הסיכויים למערכת חברית חדשה...

דרורk

New member
הסיכויים למערכת חברית חדשה...../images/Emo13.gif

יש סיכוי בכלל ליצור קשר חברים עם אדם ששונה ממך מכל הבחינות, זאת אומרת שונה בקו החשיבה,שונה מבחינה מקצועית,שונה מבחינת הראיה של העולם או בכל ראיה כוללנית על כל דבר...? האם יתכן בכלל שתוכל לנהל מערכת יחסים ולא משנה על איזה בסיס עם אנשים שדרך חיים שונה משלך? האם יתכן שבגיל מאור יחסית בו עברת לא מעט בחיים,ובנית לך קו חשיבה ידוע וברור, האם יתכן בכלל שתוכל להקשר לאדם חדש? לכל אחד יש את חיי החברה שלו עם אנשים שעבר איתם לא מעט ומעריך אותם די הרבה,האם אותו אדם יוכל להוסיף לעצמו חברים חדשים בידיעה שחסר לו איתם את חוויות העבר... לסיכום...במחשבה פנימית של כל אחד ואחת מהחברים כאן...האם אתם מאמינים שתוכלו להפתח כלפי האחר, החדש, והלא מוכר. ובכלל להאמין ביכולת ליצור קשר אם אדם חדש שנכנס לחייכם...?!

נגעת בהרבה נקודות...

סכוי ליצור קשר עם אדם שונה מכל הבחינות יש. יהיה אפשרי לנהל מערכת יחסים לפחות בהתחלה, ואולי זה יהיה אפילו מושך במיוחד, אבל לדעתי בדרך כלל, ההפכים יתנגשו בסופו של דבר ולא יודעת עד כמה מערכת היחסים תחזיק מעמד . להקשר לאדם חדש אפשר לדעתי בכל שלב בחיים, ולא חשוב מה עברנו... אף פעם לא הטרידה אותי המחשבה לגבי חוסר חוויות מהעבר עם אדם חדש.. כמו שלא מטריד אותי שלא היו לי נעליים אדומות ברגע שקניתי כאלו.. זו מחשבה שבכלל לא עולה על דעתי. יש אנשים שאני נפתחת אליהם ויש כאלו שלא. זה הכל תלוי במידת החופשיות שלי איתם ובצורך. יש כאלו שאני סופר חופשיה איתם ופשוט לא מעניין אותי לחפור בעבר איתם, ואני נהנית מההווה, ואולי מהעתיד. אני אוכל להפתח כלפי אחר חדש ולא מוכר, ומאמינה ביכולת ליצור קשר עם אדם חדש שנכנס לחיי. ברור שכן אנשים כל הזמן מכירים אנשים... לא? חוץ מזה, שאחת התכונות שמלווה את האהבה, היא ההרגשה הזאת לפחות בהתחלה, שאתה מכיר את האדם הזה ומרגיש אליו קשר מיידי, ולפעמים תוהה איך נראו חייך לפני שהכרת אותו.. אף פעם לא יצא לי לחשוב על המחשבות שהעלית כאן, כי זה לא משהו שחושבים עליו אלא משהו שמרגישים, או שלא מרגישים... אצלי בכל אופן

לדעתי כשמדובר בחברים לא זוגיות

היחודיות של קבוצה שכל אחד שונה, כל אחד ודיעותיו ותמיד אפשר ללמוד על האחר הרי כשאתה בתוך קבוצה לא כולם אותו הדבר, אם זה מבחינה מקצועית ואם זה מבחינת מנטליות ואם זה מבחינת הלך המחשבה וכו' ובמיוחד היום בימינו יש עירבוב בין עדות המזרח לבין עדות אשכנז, בין יהודים לערבים וכו' וכולם ביחד מסתדרים ונוצרים חברויות מעורבות ולדעתי זה מה שיפה בחברות מעורבת כי כל אחד בא ממקום אחר, אנחנו פותחים דלת לעולם שלא ממש דומה לעולם של כל אחד מאיתנו, לומדים להכיר עוד תרבויות, הקיצר הכל תלוי בראש ועד כמה אתה פתוח.

