הסיפור שלי- התחלה.

magister

New member
הסיפור שלי- התחלה.

ההתחלה נולדתי חולה. "פגם גנטי לא תורשתי" אמר לי עשרים שנה אחר כך פרופ' גולדביץ מהמחלקה האונקולוגית בהדסה עין כרם. פגם- כלומר, יש בי משהו פגום, דפוק מלידה, מהיסוד. גנטי- לכאורה מילת הצלה: אינני היחיד שלוקה בפגם. זה עובר בגנים כך שניתן להבין שיש אשמים למצבי. אך לא כך. המילים "לא תורשתי" אומרות בצורה חד משמעית שאין כאן אשמים, ולא יהיה המשך לפגם הזה, הוא לא תורשתי. בי זה מתחיל ובי זה נגמר. אין את מי להאשים ואין במי לפגוע. הפגם הגנטי הלא תורשתי הזה מוצא את ביטוי במחלתי, שהיא MDS הווה אומר "מֱלוׁדִיספלָסטִיק סָינדרום". אני אוהב את השם הזה: הוא ארוך ויש בו שלוש מילים מרשימות. הוא הרבה יותר מרשים מהמילה ההיא שאני פחות מרגיש קשור אליה – סרטן. ודאי שהוא גם עדיף על המילה "לוקמיה". כשאני אומר "לוקמיה" או "סרטן הדם" מיד אני משויך, מתויג, מקוטלג לאיזה שהיא קבוצה. אך "מֱלוׁדִיספלָסטִיק סָינדרום" מדגיש את הייחוד שבי- הפגם. אולי גנטי אבל בטח שלא תורשתי. אני מקווה שהבכי הראשון שלי, זה שהעיד על נשמתי הראשונה היה חזק וכועס. בכי צורם, מטריד שגורם לשומעיו להרגיש את העוול. לפי מה שהורי סיפרו לי על ילדותי המוקדמת, סביר להניח שההפך הוא נכון. "גיבור", זו המילה. "תמיד ההייתה גיבור, מעולם לא בכית, גם שדקרו אותך, תמיד ההיית גיבור". "אידיוט" אני אומר לעצמי היום "אידיוט ותמים ". הייתי צריך לבכות. הסימנים הראשונים למחלה שלי באו לכדי ביטוי באנמיה. חוסר בדם. ספירות הדם שלי היו נמוכות. בזה היו מטפלים על ידי מנות דם. פעם בשבוע הייתי נוסע עם אימי או אבי לבית החולים לבדיקת דם ואם הספירה הייתה נמוכה הייתי מקבל מנת דם. כל הדרך לבית החולים הייתי מסתכל על הציפורנים שלי ומנסה לשערך, לפי צבעם, את תוצאת ספירת הדם שלי. הייתי לוחץ את כרית האצבע אל הציפורן ומסתכל עד שהקצה העליון של הציפורן היה מקבל צבע לבן, ואז הייתי משחרר את הלחץ. אם הייתי רואה שינוי חד בצבע, זה היה אומר שהספירה תהיה גבוהה וידקרו אותי רק פעם אחת בשביל בדיקת הדם. אם שינוי הצבע היה חלש ולא מורגש זה אומר שיהיו שתי דקירות: האחת בשביל בדיקת הדם והשנייה בשביל האינפוזיה שדרכה אקבל מנת דם. כשהאחות בבית החולים הייתה דוקרת אותי לבדיקת הדם, תמיד היא ביקשה שאסיט את הראש, שאסתכל הצידה אך מעולם לא שמעתי בקולה. הייתי מתבונן בסקרנות. כיצד היא מנקה את ידי עם צמר גפן טבול בכוהל ומגששת עם אצבעותיה בחיפוש אחר וריד. בגלל האנמיה היה קשה למצוא וריד בולט בידי. כאשר היה נמצא הוריד המבוקש היא הייתה סותרת לו על מנת שיתנפח ואז מקרבת את המחט- לרגע הזה הייתי מכין את עצמי, מתבונן מתי בדיוק תהיה הדקירה – שלא תפתיע אותי. חשבתי שאם אוכל לראות את השנייה בה המחט פוגעת בעור וחודרת ליד, אוכל לשלוט בכאב , להתכונן עליו ולנצח אותו. לכן תמיד הייתי מסתכל. זה תמיד היה כואב. פעם רצו לשלוח אותי לבדיקה אצל רופא עצביים, לראות אם אני בכלל מרגיש כאב. ילד קטן שנדקר פעם אחר פעם, גורר את עמוד האינפוזיה בחיוך ובלי תלונות. מעולם לא בוכה. אולי הוא בכלל לא מרגיש כאב?

ihovav

New member
לפורום "תמיכה יוצרת" ומיד!

