שאלתך היא מאוד מורכבת - ואנסה לענות
לצערי הרב - אני חולה כבר 8 שנים , מהן 6 שנים חולה מאוד !!! עברתי את כל הטוח לעייל - מעבודה מלאה, ותפקוד מלא - עבור דרך חלקיות וכלה - לאחר 7 שנים - ב-נאדה !!! ועכשיו -: אנו חיים בקץ' קשה - פעילות-יתר !!! - מעוררת את הכאבים ותסמינים נוספים - וגורמת לנסיגה במצב . מהי פעילות יתר ?!?!?! - שאלת הזהב לכ"א ואחת מאיתנו ... הדבר אינדיבידואלי מאוד - !!! לאחד - זה חיים מלאים -עם עבודה מלאה - כשהפחתה בשעה-שעתיים עבודה (בחוץ או בית)יכולה לעשות ההבדל - לאחר - זו הליכה של כמה מטרים, או אף - פשוט - יציאה מן המיטה !!! ועל כל חולה - להקשיב לגופו וללמוד אותו היטב היטב - עמ"נ לדעת ולהכיר מהי פעילות-יתר עבורו . איש אינו יול לעשות זאת במקומו . ועוד לשאלתך - העניין הוא שיש מצבים מעגליים : 1.המחלה מחלישה את הגוף - חולשת הגוף מונעת פעילות - חוסר פעילות - פיסית גרידא, חברתית , עבודה - משפיעים כמובן גם על הגוף, גם על הנפש . תוצאה ----> הגוף והנפש עלולים להחלש. 2. המחלה מחלישה את הגוף, האדם מתעקש להיות פעיל - פיסית, חברתית עבודה - נפשו בהחלט מרוויחה מכך - אך - גופו מתקומם וזועק חמס!!! - ו... קורס...... ואז - נאלצים להגיע למעגל מס' 1 לעייל. אני מדברת לא רק מתוך ידיעה, כי אם גם מתוך נסיון אישי . ובמקרה שלי - אני משוכנעת - כי לו הייתי נחה שנה - בשלבים הרשונים של המחלה - מצבי היה היום הרבה הרבה יות טוב - ואולי אף הייתי מסוגלת להמשיך לעבוד עד היום ! אך - חליתי לפני 8 שנים - כאמור - ופרט לכך - שמטבעי -רציתי להמשיך לעבוד - שום רופא לא התריע בפני על הסכנות, שום רופא לא הציע לי לנוח - מנוחה מלאה - שנתיים !!!! - והמון רופאים - רמו - עד אשר אבחנו אותי בכלל . מאז - כ"פ - היו נסיגות/השבתות ארוכות, והפחתת שעות עבודה עוד ועוד ועוד - פעילותי בבית הושבתה לחלוטין ! פעילותי החברתית הושבת לחלוטין ! אך המשכתי לעבוד - עד אשר ..... וכיום - גם הליכה קצרצרה היא בעייה קשה, ויש זמנים קשים - שרק שכיבה אפשרית ... נאוה- נחזור למעגליות המחלה שתארתי ללעייל - יש מעגליות, ויש קץ' - מה עושים - באופן אקטיבי כדי לצאת ממנה (פרט לתרופות, תוספים, מנוחה)?! מגבירים פעילות פיסית - לאט לאט לאט !!! למי שיכול יותר - למשל - יש בינינו כאילו המסוגלים להליכה של 1/2 שעה, או אך להליכה על הליכון בת 1/2 שעה - מבלי שתחול נסיגה - המשמעות של הגברה - היא להוסיף - מדרגות מאמץ - נאמר של 25 דקות . למי שהבעייה היא - יכולת למספר מטרים בלבד - עליו להוסיף - בהתאמה . ויש מי - שבתקופות מסויימית אינו מסוגל כלל לתוספת מאמץ . באשר לצד הנפשי - פעילות פיסית - משפרת המימד הנפשי , כנ"ל פעילות חברתית, עבודה - למי שמסוגל . המטרה היא להגיע למצב מאוזן - בו אתה מסוגל להיות בקסימום הפעילות שאתה מסוגל לה - בכל המישורים - מבלי "ליפול". ה"נפלילות" פוגעות בביטחון העצמי שלנו, אז איך שבים בכ"ז לפעילות - והכוונה היא למי שיש לו כחות פיסיים לכך - אך אין לו הכוחות הנפשיים ?! ההמלצה העקרונית כיום היא לפונת לטיפול משולב - רפואי- משולב בתמיכה תזונתית, פיזיולוגית נפשית. (פיזיולוגית - הדרכה של מומחה - בעניין אופן/קצב העלאת המאמץ הפיסי ). ובנוסף לך - יש לזכור - כי לעתים - האימפקט של המחלה עלינו כה קשה - עד כי נוצר דיכאון שניוני - דבר זה מלווה חלק מן החולים הכרוניים בכלל - לא רק בתסמונותינו, ויש הנוטלים דרך קבע - תרופות אנטי-דכאוניות. מקווה שסייעתי ולו גם במעט ,