הסיכום השבועי - 30.8.04

The Albatross

New member
הסיכום השבועי - 30.8.04

אז מה היה לנו השבוע? חדשים - סקרנית קטנה, Jack Daniel, MooTzk, ליידי נזק, israeli saiko, קלמנטינה ירוקה, ON IT. קחו כיסא, שבו על הרצפה, ואל תעזבו כ"כ מהר. השבוע התרכזנו ביכולות כתיבת השירים של ווטרס. זה התחיל בחשדות השבוע אודות השיר החדש שהוא יוצא, המשיך בהערות עוקצניות למדי, ונגמר בכתיבה יוצרת למדי של חברי הפורום. אישית, אני לא מבין למה ווטרס כתב מדריך כזה. הוא היה יכול בכמה צעדים פשוטים לפתור את בעיותיו - ללמוד עברית, לקחת שיר מזרחי כלשהו, לתרגם אותו לאנגלית, ובזה נגמר העניין. israeli saiko פתח שרשור על פסיכדליה, אומה גומה, ומוזיקת ניסויים. בסופו של דבר התלקח ויכוח סוער בין איתי (שרצה שאני אזכיר את השרשורים המשעממים שהוא מתווכח בהם, אז הנה
), gpeles ופותח השרשור המקורי. יש סקר חדש, והדוד סם צריך אתכם, אז לכו להצביע! זה הכל לשבוע זה, האלבטרוס.

itaikuskus

New member
השרשורים המשעממים האלה

הם המעניינים ביותר בפורום (חוץ מהחשדות כמובן) ככה שאם אתה מוצא אותם משעממים מוזר שאתה בכלל מוצא עניין כאן...

מדוע דווקא "הפרח בגני"?

טקסט אופטימי, רומנטי, לירי... ווטרס היה יכול ללמוד ממנו משהו.

המממ...

האמת, "הפרח בגני" לא נשמע לי מזרחי במיוחד (למרות שהשיר בוצע לראשונה בפסטיבל הזמר המזרחי, כמדומני). זהו שיר פופ עם מקצבים מזרח-תיכוניים, כמו מרבית השירים המוצגים כמזרחיים בתקשורת. ואיפה יש שירים מזרחיים באמת? אולי רק שירים מסורתיים, שירי עם. "דרור יקרא", לדוגמא (אגב, שיר נפלא ואחד האהובים עלי). אגב ב', יש לי תאוריה רדומה שטרם פיתחתי, לפיה התקווה האמיתית לרוק ישראלי תגיע ממי שימשיכו את הקו של שירים מסורתיים כאלו (מכל העדות), ואהוד בנאי הוא הנדבך הראשון.

נימרודל

New member
הפרח בגני...

זה שיר אהבה. ווטרס ישנא אותו. משהו של אבי ביטר אולי.... או... אמ... חמי רודנר- מלנכוליה- זה יהיה טוב. oooh... melancholy you are my love. you are my true wife after all picky and jealous oooh... melancholy you are my love. לא מתאים לווטרס?

נימרודל

New member
חחח... נכון

אבל תכלס. הוא מוכשר מספיק להלחין מחדש. זה יקח לו איזה כמה דקות אני מניחה... טוב הגזמתי- אבל לא הרבה. :) הוא גם יכול לתרגם את "קח אותי" של היהודים ולהגיד שזה מוקדש לסיד. so, who told you you are strange? and who ever said that it is wrong? and who ever threw a comment at you? say- it is fine. but i'm there inside those dreams that won't come true without you... וכו'... זה מעייף...

נימרודל

New member
גם אני לא ../images/Emo4.gif

זה בערך השיר היידי שאני מכירה שלהם. אה זה ועידן האלוהים. נכון מוכשרת?

למעלה