הסינגל השחור בירדן ההררי

imeilik

New member
הסינגל השחור בירדן ההררי

אז כמו שהבטחתי לפני כשבוע אכן בדקתי חלק מהסינגל השחור בירדן ההררי. יותר קל להסביר לפי רכיבה מדרום לצפון, כ 200מ צפונה מהפיצול של הירידה לגשר כפר הנשיא מהאדום (דרך נוף ירדן הררי), מתפצל לו השחור ימינה / מזרחה, ההתחלה היא דבל שמסתיים במהרה והופך לסינגל נחמד. השביל רכיב ברובו (אני בטוח שיש גם כאלו שירכבו את כולו). הק"מ הראשון מסתיים בתחנה הידרו-אלקטרית על גדת הירדן - זהו הקטע המומלץ ! מהתחנה מטפסים קצת עם דרך כורכר (כ 300מ), ואז השחור עוזב את דרך הכורכר ומתקרב שוב לערוץ הירדן באזור הטחונות, כאן נכנסים לקטע של כמה מאות מטרים של סבך וקוצים גבוהים - לא מומלץ לסיכום, הקטע שנבדק ומומלץ הינו מהפיצול לגשר כפר הנשיא וצפונה כ 1 ק"מ.

imeilik

New member
והנה המפה

הקטע המומלץ מסומן באדום סימון השבילים ע"ג המפה אינו מדויק !

timon1

New member
כמה ק"מ כל המסלול יוצא בסה"כ?

נראה די ארוך במפה.

imeilik

New member
46.5 אבל

זה כולל קצת מעגלי המתנה, הערכה שלי שזה נטו 45

timon1

New member
עוד כמה שאלות קטנות ברשותך:

1. כמה זמן לקח לכם או יותר נכון על כמה זמן לבנות בתכנון? 2. בכמה מים להצטייד והאם יש נקודות שניתן למלא בהן מים לאורך המסלול? 3. האם הקטע בין גשר בנות יעקב לאל מסלא זה כביש? 4. איפה שהו באיזור של מצד עטרת נמצא בית קברות של מחבלים ממש על הדרך הידעתם?

imeilik

New member
תשובות

1. לקח לנו ברוטו 5שע, כולל שתי הפסקות ארוכות (בגדת הירדן, ובעין עלמין) + נסיון לתפעול של תקלה טכנית די קשה (ללא הצלחה) - פריילוף תקוע זמן רכיבה נטו כ 3:20 2. בעונה זו כ 4 ליטר לבנאדם, עוברים ליד בסיסים צבאים, לשיקולך .... 3. כביש משובח 4. ידענו, אבל לא טרחנו לבקר, יהיו עוד אחרים ..

timon1

New member
נו מה, בטח ששכחתי לשאול...

פרט לקטעי הכביש, המסלול כמדומני עובר רובו ככולו [לא כולל הסינגל מן הסתם] על דרכי 4X4, אמת? ושאלה אחרונה בלי נדר, איך היית מדרג אותו מבחינת כושר טכני ו/או פיזי? [תנסה להשוות למסלולים בגלבוע שאוכל לתרגם לעצמי] תודה מראש ובדיעבד, אריאל

imeilik

New member
דירוג

אז ככה, מבחינת טיפוס מצטבר המסלול בכלל לא נורא (למרות שרוב ההערות עליו באתר הרים היו תלונות על הטיפוס הרב), יש שתי עליות עיקריות שתיהן של כ 200 - 250מ אנכי ושתיהן על הכביש. דרך אגב במסלול של הרים יש עליה אחת בשטח מגשר כפר הנשיא לעין עלמין, ייתכן וזה עושה את ההבדל ... מבחינת עבירות יש בהתחלה נסיעה בשולי בקעת הבטיחה שהיא בינונית מינוס הקטע היותר קשה הוא בחבירה לנחל המשושים כשהשביל האדום הופך מרציף למקוקו, זאת ירידה די "מדורדרת" שגרמה לחלק קטן מהכח לעבור להליכה. ה 10ק"מ האחרונים של המסלול הינם די "אגרסיבים", אם כי רכיבים. בגלבוע אני מכיר רק את העליה מהמחצבה להר ברקן, והמסלול בירדן יותר "טכני". נסה ותהנה

timon1

New member
הרבה תודה ישראל, תאור המסלול שלך

והתשובות לשאלותי היו כ"כ טובים שאני מרגיש כאילו רכבתי את המסלול
כבר מתחשק לי לעשות את המסלול עוד פעם....אופס....
ברגע שאסיים עם האנטיביוטיקה אנסה לפנות לי יום, מישהו מצטרף?

timon1

New member
אני מקווה שתגיע עם השווייצרית../images/Emo3.gif

תתכנן על שבוע הבא אולי בשבת

דפי מור

New member
השוויצרית מגיעה ../images/Emo82.gif ../images/Emo80.gif

מה, שאני אפספס רכיבה איתך ???? לא נראה לי

timon1

New member
מצויין,תביאי גבינה, שוקולד ושעון../images/Emo3.gif

אולר כבר יש לי...