הסימפוניה הבלתי גמורה .. של החיים

הסימפוניה הבלתי גמורה .. של החיים

"תגיד לי" שאל אותי המורה שלי אחרי שתיקה ארוכה. "מתי אתה מתכוון ללכת עד הסוף עם מה שאתה רוצה לעשות בחיים?" - "אני צריך להחליט לעשות את זה ואז ללכת על זה" עניתי לו - "אתה יודע מה אתר רוצה לעשות בחיים?" הוא שאל - "בוודאי שכן, אני רוצה להנחות סדנאות, לטפל באנשים, To make a difference , אתה יודע את זה" עניתי - "נו??? אז למה אתה מחכה? " שאל המורה, מעט בקוצר רוח - "אני רק צריך לעשות את ההחלטה הנכונה, ואז כשאחליט כבר לא תהיה לי בעיה ללכת עם זה עד הסוף" - "אז מה עוצר אותך מלעשות את ההחלטה הנכונה?" המשיך לתחקר אותי - "אני לא בטוח מהי ההחלטה הנכונה, אם אני אעשה החלטה שגויה, אני עלול להתקע, להשאר בלי כסף בשביל לשלם לאוכל, שכ"ד, דלק." ומיד הוספתי "לא שעכשיו המצב מזהיר במיוחד, די עובד מדחי אל דחי" - "ואתה נהנה ממה שאתה עושה?" - "כן" עניתי והשתתקתי, קצת מהורהר, וחשבתי לעצמי, האם אני אוהב את מה שאני עושה.. אני נהנה מזה, אני אוהב את זה במידה מסויימת, זה לא מה שאני רוצה לעשות בחיים, אבל זה מה שמפרנס אותי היום. "אני אוהב את מה שאני עושה, כן" המשכתי בדברי " אף על פי שזו לא תהיה הקריירה שלי, כמובן" - "אז למה אתה מחכה?" שאל אותי כלא מבין - "לא יודע, אולי שיגלו אותי, אולי שיהיה לי מספיק כסף כדי לחיות באופן נורמלי ואז להשקיע במה שאני באמת אוהב, אולי שאני אהיה יותר טוב, לא באמת יודע למה אני מחכה" עניתי, ובעודי שומע את דברי עלו בי מעט תחושות תיסכול. אני יודע מה אני שווה, אני יודע מה אני מסוגל ויכול לעשות ועד כמה אני מוכן להתאמץ ללמוד ולהשתפר בדברים האלה, שחשובים לי באמת. מצד שני אני גם רוצה להנות מזמן פנוי של אי עשיה, של סטלבט, של ההנאה של לא לעשות כלום. - "תגיל לי" שאל אותי שוב המורה, במעין נימה כביכול מתנשאת, אבל עם חיוך קל על שיפתותיו " מתי אתה מתכוון ללכת עד הסוף עם מה שאתה רוצה לעשות בחיים?" לא ידעתי מה לענות לו. שתקתי "האם אתה שם לב שבעודך מחליט שלא להחליט, אתה תקוע במקום? אתה לא מתקדם באמת לאן שאתה רוצה? האם אתה מודע לזה שבעודך מחכה לעשות את ההחלטה הנכונה, אתה מונע מעצמך להתגלגל? ובעצם זה אין לך כלום? אז נכון, אתה לא טועה, אבל אתה גם לא משיג את מה שאתה באמת רוצה? וזה כמוהו כלעשות טעות בכיוון.. לא כך?" - "כן, אבל..." - "עצור" אתה יודע איך אומרים אבל באנגלית?? - " But “ - "בדיוק ו- But(t) is where the shit comes from " אמר בחצי חיוך "כך שכל פעם שאתה משתמש באבל הזה, אתה רק מוסיך לעצמך עוד חרא לחיים, בדר"כ ע"י התירוצים שבאים אחרי ה-'אבל' ". "אבל...", רציתי לענות אך הוא מיד הרים את ידו אל אפיו וסתם אותו, כאילו מישהו הסריח את הסביבה, ומיד החל מנופף בידו השניה, מנסה לפזר את הריח המסריח לכל עבר. בראותו שאני מעט המום, בלי לדעת מה אני רוצה לומר, איך להגיב.. הוא חייך, ושאל אותי "תגיד לי, באיזה מימד זמן