הסיפור שלי ושאלות בקשר לגימגום
שלום לכולם!! הופתעתי לגלות שקיים פורום של תפוז בנושא גימגום, מוזר שאף פעם לא חשבתי לבדוק. אני בן 22 וכשהייתי קטן (בי"ס יסודי) היו לי תופעות של גימגום לסירוגין, אך רוב הזמן הייתי בסדר ולא נתקעתי ומעולם לא היה מצב חמור מידי של גימגום. המצב שלי היום הרבה יותר טוב ובשיחות פנים אל פנים אני כמעט אף-פעם לא "נתקע", אלא אם אני מדבר על נושא מרגש או משהו כזה או מנסה לספר בדיחה (משהו שכבר למדתי לא לעשות
). אני לא יודע אם זה עדיין קורה כי אני לא מנסה, אבל ככל הנראה אני אגמגם אם אצטרך להקריא קטעים בכתב בקול רם. זו אחת השאלות שאני רוצה לשאול, בעבר, כשהקראתי משהו בקול רם, יכולתי בזמן ההקראה לדעת בדיוק היכן אני "אתקע", וברגע שנתקעתי הייתי צריך להיעצר וממש לאמץ את עצמי פיסית, תוך עיוותים מוזרים של כמה מאיות-שניה, לפלוט את המילה שנתקעתי בה. למה זה קורה? ומאיפה הידיעה היכן אני אתקע? לפעמים כשבדיבור שוטף כשהייתי צעיר ידעתי שאני עומד להיתקע במשפט הבא שאני מתכוון לומר הייתי מוסיף מילות קישור מוזרות כמו "ו..." או "אבל..." לפני תחילת המשפט וזה היה עוזר במשהו לבטא אותו (רק חבל שהייתי הורס את הקשר התחבירי עם מילים שאינן קשורות למה שהתכוונתי לבטא). אומנם קורה לעיתים רחוקות שאני נזכר שיש לי בעיית גימגום, אבל זה עדיין מעצבן שאני לעולם לא אוכל "לנאום נאום" או אפילו סתם להקריא קטע ארוך בקול רם ואני מניח שגם מצבים מלחיצים של ראיון עבודה וכו' יגרמו לי לגמגם. אני מקוה שלא סיבכתי אותכם יותר מידי, מה שאני שואל בעצם זה איך מטפלים בבעיה ברמת החומרה שלי? ולמה בכלל זה קורה? מהן הסיבות לגימגום מהסוג הזה? תודה
שלום לכולם!! הופתעתי לגלות שקיים פורום של תפוז בנושא גימגום, מוזר שאף פעם לא חשבתי לבדוק. אני בן 22 וכשהייתי קטן (בי"ס יסודי) היו לי תופעות של גימגום לסירוגין, אך רוב הזמן הייתי בסדר ולא נתקעתי ומעולם לא היה מצב חמור מידי של גימגום. המצב שלי היום הרבה יותר טוב ובשיחות פנים אל פנים אני כמעט אף-פעם לא "נתקע", אלא אם אני מדבר על נושא מרגש או משהו כזה או מנסה לספר בדיחה (משהו שכבר למדתי לא לעשות
![](https://timg.co.il/f/Emo13.gif)