ואו... קראתי כמה פעמים. איזה כתיבה... ואו!(!!!) כואב... עצוב... ובמקביל כתוב כל כך טוב... (שאלה - מה זה באמת MDS?)

magister

New member
תודה../images/Emo140.gif

ראשית,תודה על העצה אני ארשום זאת גם בפורום תמיכה יוצרת. שנית, MDSזה בדיוק כפי שרשמתי"מלו דיספלסיטק סינדרום" סוג של לוקמיה שמתבטאת באנמיה בשלביה הראשונים ומתפתחת ללוקמיה "קלאסית" בשליה במתקדמים. שוב תודה.

ihovav

New member
לא הייתי בטוחה

שהבנתי נכון ושזה אכן סוג של לוקמיה ולא מין דוגמא שכזאת... ואתה חולה בזה מילדות ועד עכשיו (לפי הכרטיס את בן 29)? יש סיכוי להחלמה? יש הטבה? (אני מקווה שאין לך בעייה עם השאלות שלי, כמובן שאין חובה לענות...)

magister

New member
השאלות הן בסדר גמור

נולדתי חולה, בגיל 13 עברתי השתלת מח עצם והבראתי היום אני בריא. יחד עם זאת, כיוון שבילדות שלי הוגדרה הזהות שלי כחולה, אזי המחלה תופסת מקום (רגשי) עד היום.

ihovav

New member
שמחה שהיום אתה בריא,

ילדות לא קלה, אין ספק שהמחלה השפיעה, משפיעה ותשפיע עליך רגשית. מאחלת לך התמודדות טובה...

magister

New member
עכשיו התור שלי לשאלות

אשמח לשמוע על הקשר שלך לפורום...

ihovav

New member
אענה בקצרה

כי אני מרחמת על חברי הפורום... שמעו את זה מספיק (ויותר מדי...) פעמים... לאחרונה התגלה לאבא שלי סרטן - לימפומה נון הודג'קינס, עברנו חוויות קשות של ביופסיות חוזרות ונשנות, שקרים והעלמות אמת מצד בתי החולים, מה שהביא אותי הלום... כרגע אבא שלי בטיפולים שהועילו אך לא מספיק. בשבוע האחרון שונה הטיפול לטיפול קשה מאוד שמתיש אותו בצורה נוראית... עוד יותר לאחרונה אמא שלי עברה ניתוח להוצאת שחלות, חצוצרות וגידול שהתנחל לו אי שם באמצע. כרגע בבירוים האם הוא ממאיר, עד ספטמבר אנחנו אמורים לחכות בסבלנות... (אמורים, כבר אמרתי?...) בריאות לכולנו! וברוך הבא (?!) לפורום...

ועכשיו..

אחרי שעברת את טכס החניכה שלנו, ונראה לי שאפילו בהצלחה.. :)ברוך הבא לפורום!נשמע שהיה לך המון זמן לחשוב, וגם לנסח את עצמך בדרך נפלאה. שמחה לשמוע שיש בריאות בחייך

t w i x i t

New member
../images/Emo10.gif

הכי עצוב לראות ילדים שחולים... שעוד לא הספיקו לחגוג יום הולדת שנה, וכבר הם חולים... איך ??!

התחלה

כדאי לך להמשיך בכתיבה זה עוזר גם להתגבר! יש לך כשרון טוב להביע את החוויות שלך. מאחלת לך שבהמשך דבריך יהיו מעודדים עם סוף טוב! אני מכירה אדם שחלה במחלה הנ"ל והוא בריא לחלוטין כבר שנים רבות! בריאות שלמה!

