הסיפור הגדול של "הנסיון הקנדי" שמעסיקים בקנדה

wolf281

New member
הסיפור הגדול של "הנסיון הקנדי" שמעסיקים בקנדה

שלום, אחרי חקירה לגבי אפשרות העסקה בקנדה מתברר כמה דברים עצובים על אפשרות למצוא עבודה בקנדה בכל מקצוע: 1. תמיד יעדיפו עובד מקומי על מהגר כאשר לשניהם אותם נתונים. 2. רוב המעסיקים שואלים האם יש "נסיון קנדי" , הרי ברור שאין ... זה תירוץ למחוק לי את הנסיון. המצאת המושג "נסיון קנדי" נוצרה על מנת להפלות את המהגרים על פני המקומיים הקנדיים. לא שמעתי בשום ארץ על אפליה כזאת ... אין דבר כזה "נסיון ישראלי". מסקנתי היא כזאת , אני מהנדס , אני בא לקנדה כי יש דרישה למהנדסים . כנראה שאצטרך לשתוף כלים כי אין לי "נסיון קנדי" ,רק 5 שנות נסיון בישראל .... לפי דעתי יש בעיה שורשית בקנדה וזה קורה בכל המקצועות החופשיים!!

sasha888

New member
אמרתי! והתנפלו עלי,. אמרו "בולשיט טהור" ...

תן לי לנחש. אתה מהנדס חומרה או תוכנה ... נכון ? דיברנו כבר על ניסיון בהיי-טק בארץ ואף אחד לא הקשיב לי. נו? מה תגידו עכשיו? דרך אגב, זה לא בדיוק אפליה. פשוט הרבה פעמים מהנדס בארץ = טכנאי בקנדה.הם מפחדים ובצדק. בשביל להריץ סימולציות באינטל או בכל חברה דומה לה לא צריך תואר... ובטח שזה לא מוסיף ניסיון.

אדי812v

New member
מוזר

אם אני עובד כמתכנת מחשבים בישראל אני משתמש באותם טכנולוגיות שבמקומות אחרים. מה בקנדה יש משהו אחר?

לא התנפלנו עלייך, יש בתעשיה הקנדית סטנדרטים

ולכן, תואר אקדמי הוא תעודת כניסה להרבה מאד משרות. אבל גם הנדסאים בתחום מוצאים עבודה, אבל פחות "נחשקת" משל מהנדסים כי ההררכיה כאן יותר נחשבת, בעיקר במשרות של "ENTRY LEVEL " שבהן לא יכניסו הנדסאי לג'וב שמיועד למהנדס. מהנדסי חומרה ותוכנה טובים מישראל מוצאים כאן משרות מכובדות.

Astroo

New member
מה יש לך נגד מהנדסי תכנה?

לא התקבלת למדעי מחשב?

מצטער, זה פשוט לא נכון לגבי מהנדסים מישראל

ברוב המכריע של המקרים. זה משמש לפעמים כתירוץ לגבי אנשים ממדינות עולם שלישי שלא נעים להגיד להם תשמעו אתם לא מספיק טובים....... מהנדס ישראלי שיש לו ניסיון מתאים מישראל, המלצות, קורות חיים שכתובים כמו שצריך, אנגלית טובה, והתנהגות סבירה בראיון, ששולט בטכנולוגיות , בפלטפורמות ובכלים המקובלים בשוק, מוצא עבודה, ובשכר גבוה. האם אתה מדבר מניסיון אישי אחרי שהגעת לכאן עם ניירות תושבות קבע או רישיון עבודה, או כתוצאה מחקירה של אתרי אינטרנט "מסויימים" ?? לגבי מקצועות חופשיים אחרים: אם אתה עורך דין אל תבוא לכאן. מה שלמדת בארץ לא שווה כלום ותצטרך ללמוד מחדש או לעשות הסבה מקצועית, אם אתה רופא, אל תהגר אלא בוא לסידור של פלוושיפ, שיחסוך לך שנתיים של בחינות מקומיות. יש בקנדה מחסור בעובדים בהרבה מקצועות והעניין של "ניסיון קנדי" קיים במקצועות מסויימים, והוא אגדה אורבנית במקצועות אחרים. וכן, זה משמש תירוץ לא לקבל לעבודה אדם לא מתאים, בלי "להעליב" אותו, הקנדים לא אוהבים להגיד אמת לא נעימה בפרצוף. אני מכיר מאות ישראלים שהגיעו לכאן בשנתיים האחרונות, רבים מאד בתחומי תוכנה וחומרה. כולם מצאו עבודה במקצוע ובשכר הולם. יש אתרי אינטרנט שבהם מרוכזים סיפורים של מהנדסים מפאקיסטן ואפגניסטן, שלא מצאו עבודה כי המראיינים חשבו שהם לא עומדים בסטנדרטים, זה כבר נדון כאן בהרחבה, לא כל העדויות שתמצא באינטרנט נכונות...... אם תחליט בגלל הסיפורים האלה לא לבוא, זה יפנה מקום בתור העמוס לישראלי אחר, כי יש מכסה, והדרישה להגירה מישראל, כפולה מהמכסה, הקנדים יקבלו את כמות המהגרים שהם יכולים לקבל מישראל בכל מקרה גם אם תחליט לא להגיש בקשה.

wolf281

New member
קנדה זה לא גן עדן למנהדסים מישראל

תודה על התשובה אני לא יודע למה אתה חושב אחרת ... הרושם שאני רואה שיש בקנדה הרבה מהנדסים מקומיים ... התחרות דיי קשה, והתואר המקומי משחק כאן תפקיד. לפחות באזור טורונטו יש הרבה מקומיים , וחלקם עושים תואר שני. קשה להתחרות עם זה למי שמגיע מישראל , עם תואר באלקטרוניקה מאוניברסיטה לא מוכרת בשם אוניברסיטת תל - אביב, עם רק 5 שנים נסיון . אולי "נסיון קנדי" אומר שיש לי מבטא ישראלי ?

