתה עוזר לי?".
"כי אני לא רוצה לקחת חלק בזה יותר. אני בכלל פה רק כי הם איימו לפגוע במשפחה שלי אם אני לא אצטרף".
"ולמה הם טרחו כל כך לצרף אותך?".
קוג'ירו הסב את מבטו לרצפה. "כי אני ד"ר הידקי קוג'ירו, המומחה מספר אחד בעולם לטכנולוגיה ביונית".
"אז אתה אחד מהאחראים לזה?" קרלוס הרים כף יד אחת והצביע עליה בידו השנייה.
"אני רק - ".
"כן או לא?!" קרלוס שאל שוב בקול רם וסגר אגרוף.
"לצערי כן".
קרלוס תפס את קוג'ירו בחולצה והצמיד אותו לקיר. "תגיד לי ד"ר פרנקנשטיין, איך זה מרגיש להביט בעיניים של מלאך המוות שיצרת בעצמך?".
"בבקשה..." התחיל להגיד קוג'ירו, אך קרלוס לא הרפה.
"אפשר להפוך בחזרה את מה שעשיתם לי?".
"לא" קוג'ירו היה על סף דמעות.
"ולמה בדיוק עשיתם את כל זה?".
"הם רצו ליצור את צבא לוחמי הסייבורג האולטימטיביים. אתה אב-טיפוס שנועד למבחן הראשוני".
"ולמה אני? זה קשור לטורניר המפגר הזה שלכם?".
"הם היו צריכים מישהו שכבר יודע להילחם ולזוז טוב- אתה הוכחת שאתה מתאים בטורניר".
"מילים אחרונות?".
"לא, אני מתחנן!" קוג'ירו כבר בכה ללא שליטה, "זה בכלל לא מה שרציתי!".
"אז למה כן ציפית, חתיכת תינוק בכיין שכמוך?".
"כל מה שרציתי זה לעזור לנכים!" הוא צעק, "זה הכל, אני נשבע".
קרלוס עצר והרפה מעט את אחיזתו. "תן לי סיבה אחת טובה להשאיר אותך בחיים" הוא אמר לאחר רגע של שתיקה.
"כי אני צריך אותך ואתה צריך אותי בשביל לברוח מפה" השיב לו קוג'ירו, "יש לי כבר תוכנית".
"אני לא צריך אותך" השיב קרלוס, "אבל אני מעריך את ההצעה" הוא שחרר את קוג'ירו ופנה ללכת.
"רגע!" קרא קוג'ירו וקם על רגליו, "איך אתה מתכוון להסתדר מפה לבד?".
"אתה רק תעכב אותי. אני יכול להימלט מפה בעצמי וליצור קשר עם השותפים שלי, הם כבר ימצאו ויחלצו אותי".
"קרלוס, אתה פה כבר שלושה חודשים. אתה באמת חושב שהם עדיין מחפשים אותך בכלל?".
"אתה משקר" הוא השיב, "אין מצב שהייתי רדום במשך כל כך הרבה זמן".
"זאת האמת. ההוכחה היא בתנועה שלך- אתה זז ונלחם בקלילות אפילו שהגוף שלך השתנה כמעט לגמרי. בלי טכנולוגיית שימור הזיכרון התנועתי והאצת תהליכי השיקום שפיתחתי היה לוקח לך כמה חודשים טובים רק עד שהיית מצליח לעמוד זקוף. אפילו אני מופתע מאיך שאתה מצליח לזוז ככה שוב בזמן כל כך קצר".
קרלוס שתק דקה ארוכה והביט בידיו הרובוטיות, מזיז ובוחן את אצבעותיו. "אז זה מה שניסיתם לבדוק... ואמרת שזה פיתוח שלך?" הוא הביט בקוג'ירו בצורה שהרגישה אחרת במקצת.
"כן" השיב קוג'ירו, "אבל אני נשבע לך שרק רציתי - "
"זה כבר לא משנה. איך אתה מתכנן להימלט מפה בדיוק?".
"מצאתי כבר מישהו עם יכולת לתת לי מקלט, אבל אני צריך להגיע אליו בעצמי - ".
"ובשביל זה אתה צריך אותי" הסיק קרלוס. "בסדר אני אעזור לך בתנאי שנהרוס את המקום הזה לגמרי בדרך".
"בסדר גמור... בוא רק נתכונן. יש פה מחסן של כלי נשק ניסיוניים, נשתמש בהם" הוא פתח את המחסן.
"למה רשום שהחרב הזאת היא נשק מסוכן?" שאל קרלוס והצביע עליה, "כמה נזק חרב כבר מסוגלת לעשות?".
קוג'ירו סיפר לו למה. "...ותאמין לי שזה לא שווה את הסיכון" הוא סיים.
"אני מבין" קרלוס ניגש אל החרב בכל זאת. "ניקח אותה למקרי חירום בלבד. סמוך עליי" הוא השיב למראה המבט החרד של קוג'ירו כשהוא לקח אותה, "יש לי יותר מעשר שנים של ניסיון בשדה הקרב, אני יודע להיות זהיר".
קוג'ירו היה המום. יותר מעשר שנים?! אבל המנתחים העריכו שהוא רק בסביבות אמצע שנות העשרים לחייו...!
"בוא נזוז כבר. רק דבר אחד אחרון- תקרא לי רק בשם הקוד שלי, ברור? אני 'שינובי', אתה תהיה פרנקנשטיין, פרנק בקיצור".
קוג'ירו לא העז אפילו להתווכח עם ההומור המוזר שלו או לשאול מאיפה הוא מכיר את המילה שינובי, מילה שהתאימה לקרלוס יותר מדי לדעתו...