הסיפור שלי ושאלה....

יערה140

New member
הסיפור שלי ושאלה....

הפנו אותי אליכם מפורום פוריות....תמיד קשה לי להתחיל .... עברתי חמש הפלות. אחריהן עברתי הריון מושלם . בסוף תשיעי הלכתי לתומי ללדת ובגלל סיבוכים בחדר לידה ילדתי תינוק שעבר שמונה דקות החייאה. הוא שרד ארבעה ימים ואני אושפזתי לחודש של זיהום ברחם. הזיהום הזה השאיר אותי עם חסימות בחצוצרות ועם צורך באיי וי אף....ב"ה בתוך כל זה יש לי בבית שתי בנות.
ועכשיו לשאלתי. בגלל שיש לי שני ילדים חיים קופת חולים לא נותנת לי התחייבויות לאיי וי אף. אני שייכת לקופת חולים כללית. הבנתי שאני אמורה לקבל החזר מכללית מושלם אבל אני מנסה לקבל מהם תשובות לגבי הפרוצדורה והם מ ט ר י פ י ם אותי. אמרו לי לשלוח פקס ושיחזרו אלי עם תשובות. כבר שבוע אני ליד הטלפון. כל הזמן בלחץ שיתקשרו כשאני ליד אנשים...וחשבתי שאולי אתן יודעות. אני פשוט משלמת להדסה את הסכום המטורף של 11000 שקל ואז מקבלת החזר או שקודם אני צריכה אישור מהכללית לזה. הם פשוט לא חוזרים אלי ואני צריכה להתחיל. אני חמישה חודשים גוררת את הסיפור הזה. לפני חמישה חודשים הפנו אותי לטיפולים ועדיין לא התחלתי.
תודה לכן ובשורות טובות מכולכן אמן

נתנאלה2

New member
היי יערה, לא נעים לפגוש אותך כאן

בכל אופן בעיקרון בכדי לקבל טופס התחיבות מהקופה, יש צורך למלא טפסים
ואלו בדר"כ ע"י רופא פוריות שלמעשה ממליץ על מעבר לivf
אולי תרשמי היכן תקוע העניין?
אם יש אישור לטיפול מהרופא, והבעיה היא בפקידות הגבוהה, הייתי מציעה ללכת לקופ"ח ולהרים קול צעקה
לצערנו זה עובד כך לפעמים.
ואז תוך יום תקבךי התחיבות
לטיפול אחד יחיד ומוצלח!

יערה140

New member
התחייבות אמרו לי שאין סיכוי

מדובר בהחזרים מהביטוח המשלים.באיזה קופה את?

נתנאלה2

New member
מה פתאום! את רשאית לקבל 6 טיפולים לילד 3

על חשבון הקופה
משהו לא מסתדר לי
טופס 17 כמובן בהשתתפות מצדך
אני במאוחדת אבל זה לא אמור להיות שונה באופן מהותי

נתנאלה2

New member
מה פתאום! את רשאית לקבל 6 טיפולים לילד 3

על חשבון הקופה
משהו לא מסתדר לי
טופס 17 כמובן בהשתתפות מצדך
אני במאוחדת אבל זה לא אמור להיות שונה באופן מהותי

anguly

New member
6 סה"כ...

ילד שלישי זה לא במימון המדינה, זו הטבה שניתנת על ידי הביטוח המשלים, ולכן היא מוגבלת לכמות מסוימת, זה משתנה מעט מקופה לקופה אבל זה משהו כזה 6-7 טיפולים סה"כ.
אם חלילה לא מצליחים, אז צריך לממן לבד.
אפשרות נוספת היא לעבור קופה ולנצל את הזכויות שם, יש פה כמה בנות שעשו את זה...

ואם עוברים קופה...