אתה מגלה אם החלטה שעשית היא נכונה או לא?" - " רק בדיעבד, כלומר בעתיד אני אדע." - "כלומר, רק אחרי שעשית את ההחלטה! לא לפני, בחיים לא לפני. אבל מה קורה, בעודך עומד, וחושב, לאיזה כיוון לפנות, ושואל אנשים לדעתם, וכל אחד נותן לך את דעתו האישית, הכללית, הסביבתית והאיכותית מבלי לחסוך בהסברים וטיעונים חלקם רציונליים חלקם אמוציונליים. אתה עדיין עומד באותו המקום. זוכר את הפתגם – אם תמיד תעשה את מה שתמיד עשית ..." - "תגיע תמיד רק לאן שהגעת " השלמתי את משפט ביחד איתו. "כן, כן, אני מודע לזה.. לא שזה עוזר לי, אני עדיין עומד במקום. לפעמים אני מרגיש כאילו אני עובד פול גז בניוטרל, ולפעמים אפילו ההנדברקס משוך". - " כנראה שלא נמאס לך באמת לעמוד שם, אחרת כבר מזמן היית מתקדם, לא כך?" - "זה לא פשוט" עניתי, כולי מהורהר, החודש אני עובר דירה, צריך לשלם שכ"ד, למצוא שותפה, לקנות מקרר, אין עדיין ריהוט לסלון, צריך לשלם את החשבונות שנגררו מהחודשיים האחרונים, לשלם להובלה, לשלם, לשלם, לשלם, לשלם.. וואו .. איך אני יוצא מכל הברוך הזה... לפתע חטפתי זפטה לא נורמאלית שהוציאה אותי מתוך הטראנס של הרחמים העצמיים שנכנסתי אליו, ישר לתוך הרגשת הפתעה מעורבת בכעס מהול בהלם ולפני שהספקתי לומר משהו, מסתכל עלי המורה שלי ואומר... "ראית מה קרה כרגע?????" בהפתעה גם הוא.. - “ מה קרה? " שאלתי מעט מסוקרן, מה הפתיע את המורה שלי.. - "עברה לידך עוד הזדמנות שפספסת, זה הכל" אמר מורי חצי משועשע חצי רציני. - "מה??? - " בזמן שאתה שקוע בכל מני מחשבות על מה עוד לא שילמת, ומה אתה צריך לעשות, אתה מפספס הזדמנויות בחיים. אתה רואה הזדמנות, תפוס אותה בשתי הידים, תחייך הנה תפסת הזדמנות, תמיד תוכל לשחרר אותה ולהמשיך הלאה. תעשה החלטות, גם אם תטעה, תמיד תוכל ללמוד ולתקן. וכך לא תשאר תקוע במקום, פול גז בניוטרל" - "כן, אבל " והוא שוב עושה את התנועה ליד האף, כאילו משהו מסריח שוב, אך הפעם לא ויתרתי והמשכתי " אבל, אם אני טועה ואני נשאר בלי מקום עבודה, איך אני משלם את כל החובות? שכ"ד, אוכל דלק וכד'? במיוחד במצב הכלכלי של המדינה היום. כשעל כל מקום עבודה, יש מאות קופצים?" - את המאמר הזה, לא גמרתי.. כי אני עדיין באמצע השיעור, ואין לי מושג עדיין איך הוא יגמר.. עד כמה האמונה שלי בעצמי חזקה, אל מול עד כמה חזק הפחד שלי מעשיית ההחלטה הלא נכונה, כלומר הטעות שבגללה אני אשאר אולי בלי עבודה, בלי אוכל, בלי מקום לגור, ומי יודע עד כמה עוד זה יכול להתדרדר.... הפחד הזה. די שולט, די מוביל, דיי קובע את הטון, לא פעם ולא פעמיים. האם ללכת ולרדוף אחרי החלום ולהתמסר כל כולי לחלום ... או להתפרנס, ובמקביל להציץ אל החלום מדי פעם, לחייך, לעקם את הפרצוף, ולחזור לעבודה הרגילה... איזו השראה אפשר להוציא מהמאמר הזה.. בניגוד למאמרים האחרים שלי, שבהם השיעור היה לי ברור ביותר, כאן אני תקוע..... איך אתם הייתם ממשיכים מכאן? מה הייתם עושים? לאן פונים? רוח מדבר.

