הסימפוניה השישית של בטהובן

• פותח הנושא akw
  • פורסם בתאריך

akw

New member
הסימפוניה השישית של בטהובן

שלום! למישו יש חומר טוב שמנתח את הסימפוניה, תוך כדי העתקת קטעים מהפרטיטורה לשם הדגמה? זה ממממממממממש יעזור לי!!

הקיזומ

New member
לי אין.

אני מניח שלמישהו יש. ניסית לחפש במקורות אנציקלופדיים?

amitmis

New member
הודעה מאוד יעילה...

אתה יודע, אתה לא חייב להגיב בכל פעם שמישהו כותב הודעה על סימפונייה / קונצ'רטו של בטהובן...

Petrus

New member
בספריות המוזיקה

בספריות המוזיקה אני משוכנע שתמצאי חומר העונה לדרישתך. אם תצייני מאיפה את נוכל לעזור לך למצוא ספריה קרובה לביתך.

akw

New member
האמתי שביליתי שעות רבות בספריות...

אבל יש הרבה רקע על היצירה ופחות ניתוח ממשי
תודה בכל זאת

akw

New member
אז ככה...../images/Emo13.gif

בעיקרון חיפשתי ניתוח שמביא הדגמת תיבות ופירושן התיאורי, חלוקת מוטיבים, ניתוח הרמוני וכו'- אבל מצאתי! וגם קצת ניסיתי בעצמי. אז תודה בכל זאת
) אבל אם כבר, אז יש לי שאלה אחרת לגבי היצירה, אם מישו יודע אשמח לתשובה! 1) בפרק השלישי- זהו פרק הסקרצו. אני לא מצליחה להבין מהו חלק הטריו: הנושא השני בחלק הראשון של השלושה רבעים, או שהטריו זה הקטע במשל הזוגי שמתאר את ריקוד האיכרים? פשוט בספר אחד כתוב משו אחד, ובויקיפדיה כתוב משו אחר, ולמען האמת שתי האפשרויות נראות לי הגיוניות... 2) אני לא מוצאת את מוטיב "הקשת"- האם זה האבוב בסוף הפרק הרביעי, או בסוף הפרק החמישי? 3) שאלה לגבי "טרנספורמציה" (שינוי אופי)- זה חייב להיעשות בשימוש של בדיוק אותה מלודיה (עם אותם צלילים אבסולוטיים), או מספיק שלוקחים מהלך צלילים (אפילו בצלילים אבסולוטיים שונים מהמקור) ומביאים אותו באופי שונה? מממממממממממש תודה
)) לילה טוב

lvb

New member
תשובות.

1. הצורה של הסקרצו הזה היא לא כל כך סטנדרטית כי בין השאר אין גם מעבר סולם ברור. אני הייתי בוחר בקטע בשני רבעים. 2. מוטיב הקשת זה האבוב וחליל בסוף פרק "הסערה" (ממש בתיבות האחרונות) שמכינים את הכניסה לפרק החמישי, וכן הפתיחה לפרק החמישי, מוטיב הקוינטות בקרן ובכלי נשיפה לפי שנכנס הנושא הראשי של הפרק החמישי בכינורות. 3. טרנספורמציה יכולה לבוא לידי ביטוי על ידי שינוי במרקם, בסולם ובמודוס (גם מעבר בין מז'ור למינור), בהדגשות, במקצב ובצלילים. כל עוד משהו מהגרעין של הנושא או המלודיה נשמר כך שאפשר לקשר בין שתי (או יותר) ההופעות שלה.

akw

New member
תודה...!!

לגבי הטרנספורמציה, אני עדיין לא סגורה- לא הבנתי אם היא יכולה לחול על אותם מהלכי צלילים אבל בצלילים שונים, או לא. ושוב תודה! יום מצוייין

למעלה