הסיפור מתוקן מעט לתחרות, תודה
התנועה בשמי הקיץ הרכים היתה קלה מתמיד. מערכות הניווט עבדו כשורה, הכוכבים והגלקסיות הריחו מצויין כתמיד וידענו שאנחנו בדרך, עוד מספר ימי אוראנוס ואנחנו בבית, אז בדיוק אז ידעת בוודאות שמשהו יקרה, כשהמחושים רגועים הבעיות מתחילות, כמו שהאמהות שלי תמיד אמרו. נשארתי עירני, נחיר שבע והנחיר האחורי תמיד פעילים. ואז התחילו הרעידות בהתחלה קלות, כמעט בלתי מורגשות, זקפתי מחושים, פרשתי נחיריים והקשבתי לתגובות מערכת הניווט, הסימנים היו ברורים, עלינו על שרטון, הטכנולוגיות המתקדמות ביותר שנוצרו אצלנו וחלק מאבותי הישירים היו מעורבים בהם עוד לא הצליחו להתגבר על מכשלה אחת – התמודדות עם שינויים, מערכות הניווט עבדו מצויין כל עוד לא הפתיעו אותן, והפעם ידעתי, מדובר בהפתעה, ולא בטוח שטובה. הריח בישר על סכנות, התחלתי לקלל בסורטלית, לעזאזל, אם אני אתפוס את הסוחר שאמר לי לקצר דרך שביל החלב אסתום לו את כל הנחיריים, אשבור לו את המחושים, אפרק לו... נו בינתיים זה לא יעזור, אני חייב לקחת את עצמי באזניים. ביררתי עם מערכת הניווט, היא טענה שמדובר בחור שנוצר כתוצאה מפגיעה באוזון של אחד מכוכבי הלכת, חור שנוצר באופן מכוון כנראה, ואנחנו , אני ומערכת הניווט צונחים לנו עכשיו לאיטנו במורד החור, אני מקווה שלפחות נגיע לכוכב תבוני, שיוכלו לעזור ולכוון אותי להמשך, כי במרחקים כאלו חוש הריח שלי חסר תועלת. משטח הפנים של כוכב הלכת מתקרב, לעזזל אולי זו מלכודת, מי בונה חור באוזון, כל כך טיפשי. ריח של אדמה ומיים מלוחים. מצטרף ריח חדש נוסף ,תחוב קצת, המחושים שלי מזהים גופים חיים, קבוצה גדולה מפוזרת, בטוח מלכודת, אוי אני אתפוס את הסוחר הזה, אם עוד אשאר בחיים אחרי הנחיתה. מגע של אדמה בתחתית הגוף, מערכת הניווט מדווחת על נחיתה, מיקום לא ידוע איזור שביל החלב, כוכב – סבירות גבוהה ל"ארץ", חיים תבוניים – יש. יש!!! חיים תבוניים, ניצלתי !! . נחיתה, עשרות יצורים בורחים על ארבע גפיהם ומתרחקים ממני, הריח חזק מנשוא, לפחות הם מפחדים ממני, רק שלא יתקפו. אנסה לברר איתם. סליחה אתם מדברים סורטלית, סליחה, היי. חיים תבוניים הא ? סליחה, איך מגיעים למונוס?. הי סליחה חיים תבוניים, מה זותומרת בההה... באיזה שפה זה בההה.. חיים תבוניים הא לעזאזל עכשיו אני באמת תקוע. גלקסיות אדירות, איזה כוכב פרמיטיבי. נתקעתי.