הסיידקיק´ס

הסיידקיק´ס

הם נמצאים בכל מקום, בכל ספר... אנשיםודמויות מדהימות להן מוקדשות רק מספר בודד של שורות... הן הדמויות שהופכות את הספר לקסום הרבה יותר... זבובוני האביב, הבאזליסקס המדברי שאורב לטרף מזדמן ונתקל בתיבה , הילדה שלבושה באדום ואיבדה את הדרך לבית סבתא, האורנים הסופרים, שבט הטרולים שאורב לפילים בקלאץ´,או סתם אזרחים שאוהבים עצים.. מי הסיידקיק האהוב עליכם מכל הספרים של פראצ´ט? (אני אישית הכי אוהב את האזרח המודאג מ"בשורות טובות" , שמקפיד לשלוח לעיתון המקומי מכתבים בכל נושא שבעולם.. על הנוער של היום, על הרגלי התעבורה של האנשים , או על האזרחים שלא מנקים את הגלילים שלהם מהרחוב.. משום מה ברח לי שמו.. אבל זו באמת דמות עם נפח, ונחמד לראות דברים מעיניים שונות לפעמים..) זה הולך להיות דיון מעניין... מאגנה, זבובון אביב , בע"מ

dino_din

New member
לא יודע אם הוא נחשב אבל

השליח מבשורות טובות. למרות הכל הוא עושה את העבודה שלו בכל מקום בעולם ובלי שום התחשבות במה שמסביבו. זה אולי ישמע מוזר קצת אבל ממש התרגשתי כשהוא התאבד כדי למסור את החבילה האחרונה. דינו.

הוא?!

איפה העומק? וחוצמזה הוא לא סיידקיק.. הוא הופיע בקרדיטים שבתחילת הספר: ציטוט: "בכיכובם של מוות : מוות מלחמה : מלחמה זיהום: זיהום רעב : רעב מקהלה שלימה המורכבת מחייזרים ושבט טיבטי ושליח דואר..." הוא דמות ראשית! ובכולופן... תודה שהגבת.. אני גם נורא אהבתי את הבאזיליסק ממעשי קסמים, שקיפח את חייו במיצמוץ נגד המטען חמום המוח.. מאגנה, לא! אל! , בע"מ

dino_din

New member
לא יודע למה ניזכרתי בו

אבל הצב בפירמידות... זה ששני הפילוסופים האלה יורים עליו :) לא בדיוק דמות אבל מצא חן בעיני הקטע.. אגב, אני לא חושב שהשליח מתאים לתיאור של דמות ראשית :)

אוו.... הטסב!

אני העדםתי את החיילים שמתחבאים בתוך סוסי העץ מחכים כל צד לצד השני שיבוא ויקח אותו בתמימותו היישר לתוך הממלכה שלהם... אבל פרמידות זה ספר מוזרע! מאגנה, הזרעה, בע"מ

Death of Rats

New member
ובכן....

לפי מה שאתה אומר גם ה"איש ששולח מכתבים" מופיע בהתחלה. אני חושבת שכשהם אומרים "מר טיילור" הם כותבים את זה מאוחר יותר (סניליים) ר. פ. טיילר, כי אין שום טיילור בספר... ואני אישית הכי אוהבת את שתי העיניים הגדולות ממכשפות בחו"ל שלמתקרבות אליהן במערה ואז נאני, נשמה לי, מכניסה לו מכה עם משוט מיד אחרי שהוא אומר "זזזזזזזה יום ההולדת שששששששלי"... הקטע שהכי הכי קרע אותי בכל הספרים... אני גם אוהבת נורא איך שהטוא מתאר את האנק (לפי כל התיאורים לנהר הזה בטח יש אישיות משלו, כי בטח יש בו משהו חי ולכן הוא צריך להיקרא דמות).

Fingertip

New member
Sidekicks...

טוב, הוא לא ממש Sidekick, אבל הוא ממש משעשע (כולל השם)... Quoth the Raven! דרך אגב, איך יתרגמו את זה בלי להרוס את הבדיחה? אבל בכל זאת... ובכן היה את הטרול מים שהוא היה די חביב, והיה את האימפים של זוגפרח... אהד.

xslf

New member
שתי העיניים ממכשפות בחו"ל

שייכות לגולום, המוכר לקוראי שר הטבעות (או למי שראה את הסרט). גם הסצינה של הכניסה למערת הגמדים, היא פרודיה מאוד ישירה על סצינת הכניסה למוריה בשר הטבעות.

Death of Rats

New member
אני יודעת.... ../images/Emo11.gif

אם לא הייתי יודעת אז מה מצחיק בקטע הזה בכלל? וקראתי את שר הטבעות (אל תתפסו אותי במילה, קראתי רק את אחוות הטבעת וגם אותו לא ממש סיימתי
). גם ראיתי את הסרט, אוצצצצצצצר שלי/חמדתי (אבל אז זה נשמע פחות גולומי).

ganooov

New member
כולם כאחד. ../images/Emo13.gif

טרי פראצ´ט הוא אומן השימוש בסיידקיק´ס. בעעעפפפ - עדיין לא קראתי את בשורות טובות
.

Meselfoh

New member
אני זוכר סיידקיק אחד מצחיק

האדיוט שהשאיר לסתםרוח את הluggage. התייר הראשון על גבי עולם הדיסק.TwoFlower

למעלה