הסיפור שלי (ארוך)

האדם

New member
הסיפור שלי (ארוך)

טוב, לא הייתי רוצה שזה יישמע כמו 'קורות חיים', והשתפכות ארוכה רק תתן לי רוגע מיידי ובעוד כמה שעות תדכא אותי. אז מה הרקע? אני בתחילת שנות העשרים, גר בבית של ההורים שלי. מאז שהייתי ילד, סבלתי, כמו אחרים, מילדים אחרים שנטפלו אליי בגלל פגם חיצוני שהיה לי (וכבר אינו, אגב). בהמשך, סבלתי מבני נוער בגלל עניין שונה לגמרי. בבית שלי, ההורים לא הסתדרו ביניהם. אמא שלי חוותה ילדות קשה, ותמיד חיינו בהרגשה היא "מוציאה את זה" עלינו. זה התבטא בצעקות, קללות, אלימות (מצד אבא גם פיזית לעיתים רחוקות) והרבה כאב. במשך השנים ניתקתי כל קשר, אפילו קשר של דיבור מילולי, עם ההורים, וכיום אני בקשר רק עם אבא, והקשר הוא יציב וטוב, למרות הכעס שיש לי עליו. לקראת סיום התיכון נהייתי דיי אפטי. לא היה איכפת לי משום דבר. המצב הזה נמשך גם בזמן הצבא, שאותו בחרתי לא לסיים, אלא לברוח. בכל התקופה ההיא, התחדדה אצלי התפיסה שבני אדם הם דבר רע ושאני צריך להימנע מהם. אני יכול להגיד שיש בי גם עכשיו קצת מיזנטרופיה. הדיכאון שלי (שהאבחנה המקצועית שלו לא ברורה, אגב), היה רק תירוץ בשבילי לוותר על דברים. ניסיתי בכוח למצוא שמות מפוצצים לאיזה בעיה נפשית שאני לוקה בה, וכשמדי פעם התברר לי שאני לא באמת משוגע, אז ניסיתי יותר חזק. כשתיכננתי להתאבד פעם, לא רציתי תשומת לב ולא ניסיתי לזעוק לעזרה (כמו שכל פסיכיאטר ממוצע היה מגדיר "התאבדות"). פשוט רציתי להמנע מאנשים. אני יכול להוסיף לזה לא רק את הנסיון הלא טוב שלי עם הסביבה, אלא גם את התחושה שלי (שקיימת אצל כולנו, אני חושב) שאנשים הם תחמנים, רמאים, נוכלים ואגואיסטים. זאת הכללה? זה כבר עניין פילוסופי... אז כדי להימלט מהכל, נסעתי לחו"ל. תיכננתי לא לחזור אבל חזרתי כי לא ידעתי מה לעשות עם עצמי. הייתי עם עצמי וחשבתי על דברים. נסעתי והתרחקתי והתבודדתי. בחצי השנה האחרונה התקדמתי. אני כבר מחוזק. אני לא צריך תמיכה. אני רוצה באמת להתחיל מחדש. גיליתי שבאמצעות הומור אני יכול להתגבר על דברים. פשוט לצחוק הרבה, כי זה הכי קל לשקוע ולרחם על עצמך, להתעצל קצת, לוותר לעצמך. גם ספורט מרענן אותי (זה כבר עניין פיזיולוגי, לא?) אבל עכשיו, כשאני כבר לוקח את החיים בפרופורציה, ולא מנתח דברים ובני אדם יותר מדי, אני מנסה באותה נשימה להיות מציאותי. אני רוצה ללמוד, אני רוצה לעבור לדירה משלי, אני רוצה עבודה קטנה ופשוטה שתכסה הוצאות יומיומיות. אני מחפש מודעות כל יום שישי בעיתון, והכל נראה לי כמעט בלתי אפשרי. המחירים גבוהים מדיי (דירת חדר בדרום ת"א ב-300 דולר?!), המשרות בעייתיות ("יש לך נסיון?", כידוע) ובחירת המקצוע בעייתית (וכן אני מבין, שמה שאני אלמד עכשיו הוא לא מה שאני אעסוק בו בהכרח בעתיד) משיקולי תחרותיות והתלבטות אישית. האם אני שוב מוותר לעצמי, ומתרץ את זה בסיבות לא משכנעות? אז בעצם, אני בערך תקוע במקום. אני מפחד, זה כן, אני עושה חישוב כספי וגם חישוב של איך בכלל אני קם ויוצא מהבועה הרגילה הזאת למשהו שונה. מה אם תהיה נסיגה אדירה אחורה בדעות שלי? איך אני אתמודד עם האנשים שיפגעו בי? ושוב אני מנתח דברים. ומשתדל שלא! איך ממשיכים מכאן? תודה.