מעט פרטים

החולה היה כבן 53 כשחלה לפני כ-10 שנים הבנתי שסוג הסרטן לא היה אלים. האם גולדה מאיר חלתה במחלה הנ"ל? גם היא חיה הרבה שנים למיטב ידיעתי. בריאות לכולם!

24 ברבלה

New member
רק בריאות... ../images/Emo57.gif

מקווה שתמצא פה מפלט לתחושות הקשות בעזרת כישרון הכתיבה הזה...

yiska11

New member
כשרון כתיבה נדיר וגם....

אופטימיות מדהימה מהולה בטיפה ציניות והכל במידה. יישר כח על הדרך הארוכה ועל הניצחון בסוף. איחולים לבריאות טובה וארוכה וברוך הבא לפורום. (עכשיו יש עוד נציגים שהיו חולים כשהם היו ילדים
...). בריאות מצויינת ורק טוב

דגנילי

New member
שלום לך גבר שבגברים ועוד מלידה..

אתה נולדת לזה.. זה לא נחת עליך פתאום.. אבל זה לא משנה.. הציק לי שקראתי שכתבת שנולדת עם פגם.. אף אחד מאיתנו לא נולד מושלם - אין דבר שכזה.. גם אם זה נראה שיש כאלו שכן.. ואתה לא נולדת פגום, אתה נולדת מיוחד!! גם הרופא שלי אמר לבעלי ששאל ממה חליתי, שיש לי פגם גנטי.. אבל לא תורשתי.. אני לא רואה את זה כך. אין בי שום פגם! ולרוב האנשים יש בעיות שונות ומשונות, כי הגוף הפיזי שלנו כל כך מורכב, שזה כך שנוצרים כל מיני שיבושים.. שעם רובם אפשר לחיות ואפשר לטפל בהם, שלא לדבר על שיבושים נפשיים. ואתה מיוחד בצורת ההתמודדות שלך. שאומרים לי שאני גיבורה, אני אומרת שאני לא גיבורה, כי לא הייתה לי ברירה. אבל אולי אני קצת גיבורה כי התמודדתי יפה.. ספר לנו עוד קצת על עצמך.. מה אתה עושה? איך עברו עליך החיים מאז שהחלמת? איך הייתה הילדות שלך במקביל למחלה? למה עברת את ההשתלה רק בגיל 13? יש לך עוד אחים ואחיות.. ואיך התמודדו ההורים? וברוכים הבאים.

ihovav

New member
כן, נשמח לשמוע עוד,

לא רק על ההתחלה (אם אתה רוצה כמובן...)

magister

New member
ראשית כל תודה על התגובות

באמת עשיתם לי מצב רוח טוב. אז מה קרה אחרי ההתחלה- אני אספר נורא בקיצור למרות שקשה- עברתי ילדות בבתי חולים ובסימן שאלה גדול של "מה יהיה איתי" בשלב מסויים פרופסור רחמילביץ (כן זה של דסי..) רצה לעשות עלי "השתלת כבד עובר" למזלי הרב הורי ברחו ממנו, ישר לאישה מדהימה בשערי צדק. שטיפלה בי עם המון מנות דם, קורטיזון ואהבה. המצב נראה כיאלו הו משתפר עד שביום הבר מיצווה שלי, כן כן בדיוק במסיבה התעלפתי והובהלתי לבית חולים שם גילו שיש לי המגלובין 4.3 וזה נס שאני בכלל חיי. בדיקות הראו שהמצב שלי מדרדר ללוקמיה חריפה והחליט על השתלת מח עצם.(בעבר בדקו את משפחתי לתרומת מח עצם ואף אחד לא התאים). אבל מאז נולדה לי אחות קטנה- ו... כן!! היא הצילה את חיי. עברתי את ההשתלה בהצלחה מרובה והבראתי! עברו המון סיפורים וקשיים גם לאחר מכן אבל בגדול ניצחתי את הסרטן. כיום אני בעל תואר שני מהטכניון.. עובד בהייטק ומחפש אהבה.... זה התמצית של הסיפור.

למעלה