הלוואי שהיתה לי תשובה

ולחצתי עכשיו על "שלח תגובה" כי אני דווקא מקווה שתוך כדי כתיבה יבוא איזשהו רעיון. המאמר שלך נגע לליבי מאוד. רק היום כתבתי, לא כאן אלא במקום אחר משפט שמתייחס למקום העבודה שלי. כתבתי: ישבתי היום כלואה באולם שבו אני עובדת. וככה זה מרגיש לי כבר הרבה זמן. אני עובדת כקלדנית בבית משפט וברוב הימים יש דיונים על גבי דיונים שבקושי מאפשרים לי לצאת מהאולם לשירותים. בתקופה האחרונה יש לי צורך לעבוד עם הגוף, בזמן הפנוי שלי אני עושה פעילות גופנית, מתרגלת יוגה, משתתפת בסדנת תנועה. ואילו בעבודה ההפך הגמור: מקובעת לכיסא, (אורתופדי אמנם אך בכל זאת כסא) ולמסך המחשב. וכשעוברות אצלי המחשבות האלה, תמיד איכשהו מגיע הקול שאומר: תגידי תודה שלפחות יש לך עבודה. במצב של היום, כשאנשים מתאבדים בגלל בעיות כלכליות... אז אני יודעת שאני לא אתאבד בשום מקרה, אבל לא יכולה לומר שזה לא מפחיד, וכן, למרות הכל, אני מפחדת להשאר גם כן בלי עבודה, למצוא את עצמי מובטלת. לפעמים אני מפנטזת, שאם נניח זה באמת יקרה, אז במקום לחפש עבודה, אצא לטיול בעולם. מעולם לא יצאתי מהארץ ולכן גם זה נראה לי בגדר פנטזיה. מפחיד אותי לצאת לעולם הגדול, כשאנגלית אני בקושי יודעת ועל שפות אחרות חוץ מעברית כמובן, אין מה לדבר. אם אסע נניח למזרח או לכל ארץ זרה, איך אסתדר אם אין לי את השפה? אני בהחלט מאמינה שכל משבר הוא הזדמנות לצמיחה. אז הבטחתי לעצמי שעכשיו אשקיע פחות בעבודה החומרית, זאת שאני מתפרנסת ממנה ואשקיע יותר בעבודה העצמית. ניסיתי לחזור לצייר, דבר שמאוד אהבתי לעשות תמיד, אבל לא היה לי את זה. כרגע זאת העבודה הגופנית כאמור, אבל גם היא באה כדי לטפח גם את הנפש. יש בי איזה אמונה שאם אוכל לרקוד חופשי ובלי מעצורים, ישתחררו גם המעצורים המנטליים. העניין הוא באמת להגיע להחלטה מה אני רוצה. כי כשאני שואלת את עצמי את השאלה הזאת יש הרבה יותר מתשובה אחת וכל פעם נכנס איזה "ג'וק" חדש לראש. זהו, גם אני נתקעתי פה תוך כדי הכתיבה. יש בי אמונה שבסוף אמצא את הדרך, אמצא את הדבר שאני רוצה להשיג. כשהשגתי בעבר דברים שרציתי, אז בדרך אמרתי לעצמי: למה התחלתי רק עכשיו? למה חיכיתי כל הזמן? עכשיו אני מאמינה שכל מה שקורה, קורה לטובה.

נח מ

New member
מזמן לא הזדיהיתי כל כך

שלום רוח מדבר , אני קורא וקורא את מה שאתה כותב ואני כל כך מזדהה.... חיכיתי לסוף המאמר בתקווה שיש שם תשובה אבל כנראה שכל אחד צריך להחליט בשביל עצמו זאת המסקנה שלי לפחות... ההחלטה שלי היא להפסיק לחשוב שיום אחד זה יקרה ולהתחיל לגרום לזה לקרות . אפשר גם לחשוב על שכ"ד וגם לחשוב על הרעיונות ומתישהוא לחתוך וללכת עם הלב . זאת דעתי לפחות . אם תמשיך יום אחד את הסיפור אשמח לשמוע את דעתך . סוף שבוע נעים . נח

מעורר השראה

תוך כדי קריאה חשבתי כמה זה נכון וכמה באמת אנחנו חייבים לקחת אחריות על מעשינו אבל... ואז תפסתי שזה כל כך נכון. הרבה יותר מדי נכון. בקיצור, מעורר השראה. מקווה שיצליח לך וגם לי. יעל

קרני

New member
but...

