הסיפור לשבת: כמה חזקות נטיות העבר…ב

הסיפור לשבת: כמה חזקות נטיות העבר…ב

וסוטרה 1\28 מהיוגה סוטרה של פטאנג'לי.. מי שעוד לא ראה...מהר. ופתאום הזכיר לי: סמסרה - סמסקרה... אדם ישר ותמים דרך היה הולך לו כהרגלו ביער בדרכו הביתה. מרחוק ראה מישהו העסוק בריכוז רב במשהו. מתוך סקרנות התקרב למקום ותיפס על עץ כדי שיוכל לראות טוב יותר. הוא ראה את האיש גורר משהו מהשיחים משרטט סביבו מעגל, מדליק קטורת ומתיישב על המשהו…ומתחיל למלמל… ישב באיש על העץ והביט בסקרנות, מעולם לא ראה דבר כזה. פתאום ככה משום מקום הבריקו ברקים, ענפים עלו באש וסערה גדולה עפפה את האיש היושב במעגל…מתוך האש ותמרות העשן זינק נמר ענק וטרף את האיש במעגל… האיש על העץ היה בהלם. וכך, כמו שהגיע כך נעלמה הסערה. עברו עוד כמה דקות עד שחזרה נשימתו של האיש על העץ, ואז דחף אותו משהו פנימי ובילתי מוסבר, לרדת למטה. ירד האיש ופתאום (כשחזר להכרה) מצא את עצמו יושב במרכז המעגל על מה שהתברר כ…גופה (כן, קצת קיצוני אך אמיתי, התרגול הוא אמיתי ולקוח מהטנטרה של הצד השמאלי, ומהרזומה ה"מפוקפק" של "סאדו" הנקראים "אגורי"...תרגיל קיצוני שמעטים המעיזים לנסות ומעטים יותר הם אלו המצליחים בו, והכוונה גם להישאר בחיים...) מבלי לדעת איך ומה, מצא את עצמו מזמר מנטרות שמעולם לא שמע או הגה... כערף עין התרגשה לה סערה, הפעם עזה יותר מהראשונה, אך הפעם לא נמר הגיח ממנה אלא דמות...הדמות היתה מחרידה למראה אך מצד שני מלאת הוד והדר... נחרד האיש, אך הדמות דיברה אליו בקול מתוק יותר ממה שהיה יכול לדמיין לעצמו... "יקירי", אמרה הדמות, מרוצה אני מאד ממאמציך הכנים, וכאות לזה, בקש כל שתחפוץ ותקבל"... זה הרס אותו אפילו עוד יותר... כשהצליח לדבר אמר: או אמא נהדרת, אני בשוק אני בהלם אני המום...אני בכלל לא יודע מה קורה כאן... "או", צחקה הדמות, עבודה של מחזורי לידה אין ספור הסתיימה היום... אתה לא זוכר, אך במשך מחזורי חיים רבים נסית את התרגיל הזה ללא הצלחה, וגורלך היה כגורל האיש הקודם...כל מה שנותר לך הוא משהו קטנטן להשלים, והיום השלמת אותו.... וסוטרה - 1\28 המתאימה להענין...עם קריאה לדיון. 28 שינון ה"אום" והמדיטציה על משמעותו (היא הדרך). מדוע צריך להיות שינון (חזרה) ? לא שכחנו את התיאוריה של ה"סמסקארות" : שסך כל הרשמים חיים במחשב. יכול להיות שהם יהפכו רדומיםיותר ויותר, אך הם עדיין נשארים שם, ומיד בזמן שיקבלו את הגירוי הנכון יתעוררו ויעלו חזרה. רטיטות אטומיות לעולם לא פוסקות, כשהיקום הזה נהרס, כל הרטיטות האדירות נעלמות: השמש, הירח, הכוכבים, והארץ, כולם יתמוססו: אך הרטט נשאר באטומים. כל אטום מבצע את אותו תפקוד שהעולם הגדול מבצע . כך שאפילו שהרטיטות של "הצ'יטה" שוכחות , הרטיטות האטומיות שלהם ממשיכות, וכשהם מקבלות את הדחף הנכון, הם מתעוררות וצפות שוב. כעט, אנו יכולים להבין מהי הכוונה בשינון \ חזרה. זהו הגירוי האדיר שאפשר לתת "לסמסקארות" הרוחניות . "ברגע אחד בונה הקדוש את הספינה שתעזור לנו לחצות את אוקיאנוס החיים". כזהו כוחה של החברותה . כך שינון "האום" והמחשבה על משמעותו , דומים לשמירה על חברה טובה במחשב שלך עצמך . למד ואחר כך מודט על מה שלמדת . וכך יבוא אליך האור: העצמי יתגלם. אך האדם חייב לחשוב על ה"אום " ומשמעותו. הימנע מחברה רעה, כי הצלקות של הפצעים הישנים נמצאים בתוכך, וחברה רעה היא בדיוק הדבר הנחוץ כדי להעלות אותם שוב. באותה צורה נאמר לנו שחברה טובה תעלה בנו את הרשמים הטובים שבתוכנו, שהפכו רדומים. אין בעולם דבר קדוש יותר מאשר לשמור על חברה טובה, כי זה הדבר שיגרם לנטיות הטובות לעלות על פני השטח. שבת שלום. אבי.

../images/Emo51.gifעל המנטרות...

תודה אבי על הסיפור
המטרה של המנטרות, של ה"אום" היא מודעות, כניסה פנימה ו"היזכרות" בעצמנו בכל רגע ורגע...
צריך להשתמש במנטרה מתוך מודעות מלאה
ועירנות ולא להפוך את זה להרגל בלי מתן תשומת לב מפני שאז זה הופך לדבר מהפנט,מרדים,שיגרתי כמו כל דבר אחר שחוזרים עליו שוב ושוב
ליאור

למעלה