BEAR1

New member
בישראל אותה הבעיה ,רק אין לזה שם

אתה נראה לי חי בסרט רציני...בלי קשרים בארץ לא תתקבל לעבודה נורמלית ואם אתה עולה חדש שנה-שנתיים בארץ אם יקבלו אותך לעבודה במקצוע אתה תמיד תקבל פחות ולא עם אותם התנאים. דוגמא אישית של ההורים שלי...שהגיעו עם השכלה של מהנדסים ומה אתה חושב שהם עובדים כבר קרוב לשני עשורים? פועלי ייצור במפעל. אז בבקשה בלי דרמה מיותרת מי שנוסע למדינה חדשה ומקווה למצוא שם עבודה צריך לצפות שאין הוא ישר יתקבל לאותה רמה של משרה כמו בישראל, צריך הרבה סבלנות וסיבולת, אם זה מפחיד אותך קצת עבודה "שחורה" אז אולי עדיף שלא תיסע ותתקדם בארץ.

יש בעיית תעסוקה בקנדה וזה ידוע

ידוע לכל שלקנדה יחסית קל להגר אבל יחסית קשה למצוא עבודה נאותה. בדיוק ההיפך מארצות הברית השכנה למשל. אין ספק שסוגיית התעסוקה היא פקטור חשוב במערכת השיקולים של מי שמעוניין להגר לשם. בכל מדינה , גם בישראל שלנו, מעדיפים את המקומיים על פני עולים חדשים , או זרים אחרים. בקנדה המצב איננו שונה לצערינו. רק כדי לסבר את אוזניכם, סוגיית מה שקרוי "קשרים", לאין שיעור חמורה יותר מאשר בישראל. רק 20 אחוז מהמשרות הפנויות מתפרסות במודעות דרושים למינהם, כאשר שמונים אחוז זה משרות לבעלי קשרים בלבד. אב מביא בן, חבר מביא חבר וכך הלאה. השיטה הזאת בקנדה כל כך חזקה, על גבול המיסוד. כל מה שאתה מעלה זה נכון. וגם התשובות שאתה מקבל חלקן נכונות, וחלקן פחות נכונות. אבל יש לזכור דבר פשוט אחד. ההבדל המהותי בין קנדה לישראל, זה שכאשר אתה כן מוצא עבודה, זה שכאשר אתה כן סוף סוף "מתברג" באיזה משרה שתואמת את השכלתך, אתה חי טוב יותר , במידה רבה, ובאיכות חיים גבוהה יותר , מאשר תוכל לחיות בארץ באותה משרה.

Astroo

New member
אין דבר כזה "נסיון ישראלי"?

לא רק שיש כזה דבר, בחלק מהמקומות יש גם העדפה ברורה של צברים ממוצא אשכנזי, במיוחד למשרות ניהוליות.

amirshuval

New member
ואותו דבר קיים בקנדה

אשכנזים == הממסד הבריטי-צרפתי הותיק.עם אותם נתונים בן למשפחה דור שביעי ממונטריאול או טורונטו נמצא בעמדה עדיפה על פני מהגר במירוץ לרמות הבכירות של קורפורט קנדה,או בפוליטיקה או בניסיון להתקבל לכל מיני דברים אחרים.

ומה בדיוק לא בסדר פה?

טבעי שמדינה תדאג קודם כל לאזרחיה, לא? וטבעי שמעסיק יחפש אנשים שמכירים את סביבת העבודה המקומית. בדיוק בגלל זה לפרובינציות השונות יש רשימות של מקצועות נדרשים וכשמבקשים רשיון עבודה המעסיק צריך להוכיח שלא הצליח למצוא אזרחים/תושבי קבע שמתאימים למשרה כדי לקבל LMO. אז כשאתה מגיע בתור Skilled immigrant אין הקלות או הגבלות כאלה, אלא נותנים לכוחות השוק לעשות את העבודה, ואם באמת יש דרישה למהנדסים תמצא בסופו של דבר עבודה במקצוע. חיפוש עבודה בכל מקום דורש זמן והשקעה, על אחת כמה וכמה כשאתה עובר למדינה אחרת. ולסיום אני כנראה קצת יותר מבוגר ממך ועדיין זוכר כמה רופאים, מהנדסים, מוזיקאים, אנשי אקדמיה, מורים ושאר בעלי מקצועות חופשיים שעלו לישראל מברה"מ לשעבר בשנות ה 90 עבדו (וחלקם עדיין עובדים) כפועלי נקיון ושאר עבודות קבלן. בסופו של דבר חלק גדול מהם שהתעקשו והתמודדו עם הקשיים הצליחו למצוא עבודות מתאימה להשכלתם וכישוריהם, או יצרו לעצמם עבודה כזאת, והיום הם תורמים לא מעט לכלכלה הישראלית.

למעלה