אם היו לנו התשובות לא היינו צריכים לקחת סיכונים לא היינו יכולים ללמוד מטעויות או מהצלחות אולי בעצם כמו שהמורה שלך אמר, היינו נתקעים במקום. השיחה שלכם הייתה מאירת עיניים ומדגישה עבורי עד כמה אני ממתינה שהדברים יקרו, עד כמה לעיתים אני מפחדת לקחת סיכונים, לתת את האנרגיה שלי, להאמין בעצמי וגם לעשות עם עצמי, לבדוק את עצמי עד עצם. מפחיד לקבל החלטות, אבל אולי המחשבה שמפחיד להיות תקוע, תצליח להזיז כמה מאיתנו... לא יודעת... כבד לי לחשוב על הדברים האלו עכשיו. תודה על השיתוף

להעזה,לספונטניות, יש טעם נפלא |מטו

שמתי איקון של מטוס כי כשרוצים משהו מאוד ומתחילים אפילו בקטנות זה זורם וזורם אתה טס בשיכרון חושים ללא כל מעצורים. שיתפתי בזמנו - זה התפרץ כשהרגשתי תיסכול, שבמשך חיי הייתי נתקלת בעבודתי ובכלל בנשים, ששוחחנו על הא ועל דה עד שהיו מרגישות צורך לשתף אותי בבעיותיהן. ואני עם הלב הרגיש והרצון לעזור, הייתי נותנת את מס' הטלפון ושומרת איתן על קשר הן היו יושבות עלי בסיפורים ושיתופים ואני בניסיון להקשיב לתת תמיכה ועד פתרונות למצוקתן בחלוף הימים כשבעיותיהן הלכו והתבהרו אט אט התרחקו ונעלמו אותי זה היה משאיר במקום של תהייה מה קורה כאן? מה אני כותל? זהו שכחו אותי? זה התודה? איזה נצלניות... ואולי הבעיה אצלי? אולי אמרתי משהו? כך מצאתי את עצמי ממקרה למקרה, ובאמת מתאמתת עם עצמי מה פשר הדברים? יום אחד מצאתי את עצמי לאחר שאלות, שעוטפת אותי מחשבה וממלא את נפשי בהערכה עצמית, מנערת אותי, ואומרת לי (הכל ביני לבין עצמי) את לא מבינה ששום דבר לא מקרי, כנראה שזהו היעד שלך, זירמי ומכאן כמו רוח עזה, דחף בלתי נשלט, מנסה לעצור, להכניס את השאלות, רגע רגע אין לך ניסיון, מה את רוצה לעשות? יש לך חומר עבודה? שום דבר לא עצר אותי ישבתי ליד המחשב הכנתי פליירים שוחחתי עם נשים, יצרתי קבוצה של 14 נשים לחוג החדש שלי וקראתי לו " משהו למענך" היו לי התרגשויות עצומות מבטים במראות, מביטה ומצחקקת זו אני? זה קורה לי? לא האמנתי כן, זה קורה וזה אדיר, החלטתי אם עזרתי, למה לא להנות, ואולי גם להרווח? קראתי לפני שנים ספרון של מר שמח, שהיה עצוב כל ימי חייו עד שפגש חבר ורק ביקש שינסה לקמר את קצוות שפתיו כששפתיו היו קמורות הדרך היתה קצרה לבצע חיוך אט אט החיוך הלך וגדל והצחוק על עצם ההצלחה, הלך וגדל שהיה מאושר ולחיוך כבר לא היה צורך במאמץ נכון שישנם רגעים שהמחשבות והפחדים תוקעים אותנו, נכון שלכל דבר יש את תקופת ההתבשלות, וההכנה הנפשית נכון שישנם סימני יקום שמובילים אותנו אך אנחנו בפועל הפעילים והכל מתחיל בראש צריך להעיז לפנות מקום, להזיז את הפחדים ולמלא בתעוזות ואולי בשלבים לאסוף פרטים וכו' עצם הנגיעה מובילה להגשמה, תמיד אפשר לעצור אך הסיפוק גדול בעצם ההחלטה להתחיל ליצור ולהגשים משאלה אני התנסיתי וההרגשה מעולה אילנה באהבה והתבוננות מגיעים לשלימות

שלום לך שוב...