יש תקופת המתנה שצריך לחכות עד שזכאים לטיפולים או שמיידי?
ואם מישהי יכולה לפרט מה העלות (סדר גודל) של טיפול IVF פרטי

anguly

New member
זה נורא משתנה

לפעמים יש תקופת אכשרה ולפעמים אין.
נדמה לי שיש חוק חדש שאומר שאין תקופת אכשרה אבל אני לא בטוחה.
&nbsp
וטיפול פרטי יגיע למשהו כמו 20,000 ש"ח שוב תלוי קצת בכמויות של התרופות

anguly

New member
עשית לי צמרמורת עם הסיפור הנורא שלך

לשאלתך נתנאלה לגמרי צודקת, מישהו הטעה אותך בקופה, אם יש לך ביטוח משלים את בהחלט זכאית להשתתפות חלקית בעלות לילד שלישי.
בכל קופה יש כללים אחרים, לעתים זה 7 טיפולים לעתים 6. משלמים סכום חד פעמי והקופה מנפיקה טופס 17. ההשתתפות בתרופות היא כ50%.
אל תתני להם לסבן אותך זה ממש ממש לא נכון שאת לא זכאית לכלום.
גשי לרופא שימלא לך את כל הטפסים הנדרשים לIVF, הגישי אותם לקופה ודרשי את המגיע לך.
&nbsp
בהצלחה

יערה140

New member
טוב אז ככה...

הם חזרו אלי....אני משלמת את כל הסכום להדסה (11000 שקל לא כולל תרופות) והם מחזירים לי 7500) זא שכל טיפול כולל שאיבה והחזרה יעלה לי בערך 5000 יחד עם התרופות.זה סביר?תודה לכן על התשובות....

anguly

New member
זה די תלוי במינון התרופות

וגם נשמע לי משונה התהליך שכמוהו לא שמעתי כאן אף פעם.
לא מבקשים מאנשים לשלם את כל הסכום ונותנים להם החזר.
נותנים להם התחייבות וגובים את הסכום היחסי.
בחלק מהקופות 1000 ש"ח בחלק 1500.
התרופות הן 50% מהעלות, וזה משהו שמשתנה מאחת לאחת, ותלוי מאד בתרופות הנבחרות ובמינון.
לא נראה לי העניין הזה שמנסים לעשות את זה גלובלי, נשמע מוזר וחשוד, ובעיקר לא איך שהדברים האלה נעשים בדרך כלל.

יערה140

New member
על הטיפול אני

משלמת 11000 ומקבלת 7500 ועל התרופות לפי החישוב שלי בערך 1500 .כמובן שאי אפשר לדעת מראש את מחיר התרופות.הערכה גסה ע"פ הפרוטוקול.זה סביר???

נתנאלה2

New member
זה לגמרי לא הגיוני
יש פה בנות כללית ? ?????

אולי מכיוון שזה נחשב לפרטי ??????
עלות טופס 17 עד כמה שידוע לי נעה על ציר ה100-1700 ש״ח
מתסכל !!!!
ותרופות יכולות לצערי לעלות לך יותר

shay1109

New member
לא הגיוני בכלל

גם אני בטיפולים לילד שלישי בכללית. עושה הכל בפרטי. משלמת למדיקל סנטר על שאיבה והחזרה 1650 ש"ח לאחר השתתפות הקופה.
את לא אמורה לשלם סכום מלא ואז לחכות להחזרים מהם ובכל מקרה הסכום לא אמור להיות 3500 שח...

anguly

New member
לא נשמע הגיוני בכלל

ואם אלה התנאים של הכללית, נראה לי ששווה לך לעבור קופה.
לא מגיע לך יחס אחר בגלל שהילדים הראשונים שלך נולדו ללא טיפולים. מגיע לך אותו יחס כמו של כולם בילד שלישי. ומה שאת כותבת זה לא איך שדברים עובדים בדרך כלל, אף אחת לא משלמת ומקבלת החזר, מוציאים טופס 17 תמורת תשלום משתנה כמו שכתבה לך נתנאלה, לכן מה שאת כותבת נשמע ממש מסריח שלא נותנים לך מה שמגיע לך, ולא כל כך ברור לי למה.

anguly

New member
שי שגם היא בכללית כתבה לך מעלי

שימי לב שהיא מקבלת תנאים אחרים לגמרי, מישהו מטעה אותך ולא ברור למה.

למעלה