פתיחות

היא אחד מהתנאים החשובים בחיים לצאת מהגדרות וחוקים,ככל שלומדים להכיר את השונה ככה יכולים גם לחבב ואף לאהוב אותו, נלמד להשתנות ולהתחבר אליו בהתאם לדינאמיות שבו. לפעמים יש משהו חיובי בהפכים, אחד משלים את השני. אחד יצירתי וכריזמטי, השני מחושב וטכני, אחד פעלתני, השני הוגה רעיונות וכו'. החיפוש אחרי התייעלות, יצירתיות, דברים חדשים למעשה מהווה השגת ידע חדש והתנסות. צמצום את הפער בין המצוי לרצוי. בקיצור, הכל פתוח.

פעם הייתי בהרצאה של איזה גורו

יוגה אחד... והוא אמר שבאופן כללי יש שלושה סוגי זוגות: 1. שבני הזוג דומים זה לזה - זאת מערכת שלווה אבל יכולה להיות משעממת. 2. שבני הזוג הפכים - זאת מערכת עם הרבה ניגודים וגוררת הרבה בעיות ומריבות, מערכת קשה שצריך להשקיע בה הרבה. 3. מערכת שבה בני הזוג דומים בדברים מסוימים ושונים בדברים אחרים. זאת המערכת הכי טובה כי יש בה שילוב של מתח ושלווה. לא יודע אם זה בדיוק מה ששאלת אבל נראה לי קשור אז חשבתי לשתף....

זה תלוי מאד

באופי של כל אחד מאתנו ומה באמת הוא מחפש יש אנשים שלהפתח עבורם זה בגדר משימה בלתי אפשרית 7407326 ויש אנשים שזה בא להם בטבעיות כמו לנשום מן הסתם אלו שזה בא להם טבעי, לא ירתעו לעולם מהחוויה אלו שזה עבורם גיהנום יעלו את הרף כל פעם עוד קצת, כדי לא לבזבז את זמנם לריק ויתכן ובסוף יסננו כל כך טוב שהם יישארו לבד. בנוגע לשונה, דומה - אין מה לומר בתיאוריה על כך. אם יש חיבור כלשהו בין שני אנשים, יש חיבור. אם אין, אז אין. אנחנו הרי מכירים בן אדם ורק הרבה זמן אחרי יודעים מיהו באמת. לפעמים זה מפריע ולפעמים לא. אני חושבת שגם "הפכים נמשכים", אני מאמינה שכל עוד יודעים לכבד את האחר, את רצונותיו, אהבותיו, העדפותיו ולחיות בדו קיום (מילה קרה אבל לא מצאתי משהו אחר כרגע) אין ולא צריכה להיות שום בעיה. אם רוצים אין זו אגדה.. לא אתה זה שאמרת שאסור להגביל באהבה?

קירבה ריחוק וחתול באמצע

השונות שאתה מתאר בפתיחת דבריך נשמעת קיצונית עד כדי שכך שלדעתי אין לך סיכוי אפילו להיתקל במישהו כזה. במעגלים החברתיים בהם אנחנו סובבים, יהיו כאלו שדומים לנו לפחות בקצת, אחרת אולי לא היינו נקלעים לאותו מקום.
מעבר לזה בעיני קשר חדש הוא גם מפחיד וגם נורא מושך ומסקרן. חברים חדשים אני מגלה שאפשר למצוא בכל גיל ובכל מקום, ולפעמים נוצרת מייד היסטוריה חדשה משותפת. והערת שוליים נשמע לי כאילו כתבת את זה ברגע של ספקות כבדים כלפי כל הענין, ואני מזדהה עם הרגש הזה, אבל ניסיון העבר מלמד אותנו שזה אפשרי למרות הכל.

גלית35

New member
מאמינה כן יש לי חברים בכל מיני../images/Emo20.gif

צבעים וגילאים. והאמת שהרשת עזרה לי מאוד בזה-אם לפני 10 שנים חשבתי שמי שקטן ממני באיזה 7 שנים הוא ילד או אם גדול ממני הוא זקן-למדתי שהגיל הוא רק מספר. כולל גם לגבי תחומי עניין אחרים לגמרי כמו השקפת עולם וכדומה. כתבתי בלשון זכר זה הולך גם לגבי בנות. יש לי חברות שקטנות ממני ב12 שנה ויש מבוגרות כולל גברים.

למעלה