יש לי שלושה דברים לומר לך: 1. אני טעיתי ובגדול. רדפתי ואני עדיין רודפת אחרי חלום שהתגלה שאינו שווה את המאמץ. בהתחלה הייתי נורא מתוסכלת. אפילו מדוכאת. שילמתי על זה מחיר אישי ומשפחתי כבד. היום אני מנסה להסתכל קדימה. לא קל בגילי לשנות כוון, אבל תמיד מוטב מאוחר מלעולם לא. מסקנה: גם טעות איננה סוף העולם. כל עוד אתה חי ובריא - תמיד אפשר לנסות שוב. ואם אתה לא חי או בריא - מה זה כבר משנה? 2. אני אישית מאמינה שכגודל הסיכון כך גודל הסיכוי. מי שאינו לוקח סיכונים בחיים סיכוייו לזכות במשהו קלושים ביותר. 3. קנה את הספר מי הזיז את הגבינה שלי. מומלץ בחום. הפתרון היחיד לדעתי לדילמות מסוג זה. כמה פשוט ככה נכון.

הגשמה

New member
נפלא...../images/Emo24.gif

פשוט נהניתי לקרוא . כ"כ נכון ומשותף להמון אנשים. אהבתי את הקטע עם ה "but" ואימצתי אותו אני נמצאת כיום בדיוק, אבל בדיוק באותו מצב... אפילו בתחום העיסוק המדובר. מפחדת לקפוץ למים הקרים והלא ידועים ולעזוב מקור פרנסה בטוח (אני מתייחסת לעבודתי הנוכחית כמקור פרנסה טובה ויפה ותו לא )כי אחרי הכל גם לי יש חשבונות לשלם... אני יודעת שאני על סף שינוי גדול בחיים ואני גם יודעת שזה יקרה בחודשים הקרובים רק לא יודעת בדיוק איך ומתי. שוקלת האם לנסוע להודו לאיזה שלושה חודשים לפני העיסוק החדש ושוב הפחדים מכרסמים.... מה יהיה כשאחזור ... איך אסתדר מבחינת עבודה ומגורים (אני עושה מעבר מחיפה למרכז) ולקנות אוטו... (כיום יש לי רכב מהעבודה) כעת אני בזמן בישול , אני מרגישה את זה. לא מרגישה עדיין שזה הזמן לפעול ומצד שני מפחדת שמחכה יותר מדי... ושוב חזרנו לשאלה שלך, מה עושים, לעזאזל? מצטערת שלא תרמתי סוף לסיפור, אבל זה כנראה באמת משהו אישי כמו שכבר כתבו כאן. אז בהצלחה לכולם - ו"לעולם אל תוותרו על חלומותיכם"

ORNIT B

New member
תשובה לרוח המדבר ולכל המתלבטים

שלום לכולכם, קראתי את המאמר ולא יכולתי שלא לחייך.הלבטים שלך הם הלבטים של המין האנושי, האם ללכת על בטוח, אמיתי, קיים ולדרוך במקום , או, להעיז, לפרוץ להמר ואולי ליפול בדרך אבל בטוח שלהתקדם, שהרי גם מעידה/נפילה זו התקדמות. דוגמא טובה לכך זהו התהליך שמשפחתי עוברת בתקופה האחרונה. אנחנו עוברים לגור ברמת הגולן באוגוסט 2003 מהמרכז. צעד מאוד נועז ומפחיד מאחר ואנחנו לא יודעים מה יהיה.קיבלנו המון תמיכה מאמיר וגם מהחברים בפורום, אולם מה שחיזק אותנו יותר מכל ולא נתן לפחד מהלא נודע לנהל אותנו זה הפחד מלמות ולא להגשים את החלום. הידיעה שהיתה לנו הזדמנות ולא ניצלנו אותה הניעה אותנו קדימה למרות הפחדים. תבין, חלום זה הדבר שנותן לך לקום בבוקר עם שיר חדש בלב. הידיעה שניתן להגשים חלום או לפחות לעשות הכל על מנת לגעת בחלום נותנת לנו חיים.כשנוקטים בפעולה העולם נרתם אליך ולחלומות שלך. אנחנו יוצרים את העתיד שלנו כאן ועכשיו. אתה צריך להחליט האם אתה רוצה לחיות לצד החיים או לחיות את החיים במלואם. כפי שאמר הרצל מיודענו: "אם תרצו אין זו אגדה" חלומות נעימים אורנית

למעלה