אז ככה...

הפתרון של הרבה צעירים בתל-אביב הוא מגורים משותפים, אם מתאים לך. מעבר לחסכון בעלויות אחזקה, הפתרון הזה מוביל הרבה פעמים לקשרים חברתיים ובהתאם - למידע וקשרים לצורך עבודה. יש שעובדים בתפקידים שאינם דורשים ניסיון קודם - מלצרות, טלמרקטינג, תמיכת לקוחות בחברות תקשורת, ועוד כהנה וכהנה. מה ללמוד? מה שיעשה לך טוב. אני למשל התחלתי במשהו שהוא לא מקצוע אבל זה הוביל אותי לתפקידים פנטסטיים וההכנסה צמחה עם הזמן. זה קרה בגלל שהייתי מחוברת לסביבה וקפצתי על הזדמנויות שנפלו על דרכי. ובאשר לעבר - אני מכירה מישהי שעשתה מסלול כשלך וגילתה ש"משנה מקום" לא "שינה מזל" כי לא היתה ערוכה לכך. מסתבר ששינוי בא מפנים, לא מבחוץ. אז טוב ששבת הביתה. חוץ מזה, צחוק הוא כלי נהדר להתמודדות אז אל תפסיק אף פעם! וכל מה שקרה בילדותך ונעוריך הוא הסטוריה. עברת הרבה מאז, אתה לא הילד ההוא. אתה מישהו חדש (עם זכרונות, כמו כולם). בקיצר, לא תקוע. אולי חושש, וזה בסדר. אל תשכח שהעולם שייך לצעירים - לך וכבוש אותו. מקווה שעזרתי. תלתל

ניאו30

New member
האדם,סיפור די דומה למה שאני עברתי

ולמעשה עדיין עובר. לא אותם פרטים כמובן,אבל בכיוון הכללי אני מרגיש בצורה דומה. קשה לי לתת עצות-כאילו זה לא ממש הולך אצלי אז לתת אותם לאחרים?... אבל רק רציתי שתדע שאתה לא לבד בהתלבטויות האלו. אני יכול להגיד לגביי,לפחות כרגע,אני יותר מזכיר את זאת מההודעה של תלתלים שמשנה מקום לא תמיד משנה מזל-אני שיניתי עבודה אחרי 7 שנים לסירוגין בעבודה אחת מאוד שוחקת,התחלתי ללמוד משהו חדש(הפעם משהו "פרקטי" יותר מהנסיון הראשון...) ויותר נפתחתי אל העולם אחרי שנים של חוסר בקשרים ובבדידות מזהרת.אז נכון שבהתחלה ,וגם בחלק מהזמן באמצע, מרגישים קצת אחרת,פתאום מבינים מה הפסדתי כל השנים,אבל בתכל'ס כמו שאומרים,בבסיס לא השתנה דבר,כי הבסיס הוא האישיות הפנימית שלך וכל השאר זה הדברים שברקע.כבר אמרתי פה בעבר שהדבר החשוב ביותר בשבילי בחיים היה תמיד למצוא את האהבה,שהרבה זמן לא היתה מנת חלקי,אבל עכשיו אני מבין,מה שהאמת ניסו להגיד לי תמיד,שלפני שאני מחפש אהבה אצל אחרים אני צריך למצוא אותה אצלי בפנים.זה תהליך ממושך מאוד ,כך נראה לי,בגלל שאצלי לפחות פיתחתי לי תבניות מחשבה שהשתרשו אצלי כל השנים וקשה מאוד לשנותם כעת ,אבל אני יודע שזה משהו שצריך לעבור אצלי בפנים לפני שכל הדברים האחרים מבחוץ באמת ישתנו.אוףףף,גם אני מנתח דברים יותר מדיי...כבר לא מכיר דרך אחרת...כנראה שאם יש לכם עצה בשביל האדם,זה יהיה טוב גם בשבילי.

noa128

New member
הצעד הראשון

הוא תמיד הקשה ביותר. אז הנה, באת לכאן - וגם אם אתה לא מחשיב זאת כצעד - מבקשת ממך כן לעשות זאת. עשית צעד למען עצמך, ובכיוון הזה נראה לי שכדאי להתמיד. אז קודם כל שמחה שבאת
ברוח הזו רוצה לעשות לך היכרות עם מושג שיש לי הרגשה שהוא זר לך. קוראים לו "פירגון".פירגון לעצמך. ההגעה שלך לכאן למשל, היא ביטוי מעניין של פירגון לעצמך. העיסוק בספורט גם כן. המחשבה והאמונה שיש אפשרויות אינספור לעתיד טוב יותר. כל זה פירגון. תרשה אותו לעצמך. אתה איש אופטימי, אדם, ועל כך יש לברך. הצעד הראשון לתוך ים של משימות הוא מפחיד. זה הדבר הכי אנושי שיש הפחד הזה.ולך אין מה להתבייש בו. אם היית רץ אל תוך האש זה לא היה הופך אותך לאמיץ, זה היה הופך אותך לטיפש - כי לפעמים הפחד הוא נגזרת של זהירות בריאה, ומזו יש לך. כשאתה מצייר את ים המשימות זה אכן נשמע מייאש. גם אותי. אבל הנה דוגמא - אני צריכה להפסיק לעשן, לרדת במשקל ולעשות התעמלות. ואני לא עושה אף אחד מהם. כי נראה לי שזה "גדול עליי". וביחד זה אכן גדול. אז אני בוחרת משימה אחת ומשקיעה בה את האנרגיות שלי, יודעת שאם אעמוד בה בהצלחה, ארגיש חזקה ונמרצת לסמן וי ולהמשיך למשימה הבאה.טיפ לדרך. תתחיל. תעשה את הצעד הראשון. תתחיל בקטן, ושים לב להצלחות. תתענג עליהן ושאב מהן את האנרגיה להמשך. את הרשימה הגדולה כדאי למחוק ולחלק אותה למשימות. אין כיף גדול יותר מהעברת קו על משימה "בוצע". אין סיפוק גדול וטפיחה עצמית על השכם מהידיעה ש"עשיתי". קח את מה שיש היום, ותבחר משימה אחת. נגיד, עבודה. אתה עושה ספורט, נכון? אולי כדאי להצטרף לאיזושהי קבוצה של אנשים שעושה ספורט? מין "חוג" כזה, של רוכבי אופניים, של משחקי כדורגל, מכון כושר - מה שאתה אוהב. משם נפתח ערוץ תקשורת, ערוץ היכרות. ממנו יכולות אם תרצה גם לצמוח אפשרויות תעסוקה, או לימודים. ומשם יכול גם להגיע הכסף או ההזדמנות לשכור דירה בתל אביב, לבד או עם שותף. בקיצור אדם יקר - הפלמ"חניקים היו אומרים "להרוג תורכי ולנוח". אני מעדיפה לקרוא לזה "עקב בצד אגודל". יותר סיכוי שתחווה נחת והצלחות במשימות נקודתיות, מאשר בניסיון לפתור ה-כ-ל במכה אחת. מקווה שעזרתי. מצפה בכיליון עיניים לשמוע איפה פגשו אותך הדברים,

למעלה